Nove kriptovalute 2022

Home » Nove kriptovalute 2022
nove kriptovalute

Kripto trg je zaenkrat obtičal v medvedjem trendu, rdeče številke so postale vsakdanje. Toda kljub temu trg ponuja obetavne projekte, ki delajo na lastnem razvoju in so po našem mnenju vredni pozornosti. Spodaj vam predstavljamo 7 takšnih kripto projektov.

Morda se tudi vi sprašujete: “ali naj vlagam v altcoine?” ali “ali naj kupim več meme kovancev?” Ali pa se držite bolj konzervativne taktike in v medvedjem trgu prisegate na Bitcoin?

Za akrivne vlagatelje so razvijajoči se trg in nizke cene kriptožetonov priložnost, da razširijo svoj portfelj in se izpostavijo kakovostnim altcoinom. Toda katere nove kriptovalute najbolj obetajo? Prebrskali smo trge in novice ter izbrali 7 novih kriptovalut, ki po našem mnenju obetajo. Na ta seznam so se uvrstile, ker imajo dobre temelje in potencialno obetavno prihodnost. Na seznam so se uvrstile tudi zato, ker so se nekatere med zadnjim bikovim trendom odlično odrezale. In ko si bo trg opomogel, pričakujemo, da bodo zabeležile še nezaslišane dobičke svojih posameznih cen.

Pozor: Trg kriptovalut je zelo volatilen in poln nepričakovanim sprememb. Preden začnete vlagati, se dobro informirajte in nikoli ne vložite več, kot lahko pogrešite.

1. Apecoin (APE)

Velik del kripto skupnosti, zlasti analitiki in vlagatelji, je zelo naklonjena prihodnosti ApeCoina. Prepričani so, da bo cena tega mladega žetona ohranila trenutni trend rasti in se pognale v nove višave, ko se enkrat spravimo iz medvedjega trenda.

Ta optimizem temelji na dejstvu, da je APE začel delovati v času tržnega padca in še vedno poročal o naraščajočem trendu ter v treh mesecih zabeležil 500% donosnost naložbe. Razvijalci NFT žetona Ape Coin so se prav tako zavezali, da bodo obogatili ekosistem ApeCoin in povečali število primerov uporabe žetona APE. Žetoni so že uporabni za vsesplošno priljubljene NFT BAYC, metaverse Otherside, načrtujejo pa tudi uvedbo mainneta, osredotočenega na ApeCoin.

Trenutna cena APE znaša 4,75 USD.Pričakuje se, da se bo v naslednjih nekaj mesecih okrepil in po nekaterih napovedih do leta 2025 presegel 100 dolarjev. Hitro raste tudi njegova skupnost sledilcev, ki jo je spodbudila tesna povezanost z zvezdniki in vplivneži na področju kriptovalut. Zaradi vsega tega je APE ena izmed najbolj obetavnih kriptovalut.

2. STEPN (GMT)

STEPN je eden najuspešnejših kriptožetonov, ki gostuje v omrežju Solana. Njegovi ustvarjalci ga opisujejo kot lifestyle aplikacijo web3 z elementi social-FI in Game-Fi. Revolucionarna je v tem, da koncept “play-to-earn” združuje z aplikacijo STEPN za fitnes in dobro počutje ter tako ustvarja koncept “move-to-earn”. Tu kupite NFT superge, jih povežete z aplikacijo za dobro počutje STPN in prejemate brezplačno igralno valuto – žetone GMT – ko vzdržujete telesno pripravljenost s tekom, hojo ali tekom.

STEPN je razmeroma nov žeton. Uveden je bil avgusta 2021, do aprila 2022 pa se je njegova cena povečala za več kot 4000%. Njegova priljubljenost je strmo narasla, skupnost njegovih privržencev pa se dnevno povečuje. Takšna zvezdniška uspešnost in zmožnost vzdrževanja trenda rasti, medtem ko se preostali del trga občutno krči, sta botrovali naši odločitvi, da ga uvrstimo med najboljše kriptovalute za nakup v letu 2022.

Semkaj ga uvrščamo tudi zato, ker ima obetavno prihodnost. Zaradi vse večje priljubljenosti GMT, njegovega poskusa reševanja svetovne pandemije, tj. debelosti, in podpore ene najhitrejših platform za pametne pogodbe – Solane – je kripto skupnost prepričana, da je GMT le še en kriptožeton prihodnosti.

3. Decentraland (MANA)

Metaverse je po lanski ekploziji v popularnosti še vendo v modi, saj si skoraj vsi vlagatelji in institucije želijo kupiti košček virtualne zemlje. Decentraland je kot pionirski virtualni svet pritegnil veliko pozornosti vlagateljev v metaverse. Njegova priljubljenost je skokovito narasla, zanimanje vlagateljev, tako individualnih kot institucionalnih, pa je zelo visoko.

To pa niso edini razlogi, zakaj smo MANA uvrstili na seznam najboljših novih kriptovalut za naložbe v 2022. V naslednjih nekaj mesecih naj bi metaverse zabeležil eksponentno rast. Vse to ter eventualno okrevanje trga kriptovalut in povečano navdušenje nad NFT bi lahko vodili v eksplozijo žetona MANA in dolgoročno spodbudili povečanje njegove vrednosti.

Več o potencialu metaversa si lahko preberete v našem članku.

