Online poker Slovenija: Katere so najboljše poker platforme za slovenske igralce?

Home » Online poker Slovenija: Katere so najboljše poker platforme za slovenske igralce?

Slovenci smo stari znanci v svetu pokra. Toda kako najti najboljšo spletno stran za igranje pokra? V tem vodiču boste spoznali top online poker sobe, njihove bonuse in promocije, prejeli namige o igranju pokra in še kaj.

Poznati dobro spletno poker stran pomeni imeti asa v rokavu. In da vam ne bi bilo treba prečesavati na desetine ali celo stotine strani in forumov, smo za vas ločili zrno od plevela in pripravili seznam najboljših online poker sob.

Online Poker v Sloveniji

Čeprav je Slovenija majhna država, pa nam je uspelo »sproducirati« ugledne igralce pokra, ki so dosegli pomembne uspehe tako v živo in na spletu. Slovenski igralci so po nekaterih podatkih skupaj osvojili skoraj 20 milijonov dolarjev dobička, pri čemer izstopajo imena, kot so Casey Kastle, Rok Gostisa in Blaž “Scarmak3r” Žerjav. Potem je tu še Jonas Žnidaršič, televizijski voditelj in novinar, se je prav tako uveljavil v pokru. Pozornost je pritegnil s svojim nastopom v oddaji Late Night Poker, priljubljeni televizijski oddaji o pokru v Veliki Britaniji, s čimer je še dodatno postavil slovenski poker na sceno.

Kako smo izbrali najboljše online poker Slovenija strani?

Da smo uspešno ločili zrna od plevel za naš članek, smo upoštevali različne dejavnike, da bi našim bralcem zagotovili najboljša možna priporočila. Tukaj je pregled meril, ki smo jih uporabili:

 • Uporabniška izkušnja in kakovost programske opreme: Kakovost programske opreme in splošna uporabniška izkušnja spletnega mesta za poker so ključnega pomena. Online poker strani, ki so uporabniku prijazne in ponujajo visokokakovostno ter stabilno programsko opremo, so običajno uvrščene višje. To vključuje vidike, kot so grafični vmesnik, gladkost igre in ali spletno mesto ponuja mobilno aplikacijo za igranje na poti.
 • Raznolikost iger: Ključni dejavnik je ponudba iger, ki so na voljo. Ta vključuje priljubljene različice, kot sta Texas Hold’em in Omaha, ter druge oblike, kot so turnirji, Sit N Go in denarne igre. Spletna mesta, ki ponujajo širši izbor iger in formatov, so seveda bolje ocenjena.
 • Varnost in poštena igra: Najpomembneje je zagotoviti, da je spletno mesto za poker varno in deluje pošteno. To vključuje preverjanje ustreznega licenciranja in regulacije, uporabo generatorjev naključnih števil za razdeljevanje kart ter ločevanje sredstev igralcev od operativnih sredstev. Zaupanja vredna spletna mesta imajo pogosto certifikate priznanih organov, kot je eCOGRA.
 • Podpora strankam: Kakovostna podpora strankam je bistvenega pomena. Iskali smo spletna mesta, ki zagotavljajo učinkovito in koristno podporo, vključno z možnostmi, kot so klepet v živo, e-pošta in telefonska podpora. Ključna vidika sta bila odzivnost in znanje ekipe za podporo.
 • Plačilne metode: Pomembna je razpoložljivost različnih načinov vplačil in izplačil, vključno s kreditnimi karticami, elektronskimi denarnicami in kriptovalutami. Poleg tega je k njihovi uvrstitvi prispevala tudi hitrost, s katero spletna mesta obdelujejo izplačila. Spletna mesta, ki ponujajo hitre in brezskrbne dvige, so bila ocenjena višje.
 • Bonusi in promocije: Ocenili smo bonuse in promocije, ki jih ponujajo posamezna spletna mesta, vključno z bonusi za dobrodošlico, ujemanjem depozitov in programi zvestobe. Prednost smo dali spletnim mestom, ki ponujajo donosnejše in poštene bonuse.
 • Promet in priljubljenost: Večje število aktivnih igralcev pogosto kaže na zaupanja vredno in prijetno spletno mesto. Upoštevali smo povprečni promet igralcev in splošno priljubljenost spletnega mesta.
 • Mnenja in ocene uporabnikov: Seveda so povratne informacije strank dragocen vir informacij. Upoštevali smo mnenja in ocene uporabnikov, da bi ocenili splošno zadovoljstvo s funkcijami spletnega mesta, poštenostjo igre, storitvami za stranke in splošno igralno izkušnjo.
 • Licence in predpisi: Pravni položaj spletnega mesta je odločilen dejavnik. Prednost smo dali spletnim mestom za poker, ki imajo licenco in jih urejajo ugledni organi, kar zagotavlja, da spoštujejo stroge standarde za delovanje in zaščito igralcev.
 • Ugled in zgodovina: Pomembno vlogo pri naši oceni je imela zgodovina poker sobe v smislu njegove zgodovine, preteklih izkušenj uporabnikov in ugleda v panogi.

