NFT: Ustvarjalci Bored Ape Yacht Cluba želijo postati Amazon NFT sveta

Home » NFT: Ustvarjalci Bored Ape Yacht Cluba želijo postati Amazon NFT sveta
bored ape yacht club

Novica je  dvignila veliko prahu na Twitterju. V petek je podjetje Yuga Labs – zagonsko podjetje iz Miamija, ki stoji za klubom Bored Ape Yacht Club, eno najbolj vročih nepremičnin v svetu NFT – razkrilo, da bo prevzelo podjetje CryptoPunks, morda najbolj donosno umetniško kripto entiteto, ter priljubljeno zbirko Meebits.

Podjetje Yuga Labs s tem upa, da bo s prodajo virtualnih zemljišč zbralo več sto milijonov dolarjev.

V predstavitvenem načrtu so opisane projekcije za prodajo, pa tudi obsežna nova pobuda Metaverse, načrtovana tokenizacija in informacije o ključnih finančnih kazalnikih. V skladu z dokumentom je podjetje Yuga lani ustvarilo 127 milijonov dolarjev neto prihodkov, ki naj bi do konca leta dosegli 455 milijonov dolarjev – predvsem s prihodki od prodaje virtualnih zemljišč.

Dokument, ki je bil nazadnje posodobljen februarja, je bil razposlan vlagateljem v okviru tekočega postopka zbiranja sredstev. Po poročanju časopisa Financial Times iz prejšnjega meseca želi podjetje Yug zbrati nova sredstva pri vrednotenju v višini 5 milijard dolarjev. Zbirka v kripto svetu vsem znanih virtualnih primatov podjetja je v zadnjem letu postala še bolj prepoznavna, saj so jo kupili znani ljudje, kot so Serena Williams, Jimmy Fallon in Snoop Dogg. Vključno s prodajo na sekundarnem trgu so NFT BAYC zamenjali lastnike v skupni vrednosti več kot 1 milijarde dolarjev.

Zdaj namerava Yuga Labs razširiti svojo ponudbo. Prodaja virtualnega zemljišča je prva faza pobude Metaverse, katere cilj je diverzifikacija prihodkov od prodaje slik NFT, ki temeljijo na aplikacijah. Pravijo, da želijo ustvariti nekaj, kar bo razširilo vesolje BAYC, hkrati pa k sodelovanju povabilo širšo skupnost NFT (in tiste, ki jim je članstvo v BAYC onemogočeno).

MetaRPG

V ta namen namerava Yuga zgraditi metaverse, osredotočen na igre, imenovan MetaRPG, ki bo združljiv z več NFT.

Na voljo bo sistem opisan kot trgovina z aplikacijami v igri (in-game app store), ki bo igralcem omogočal, da ustvarijo like z lastnimi ali novimi NFT, jih opremijo (spet z NFT) in jih uporabljajo v igrah.

Druga ključna sestavina predlaganega sveta je valuta, ki jo bo Yuga zagotovila v obliki žetona z imenom APECoin, o katerem se že veliko govori. Žeton se bo uporabljal za nakupe v načrtovani trgovini z aplikacijami Yuga, podjetje pa je v svoji dokumentaciji navedlo, da bo spodbujal tudi “trgovanje in menjavo”.

Prodaja virtualnih zemljišč

Yugin veliki načrt za metaverse se bo začel s prodajo virtualnih zemljišč v obliki NFT, ki bodo povezana s parcelami v metaverse igri. Te parcele bodo vsebovale posebne lastnosti, kot so naravni viri, artefakti in v nekaterih primerih redki liki. Skupno bo v dveh razprodajah marca in avgusta letos razdeljenih 200.000 parcel – podjetje Yuga upa, da bo z vsako prodajo zbralo 178 milijonov dolarjev (poleg prihodkov od sekundarne prodaje). Podjetje bo del virtualnih zemljišč obdržalo zase. V skladu z dokumentom bo pri lansiranju sodeloval tudi digitalni studio Animoca Brands, ki z Yugo pripravlja tudi dirkalno igro.

Podjetje BAYC je 11. marca napovedalo novo partnerstvo s podjetjem Animoca. Podrobnosti niso bile razkrite, vendar so bili zainteresirani povabljeni, da izpolnijo preverjanje identitete, da bi pozneje izvedeli več. BAYC je na Twitterju zapisal, da je bila napoved podjetja Animoca v pripravi sedem mesecev. Začetek leta je bil za podjetje Yuga zelo naporen. Prejšnji teden je podjetje objavilo, da je od Larva Labs prevzelo pravice intelektualne lastnine CryptoPunks in Meebits, dveh dragocenih zbirk NFT.

Dodaj odgovor