Play-to-earn, move-to-earn in zdaj še…party-to-earn?

Home » Play-to-earn, move-to-earn in zdaj še…party-to-earn?
klubcoin

Kripto svet včasih postreže z zanimivimi koncepti, za katere je težko verjeti, da se bodo »prijeli«. Eden izmed teh konceptov je party-to-earn, namenjen žurerjem in kripto navdušencem.

Ni skrivnost, da s(m)o kripto navdušenci tudi navduženci nad zabavami. In ravno v tem je svojo nišo našel Klubcoin – platforma, namenjena ljubiteljem elektronske glasbe, ki je pionir novega koncepta, ki bi mu lahko rekli party-to-earn. To v bistvu pomeni, da člani prejemajo nagrade v obliki Klubcoin žetona vsakič, ko pri enem od partnerjev platforme kupijo izdelek, vstopnico ali storitev.

Čeprav je projekt mlad, pa se je že znašel na marsikaterem radarju in sklenil številna parnerstva, med drugim tudi z Bershko, poleg tega so KlubCoin žetone uporabili na metaverse koncertu svetovno znanega DJ-ja Steve Aokija v Decentralandu. Vsekakor izgleda, da KlubCoin misli resno – pritegnil je podporo nekaterih največjih svetovnih klubov, festivalov in blagovnih znamk elektronske glasbe, kot so Amnesia Ibiza, Festicket, Clubbing TV, Bootshaus, Caprices Festival in DJ Mag. Tako odmevne povezave z glasbeno industrijo bodo ključnega pomena pri zagotavljanju, da bo Klubcoin dosegel svoje visoke ambicije in široko uveljavitev.

Kako deluje KlubCoin?

V osrčju projekta je nov način plačevanja vseh v ekosistemu – vključno z nočnimi klubi, festivali, platformami za prodajo vstopnic, blagovnimi znamkami zabavne elektronike, pretočnimi glasbenimi storitvami in NFT tržnicami. To pomeni, da bodo glasbeni navdušenci ne glede na to, ali bodo kupili nove slušalke ali blago, prejeli povračilo v kriptovaluti, ki ga bodo lahko pretvorili v fiat.

Z varčevanjem za te nagrade lahko pridobite tudi velike ugodnosti na prizoriščih po vsem svetu – priložnosti, za katere bi drugi ljubitelji elektronske glasbe dali veliko. No, zabavljači verjetno nikoli niso potrebovali spodbude za obiskovanje klubov, toda zdaj pa jo imajo. Projekt je tudi izdal aplikacijo za pošiljanje in prejemanje žetonov ter ustvarja varno okolje za upravljanje transakcij. Ljubitelji elektronske glasbe lahko spremljajo tudi najnovejše popuste in posebne ponudbe – in prejmejo najboljše nasvete o tem, kako lahko kar najbolje izkoristijo Klubcoin. Aplikacija je brezplačna in je že na voljo za naprave iOS, kmalu pa bo na voljo tudi za Android.

KlubCoin obljublja bolj tesno povezovanje z oboževalci in nove tokove prihodkov

Ekipa Klubcoin meni, da glasbeni sektor zdaj bolj kot kdaj koli prej potrebuje podporo, potem ko je bil v času pandemije koronavirusa v težavah. Umetnikom in prizoriščem želi pomagati, da se še bolj približajo svojim oboževalcem, obenem pa sprostijo nove tokove prihodkov. Podjetja in ustvarjalci, ki se pridružijo družini Klubcoin, bodo lahko sprejemali plačila v lastnem žetonu prek aplikacije Klubcoin ter varnih prehodov Shopify in WooCommerce, pri čemer bodo imeli koristi od takojšnjih transakcij in nizkih pristojbin.

Projekt navaja, da je njegova ekipa v celoti označena z doxed, kar pomeni, da je mogoče zlahka preveriti poverilnice njihovih strokovnjakov za elektronsko glasbo in kripto. Z navdušenci se povezujejo preko socialnih omrežij, najbolj preko Twitterja in Telegrama.

Glasbeni sektor se po pandemiji vse bolj nagiba h kriptovalutam

Tekom zadnjih 2 let se je izkazalo, da blockchain rešuje nekatere največje težave glasbene industrije. Preko tehnologije blockchain lahko glasbeniki prejmejo pravična plačila avtorskih honorarjev, prizorišča lahko omejijo ponarejanje vstopnic, glasbene založbe pa lahko enostavno izsledijo glasbena pretočna prevajanja in takoj plačajo vsem umetnikom, ki so prispevali k skladbam ali albumom.

Dodaj odgovor