No, zdaj pa k seznamu!

1. PokerStars

online poker slovenija
PokerStars

Prednosti:

 • PokerStars gosti široko paleto turnirjev, vključno z velikimi dogodki, kot sta World Championship of Online Poker (WCOOP) in Spring Championship of Online Poker (SCOOP)
 • Velik promet igralcev, kar pomeni, da je vedno na voljo veliko število iger z različnimi vložki in v različnih formatih, kar zagotavlja velike nagradne sklade
 • Programska oprema PokerStars, razvita v podjetju, ponuja različne napredne in prilagodljive možnosti, ki izboljšujejo celotno igralno izkušnjo in funkcije: hitri sedeži, več miz in pregled zgodovine kombinacij
 • PokerStars ponuja veliko izbiro iger, vključno s priljubljenimi različicami, kot sta Texas Hold’em in Omaha, ter edinstvenimi oblikami, kot sta Zoom Poker in turnirji Spin & Go.

Pomanjkljivosti:

 • Visoka konkurenca: PokerStars gosti veliko število izkušenih in spretnih igralcev, zato so igre precej tekmovalno naravnane, kar je lahko izziv za manj izkušene igralce

PokerStars se je uveljavil kot vodilna sila v panogi spletnega pokra in tudi slovenski igralci pokra radi posegajo po tej platformi. Od začetka je prevladoval na trgu, zlasti v smislu prometa igralcev. Stran deluje pod okriljem Komisije za nadzor iger na srečo na otoku Man, kar zagotavlja, da spoštuje stroge regulativne standarde za pošteno igro, varnost in odgovorno igranje. PokerStars ponuja široko paleto poker iger in turnirjev, zato je priljubljena izbira med igralci različnih ravni znanja in želja. Njihova turnirska ponudba je še posebej impresivna, saj ponuja različne formate in stopnje vstopnin, vključno z vodilnimi dogodki, kot so Sunday Million in različne serije COOP. Poleg tega je njihov format Spin & Go priljubljen med igralci, saj ponuja možnost velikih dobitkov z majhnimi vstopnimi vložki. PokerStars ponuja privlačne bonuse in promocije za nove in obstoječe igralce. Novi člani lahko izkoristijo bonus dobrodošlice, ki lahko vključuje kombinacijo bonusnega igranja, turnirskih vstopnic in igralniškega denarja.

Najbolj priljubljene online poker igre na PokerStars:

 • Texas Hold’em: Pri tej najbolj priljubljeni različici pokra na svetu igralci iščejo najboljšo kombinacijo petih kart s katero koli kombinacijo svojih dveh lastnih in petih skupnih kart.
 • Omaha: podoben način kot Texas Hold’em, vendar s štirimi lastnimi kartami, ki ponuja bolj zapletene strategije in večje kombinacije.
 • Seven Card Stud: Pri tej klasični igri pokra se igralcem v več stavnih krogih razdelijo karte, ki so obrnjene navzgor in navzdol.
 • Razz: Pri tej vrsti pokra Stud je cilj sestaviti najnižjo možno kombinacijo.
 • Five Card Draw: Tradicionalna igra pokra, pri kateri je cilj igralcev sestaviti najboljšo kombinacijo po enem žrebanju.
 • HORSE: Vključuje več iger pokra, kot so Hold’em, Omaha Hi/Lo, Razz, Seven Card Stud in Seven Card Stud Eight or Better.
 • Zoom Poker: Poker: hitra različica pokra, pri kateri se igralci po odstopu takoj preselijo k novi mizi.
 • Spin & Go: Turnir v hitrem formatu za tri igralce z naključnimi nagradnimi skladi, ki pogosto ponuja visoka izplačila za majhne vstopnine.