4. Polygon (MATIC)

Na seznam smo morali uvrstiti tudi obetavni žeton blockchaina 2. plasti. Polygon je hitro rastoči protokol za skaliranje plasti v omrežju Ethereum. Njegov cilj je povečati učinkovitost in razširljivost omrežja Ethereum, tako da razvijalcem omogoča, da pripravijo najrazličnejše kripto aplikacije in programe.

Polygon z uporabo več vrst »rollup« verig pomaga omrežju Ethereum živeti v skladu z njegovim resničnim namenom, da postane ultimativni Internet Blockchainov. To so glavni razlogi, zakaj ga uvrščamo med potencialne kriptovalute, ki jih lahko kupite danes.

Polygon uvrščamo na seznam tudi, ker se je v preteklosti že izkazal za zgledno uspešnega. Poleg tega je dokazal svojo odpornost, saj se je hitro pobral tudi ob najbolj nestanovitnih padcih cen. Vzemimo na primer leto 2021. MATIC se je v začetku leta trgoval po ceni 0,01 USD (v času pisanja tega članka znaša 0,51 USD), vendar je kombinacija rastočega trga kriptovalut, povečanega števila primerov uporabe in sprejetja, partnerstev z blagovnimi znamkami na verigi in zunaj nje ter širjenja skupnosti privržencev poskrbela, da so se cene žetona dvignile za več kot 30000 %.

Večina kriptoanalitikov in vlagateljev je prepričana, da bodo cene Polygona odražale dobičke iz leta 2021 in v naslednjih nekaj mesecih eksplodirale. To še dodatno potrjuje, zakaj je MATIC ena najboljših novih kriptovalut, v katere lahko danes investirate.

5. The Sandbox (SAND)

SAND je že drugi metaverse žeton na našem seznamu, in to z razlogom. Gre za enega od najbolj priljubljenih in dragocenih metaverse projektov. Je razmeroma nov, saj so žetoni SAND prišli na trg avgusta 2020 in so od takrat vztrajno rasli. Tako kot večina drugih kriptožetonov na tem seznamu so žetoni SAND leta 2021 eksplodirali in do novembra, ko so dosegli vrh, zabeležili 28000% povečanje vrednosti, število registriranih uporabnikov na platformi pa je preseglo 2 milijona. To so nekateri od razlogov, zakaj Sandbox uvrščamo med najboljše nove kriptovalute za nakup v letu 2022.

Drugi dejavniki, ki pomagajo, da se SAND uvrsti na naš seznam najboljših novih kriptovalut za 2022, vključujejo njegovo privlačnost za nekatere najhitreje rastoče kripto tehnologije. Tako si na primer prizadeva revolucionirati igralno industrijo z uvedbo niše “play-to-earn”, ki jo poganja blockchain in je privlačna tako za razvijalce iger kot za igralce. Pri tem vgrajuje tehnologijo NFT in upravljanje omrežja prepušča organizaciji DAO.

Vse to so razmeroma nove kripto niše, ki se bodo v naslednjih nekaj letih najverjetneje še naprej razvijale. Okrevanje kripto trga, vključevanje večjega števila vlagateljev in igralcev, navdušenje nad NFT in nadaljnji razvoj metaverze Sandbox bodo po pričakovanjih v bližnji prihodnosti še naprej spodbujali rast vrednosti žetona SAND.

6. Shiba Inu (SHIB)

Naš seznam pač ne bi bil popoln brez memecoina. Shiba Inu se je začel prodajati konec leta 2020 in pritegnil pozornost skupnosti, ko je njegova vrednost poskočila za več kot 27 milijonov odstotkov. Danes je druga najdragocenejši memecoin, za dobrim starim Dogecoinom (DOGE). Njena skupnost sledilcev se povečuje, še naprej dobiva podporo znanih osebnosti in je še vedno vroča tema v družbenih medijih – zlasti na Twitterju in Redditu.

To pa niso edini razlogi, zakaj je SHIB na našem seznamu najboljših novih kriptovalut za nakup. Sem jo vključujemo tudi zato, ker si njena razvojna ekipa aktivno prizadeva za povečanje povpraševanja po žetonih SHIB, hkrati pa zmanjšuje njihovo ponudbo. Upajo, da bodo to dosegli s širitvijo ekosistema Shiba z uvedbo projektov, kot so decentralizirana borza Shibaswap, NFT tržnica in token Launchpad. Povečali so tudi stopnjo izgorevanja žetonov SHIB.

7. Pancakeswap (CAKE)

CAKE je izvirni žeton za priljubljeno decentralizirano borzo Pancakeswap. Je največja DEX v omrežju Binance Smart Chain in DEX z eno najvišjih likvidnosti na svetu. Trenutno je pri vlagateljih v kriptovalute prisotno povečano prizadevanje za zasebnost in anonimnost, zaradi česar se vlagatelji usmerjajo k DEX-om v pogonih. Vse to pa je žetonu CAKE v začetku prejšnjega bikovega trga pomagalo pri vzponu v nove cenovne višave.

Glede na priljubljenost in dejstvo, da gostuje na eni najučinkovitejših blockchainov, je trgovalna dejavnost leta 2021 na Pancakeswapu močno narasla.  V prihodnje naj bi okrevanje trga kriptovalut ter vse večja priljubljenost in primeri uporabe žetonov DEX in CAKE podžgali odboj altcoina v nove višave. Širok izbor trgovalnih parov in nizke transakcije so privlačne za marsikaterega vlagatelja in ko se enkrat bikov trg »razpase«, bodo številni na Pancakeswapu iskali nove »1000x« žetone.

Dodaj odgovor