OnlyFans po dobičkonosnem letu kupil za 20 milijonov dolarjev Ethereuma

Home » OnlyFans po dobičkonosnem letu kupil za 20 milijonov dolarjev Ethereuma
onlyfans zaslužek

Tudi velika podjetja imajo rada kriptovalute kot del raznolikega investicijskega portfelja. Zadnje izmed njih je materinsko podjetje Fenix International, ki stoji za slavno platformo OnlyFans, ki je nakupilo za 20 milijonov dolarjev Etherja.

Kriptovalute niso le del vlagateljskega porteflja malih vlagateljev, ampak v njih vlagajo tudi številne institucije in podjetja. Samo nekatera med njimi so na primer Tesla, Microstrategy, Grayscale in celo univerzi Harvard in Yale. No, zdaj pa so v javnost prišli podatki, da v kriptovalute vlaga tudi materinsko podjetje slavne platforme za odrasle OnlyFans

Po podatkih iz finančnih evidenc je družba Fenix International, med letoma 2021 in 2022 v Ethereum vložila skoraj 20 milijonov dolarjev.  Naložba pa ni šla povsem po načrtih. Zaradi kripto medvedjega trga se je vrednost njihovega imetja Ethereuma zmanjšala za več kot 42 % in do novembra 2022 pristala pri 11,4 milijona dolarjev.

OnlyFans zabeležil rekordno leto

Medtem ko je bila naložba v kriptovalute morda bodičasta pot, je bila celotna uspešnost podjetja nič manj kot odlična. Pri OnlyFans so se prihodki povečali za 16,6 %, s 4,8 milijarde dolarjev v letu 2021 na kar 5,6 milijarde dolarjev v letu 2022. Platforma je doživela tudi 47% povečanje števila ustvarjalcev in 27% povečanje skupnega števila naročnikov. Ti procenti se prevedejo v več kot 50 milijonov novih uporabnikov ter več 1 milijon novih ustvarjalcev vsebin.

Posledično je ustanovitelj OnlyFans – Ukrajinec s sedežem v ZDA Leonid Radvinsky –  ki je podjetje kupil leta 2018, je od začetka lanskega leta z dividendami zbral približno 485 milijonov dolarjev, o čemer smo poročali tukaj.

NFT za OnlyFans ustvarjalce

Naložba v kriptovalute ni prva naložba podjetja in njegovih vodstvenih delavcev na področju kriptovalut. Februarja 2022 je platforma preverjenim ustvarjalcem omogočila, da svoje profilne slike spremenijo v NFT, ki temeljijo na Ethereumu. Junija 2022 sta dva nekdanja izvršna direktorja podjetja OnlyFans zagnala platformo za trgovanje s karticami znanih osebnosti, imenovano Zoop. Platforma Zoop, zgrajena na Ethereumovi rešitvi za skaliranje Polygon (MATIC), je uporabnikom omogočala trgovanje s 3D digitalnimi igralnimi kartami njihovih najljubših zvezdnikov.

Do razkritja deležev podjetja v ETH je prišlo, ko so se ustvarjalci vsebin za odrasle zgrinjali na Friend.tech – najnovejšo kripto decentralizirano platformo družabnih medijev – v želji, da bi zaslužili na račun hypa.

Poteza prihaja sredi obrižb o kontroverznosti

Novica prihaja v času, ko se OnlyFans sooča z nekaterimi polemikami. Predhodna preiskava BBC News je razkrila primere pojavljanja in sodelovanja mladoletnih oseb pri vsebinah na platformi, kar je sprožilo varnostna vprašanja. OnlyFans se je na te zaskrbljujoče trditve odzval z zagovarjanjem svojih strogih varnostnih ukrepov in v svojih poročilih javnosti zagotovil, da podjetje presega, kar je zakonsko potrebno za spodbujanje varnega in urejenega okolja skupnosti. Podjetje je tudi poudarilo, da je njegov glavni cilj ustvariti najvarnejšo platformo družbenih medijev, ki daje moč ustvarjalcem vsebin. Čeprav je OnlyFans znan po svojih zrelih vsebinah, so začeli diverzificirati svojo ponudbo. Zdaj sprejema videoposnetke, primerne za vse občinstvo, vključno z žanri, kot so kuhanje, komedija, fitnes in glasba.

OnlyFans pobere približno 1 EUR za vsakih 4 EUR, ki jih ustvarjalci vsebin ustvarijo na njegovi platformi. Nekateri ustvarjalci vsebin za odrasle so na spletni strani zaslužili milijone, med njimi ena od ustvarjalk, ki je za Standard povedala, da je na platformi zaslužila več kot 4 milijone evrov in del zaslužka porabila za naložbe v konkurenčno podjetje. Zvezda OnlyFans Eliza Rose Watson je nedavno sprožila polemiko, ko je na oglasnih deskah v Harrowu, Tottenhamu, Lambethu in Edgwaru postavila plakate modela v modrčku, za katere so se nekateri prebivalci pritožili, da so neprimerni za ogled otrokom. Vendar je britanski regulator za oglaševanje včeraj odločil, da slika ni bila odkrito seksualna in ni objektivizirala žensk.