Ali PokerStars sprejema kriptovalute?

PokerStars neposredno ne sprejema Bitcoina (BTC) ali drugih kriptovalut kot načina plačila, predvsem zaradi nestanovitnosti kriptovalut in strogih regulativnih zahtev. Vendar so igralci iznašli posredne metode za uporabo Bitcoina pri transakcijah na PokerStars. Te vključujejo uporabo storitev, kot sta CoinBase in Blockchain, kot posrednikov ali uporabo kartice BitPay MasterCard, ki omogoča pretvorbo Bitcoinov v fiat valuto za uporabo na platformi.

2. GG Poker

online poker slovenija
GG Poker

Prednosti:

 • Radodarni bonus dobrodošlice v obliki 200% bonusa do 600 EUR, ta bonus se sprošča v korakih, ko ustvarite rake
 • Platforma je znana po svojih edinstvenih funkcijah, kot so zavarovanje All-In, Smart HUD, SnapCam za snemanje in pošiljanje kratkih video sporočil ter funkcija stav na turnirjih
 • Nagradni program Fish Buffet: Ta program VIP ponuja denar v zameno za turnirske pristojbine ali provizije pri denarnih igrah in ima več stopenj zvestobe. Igralci lahko na podlagi svoje stopnje igranja zaslužijo do 60% denarnega povračila
 • Mobilna aplikacija GGPoker je na voljo za naprave Android in iOS ter ponuja uporabniku prijazen vmesnik in možnost hkratnega igranja na več mizah

Pomanjkljivosti:

 • Omejena uporaba programske opreme za sledenje: GGPoker blokira vse programske pripomočke tretjih oseb in ne zagotavlja zgodovine iger. To je lahko slabost za igralce, ki se zanašajo na programe, kot je PokerTracker
 • GGPoker ima v primerjavi s svojimi konkurenti običajno nekoliko višje provizije

GG Poker, ki je del mreže Good Game Network, je bil ustanovljen leta 2014. Sprva se je osredotočala na azijske trge, nato pa se je razširila na evropske igralce in ponuja mešanico rekreativnega in tekmovalnega igranja. Mreža ima licence uglednih regulativnih organov, kar zagotavlja varno in pošteno igralno okolje. Programska oprema GGPoker je uporabniku prijazna in ponuja različne možnosti prilagajanja. Podpira igranje za več miz in je združljiva z namiznimi in mobilnimi napravami, kar zagotavlja brezhibno igralno izkušnjo. Novi igralci lahko uživajo v bonusih za dobrodošlico in brezplačnih vstopnicah. GGPoker ima tudi edinstven VIP-program »Fish Buffet«, ki igralce nagrajuje z gotovino za turnirske pristojbine ali provizije pri denarnih igrah.

Najbolj priljubljene online poker igre na GG Poker:

 • Texas Hold’em: Pri tej najbolj priljubljeni različici pokra igralci prejmejo dve zasebni karti in lahko uporabijo pet skupnih kart, da sestavijo najboljšo kombinacijo.
 • Omaha: Omaha je podobna igri Texas Hold’em, vendar ima štiri zasebne in pet skupnih kart, kar ponuja več možnosti kombinacij.
 • Short Deck (Six Plus Hold’em): Varianta igre Texas Hold’em, ki se igra z manjšim kompletom kart (vse karte pod šest so odstranjene), kar omogoča več akcije in večje vrednosti kombinacij.
 • Rush & Cash: Pri tem lahko igralci takoj, ko odstopijo, preidejo na novo kombinacijo pri novi mizi.
 • All-In or Fold: V hitri igri, kjer se morajo igralci odločiti, ali bodo v igro vstopili ali odstopili, je igra zelo dinamična in hitra.
 • Spin & Gold: Pri tem se nagradni sklad določi naključno in je lahko precej višji od vstopnine.

Turnirji: GG Poker prireja številne turnirje različnih formatov in vstopnin, ki so namenjeni vsem vrstam igralcev pokra, od začetnikov do profesionalcev.

Ali GG Poker sprejema kriptovalute?

Da, GGPoker sprejema kriptovalute kot način plačila in sicer Bitcoin (BTC), ki ga lahko uporabite tako za vplačila kot za izplačila. Tako lahko igralci, ki raje uporabljajo kriptovalute, enostavno upravljajo svoja sredstva na platformi.

3. WPT Global

online poker slovenija
WPT Global

Prednosti:

 • Radodarni bonus za dobrodošlico 100% do 1200 EUR za prvi polog in vstopnice za turnirje
 • Široka ponudba poker iger, kot so No Limit Hold’em, Pot-Limit Omaha in Short Deck
 • WPT Global uvaja edinstvene funkcije, kot so Pace Poker (različica s hitrimi skladi), Bomb Poker (povečanje velikosti pota) in možnost stav na igre pokra z umetno inteligenco
 • Platforma ima dobro ocenjeno mobilno aplikacijo za Android in iOS, ki izboljša uporabniško izkušnjo mobilnih igralcev.

Pomanjkljivosti:

 • Na voljo ni telefonske podpore ali klepeta v živo, kar je lahko neprijetno za igralce, ki iščejo takojšnjo pomoč
 • Namizna izkušnja naj bi bila v primerjavi z mobilno aplikacijo manj gladka, kar bi lahko vplivalo na igralce, ki raje igrajo na namiznih računalnikih

WPT Global je ugledna poker soba iz zapuščine World Poker Tour, ki je znana po svojem vplivu na popularizacijo pokra. Igralnica WPT Global, ustanovljena leta 2022, se osredotoča na ustvarjanje zanesljivega in raznolikega spletnega poker okolja, primernega za vse igralce, od začetnikov do veteranov. Ta pobuda širi domet World Poker Tour na digitalno področje in nadaljuje njeno tradicijo odličnosti v pokru. Igre so strukturirane v različnih kategorijah vložkov: Mikro, nizke, srednje in visoke stave, tako da so dostopne igralcem z različnimi sredstvi. Na platformi nenehno potekajo turnirji, vključno z zasebnimi turnirji, turnirji v živo, satelitskimi turnirji in posebnimi turnirji, ki ustrezajo različnim željam igralcev.

Platforma daje velik poudarek svoji mobilni aplikaciji, ki je na voljo za operacijska sistema Android in iOS ter zagotavlja brezhibno izkušnjo mobilnega pokra s funkcijami, kot so prilagodljivi avatarji, emojiji in predvajalnik kombinacij. Čeprav obstaja namizna programska oprema, mobilna aplikacija ponuja bolj izpopolnjeno uporabniško izkušnjo. Vmesnik WPT Global je zasnovan tako, da je prilagojen igralcem vseh stopenj znanja, ter zagotavlja enostavno navigacijo in izbiro iger.

WPT Global ponuja privlačne bonuse in promocije. Novi igralci lahko izkoristijo 100% bonus za polog do 1200 EUR. Platforma ponuja različne promocije, vključno z vsakodnevnimi brezplačnimi turnirji za 200 EUR, in sodeluje z LearnWPT pri izobraževalnih delavnicah.

Najbolj priljubljene online poker igre na WPT Global:

 • No Limit Hold’em: Priljubljena različica, pri kateri lahko igralci stavijo poljuben znesek do vseh svojih žetonov.
 • Pot-Limit Omaha: Igralci prejmejo štiri lastne karte in morajo za sestavo kombinacije uporabiti natanko dve od njih ter tri od petih skupnih kart.
 • Short Deck (Six-Plus Hold’em): Pri igranju z zmanjšanim kompletom, kjer so odstranjene karte, nižje od šest, kar povečuje verjetnost močnih kombinacij.

Ali WPT Global sprejema kriptovalute?

Da, WPT Global sprejema kriptovalute kot obliko plačila. Posebne kriptovalute, ki jih je mogoče uporabiti, vključujejo Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USDT (TRC-20 in ERC-20), Bitcoin Cash (BCH), USDC (ERC-20), Cardano (ADA), Algorand (ALGO), Solana (SOL), Tron (TRX) in Binance Coin (BNB). Te transakcije so omogočene prek storitev Coinspaid in Coindirect. Velja tudi omeniti, da WPT Global podpira tudi vrsto drugih običajnih načinov plačevanja, vključno z Visa, bančnimi prenosi in elektronskimi denarnicami, kot sta Neteller in Skrill.

Nasveti za igranje pokra

Poker je zanimiva igra oz. šport, in kot tak ima tudi številne strategije in trike. Spodaj vam predstavljamo nekaj uporabnih namigov za slovenske igralce pokra:

 • Spoznajte se s pozicijskimi igrami: vaš položaj v stavnem vrstnem redu pomembno vpliva na vašo strategijo. V zgodnjih pozicijah igrajte bolj zaprto, bližje gumbu pa razširite svoj obseg. S tem se boste izognili težavnim situacijam in povečali svoj potencial v ugodnih položajih.
 • Če niste prepričani, odstopite (fold): Če niste prepričani o moči svojih kart v primerjavi z nasprotnikovimi, je pogosto varneje odstopiti. Preveliko število izenačitev v negotovih situacijah je pogosta napaka igralcev. Morda se zdi, da je odstopanje v nasprotju z intuicijo, vendar na dolgi rok prihrani žetone.
 • Upravljajte svoje finance: Nastavite določen sklad za vsako sejo in se ga držite. Izogibajte se nadomeščanju izgub z nepremišljenimi stavami. Ne pozabite, da poker ni le igra spretnosti in strategije, temveč tudi finančne discipline.
 • Razvijajte svoje spretnosti zunaj mize: Branje knjig in blogov o pokru, preučevanje kombinacij ter učenje iz zmag in porazov so bistvenega pomena. Pripomočki, kot so listi s podatki o kvotah kombinacij, so lahko še posebej koristni.
 • Bodite pozorni na nasprotnike: Opazujte vzorce stav in sloge igranja nasprotnikov. Te informacije vam lahko pomagajo pri sprejemanju bolj premišljenih odločitev in odkrivanju priložnosti za izkoriščanje njihovih slabosti.
 • Spoznajte pokerske kvote: Bistveno je, da razumete kvote za zadetek v zmagovalni kombinaciji in jih primerjate s kvotami za pot. To znanje vam pomaga pri sprejemanju matematično utemeljenih odločitev, zlasti pri žrebanju kombinacij.
 • Sprva igrajte za eno mizo: Začnite z eno mizo in se osredotočite na sprejemanje vseh informacij. Takšen pristop vam pomaga razumeti strategije nasprotnikov in se izogniti pogostim napakam. Več miz lahko izberete pozneje, ko pridobite več izkušenj.
 • Obvladujte svoja čustva: Igranje pokra v negativnem čustvenem stanju, kot sta jeza ali žalost, lahko privede do slabih odločitev. Pred začetkom igre se prepričajte, da ste v dobrem psihičnem stanju.

Če te strategije vključite v svoje igranje, lahko bistveno izboljšate svoj uspeh pri igranju spletnega pokra. Ne pozabite, da so za dolgoročni uspeh ključnega pomena dosledna praksa, učenje in prilagajanje dinamični naravi spletnega pokra.

Online Poker Slovenija – Zaključek

Slovenski igralci pokra radi posegamo predvsem po 3 izjemnih online poker platformah: PokerStars, GG Poker in WPT Global. Vsako od teh poker sob ponuja edinstveno kombinacijo funkcij, ki so namenjene tako začetnikom kot izkušenim igralcem. PokerStars, dolgoletni vodilni igralec v panogi, še naprej privablja igralce z izjemno turnirsko ponudbo in raznoliko paleto iger. Zaradi uporabniku prijaznega vmesnika in slovesa zanesljivosti je najboljša izbira za igralce, ki iščejo klasično poker izkušnjo. Po drugi strani pa je GG Poker zaradi svojih inovativnih funkcij in osredotočenosti na rekreativne igralce hitro pridobil na priljubljenosti. Njegova živahna in privlačna platforma je še posebej privlačna za tiste, ki iščejo sodobnejšo in bolj priložnostno izkušnjo pokra. WPT Global je na področju spletnega pokra sicer novinec, vendar se je hitro uveljavil. Ker je povezana s svetovno poker turnejo World Poker Tour, lahko igralci pričakujejo kakovostne turnirje in vedno večje število igralcev.

Pogosta vprašanja

Katere vrste iger pokra so na voljo na teh platformah?

Na teh platformah lahko najdete različne igre, kot so Texas Hold’em, Omaha in Short Deck. Vsako spletno mesto ponuja mešanico denarnih iger in turnirjev z različnimi funkcijami in formati.

Ali je WPT Global zakonit v Sloveniji?

Ali lahko za igranje pokra uporabljam VPN?

Ali lahko iz Slovenije igram na PokerStars in GG Poker?

Ali te platforme ponujajo bonuse za slovenske igralce?

Ali lahko v teh poker sobah plačujem s kriptovalutami?

Sorodni članki