Home » Fortrade

Fortrade recenzija. Natančen pregled in ocena svetovno znane borze. Na kaj morate paziti in kaj lahko pričakujete.

Fortrade je eden najbolj znanih posrednikov, ki obratujejo iz Velike Britanije. Družba je bila ustanovljena leta 2013 kot ponudnik trgovanja z izdelki in storitvami za spletno trgovanje s tujimi valutami in CFD. V nadaljnjem razvoju je Fortrade odprl svoje podružnice v Avstraliji in Belorusiji, pred kratkim pa se je še razširil in ustanovil podružnice na Cipru in v Kanadi. Cilj podjetja je bil vedno narediti spletno trgovanje bolj dostopno, prijetno in donosno, kar potrjuje tudi njegova prisotnost po vsem svetu in, kar je še pomembneje, stroga regulacija. Zato Fortrade odpira tesne in konkurenčne razpone, ki se razlikujejo glede na trgovalni instrument. Sprejemanje dobre odločitve je največkrat zelo zmeden proces, zato si posrednik prizadeva poenostaviti vprašanje z razvojem tehnologije, ki zagotavlja učinkovito okolje na začetku, vendar vključuje zmogljive funkcije za izkušene trgovce.

Zanesljiv in sposoben posrednik je ključnega pomena za vaš uspeh pri spletnem trgovanju. Prepričajte se, da vaš posrednik ni lažen ali nezanesljiv, da ne izgubite svoje naložbe. Prepričajte se tudi, da vaše potrebe ustrezajo profilu vašega posrednika, da boste imeli dobro delujoč dobičkonosen odnos.

POZOR: Fortrade ponuja tudi trgovanje s CFD-ji. CFD-ji so zapleteni instrumenti in zaradi finančnega vzvoda (leverage) prinašajo veliko tveganje hitre izgube denarja. 74 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Premislite, ali razumete, kako CFD-ji delujejo, in ali si lahko privoščite visoko tveganje izgube denarja.

Zgodovina

Družba Fortrade Limited je od svoje ustanovitve leta 2013 v Združenem kraljestvu pod nadzorom organa za finančno poslovanje (FCA). V zadnjih nekaj letih je borznoposredniška družba ustanovila tudi pisarne in regulativne okvire v Belorusiji, Avstraliji, Kanadi in na Cipru. Osrednja ekipa borznega posrednika ima sedež v Londonu in Watfordu v Združenem kraljestvu, vodi pa jo izvršni direktor Nick Collison. Fortrade zdaj ponuja storitve trgovanja z valutami, blagom, indeksi, delnicami in skladi ETF na platformi MetaTrader 4 ter na lastni spletni platformi Fortrader. Skupina ponuja jasne in preproste rešitve za posamezne in institucionalne stranke.

Registracija in nakup

V svetu spletnega trgovanja je učinkovit dostop do trga ključnega pomena za možnost trgovanja 24 ur na dan na katerem koli mestu, skupaj z naprednimi orodji, ki izboljšujejo možnosti trgovanja in analiziranja. Da bi izpolnila to zahtevo, je ekipa razvijalcev podjetja Fortrade zasnovala linijo popolnoma skalabilnih platform za trgovanje, ki omogočajo spremljanje svetovnih finančnih trgov in izvedenih finančnih instrumentov ter izkoriščanje gibanja cen ob najbolj primernem času in na najbolj primernem mestu.

Ustvarjanje računa

Ko se prijavite na Fortrade, morate med postopkom prijave posredovati naslednje podatke:

  1. Ime
  2. E-mail
  3. Naslov prebivališča
  4. Mobilna številka
  5. Država porekla
  6. Osnovna valuta (EUR, USD ali GBP)
  7. Datum rojstva

Postavili vam bodo bodo tudi nekaj vprašanj o vašem finančnem stanju, zaposlitvi in ciljih trgovanja.

Preverjanje računa

Za preverjanje identitete pri Fortrade boste potrebovali en dokument za dokazovanje identitete in en dokument za dokazovanje naslova. Te dokumente lahko pošljete po faksu, elektronski pošti ali jih naložite v družbo Fortrade.

Dokument za dokazovanje identitete: osebna izkaznica potni list, vozniško dovoljenje

Dokument za dokazovanje naslova: Račun za komunalne storitve, izdan v zadnjih treh mesecih, izpisek iz banke oz. kakršnokoli dokazilo, kjer je razviden vaš naslov.

Ponudba

Široka paleta sredstev za trgovanje omogoča dostop do več kot 200 valutnih parov, vključno s kriptovalutami, kot je Bitcoin, skupaj z eksotičnimi pari, indeksi, delnicami, plemenitimi kovinami, energenti in blagovnimi CFD-ji. Vključujejo tudi CFD-je na kmetijstvo z ničelnimi provizijami in prilagodljivim finančnim vzvodom.

Platforme

MetaTrader 4

Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen trgovec, je platforma MetaTrader 4 (MT4) priljubljena in nagrajena. Platforma gosti izbor funkcij, ki zagotavljajo zmogljivo izkušnjo trgovanja, primerno za različne strategije. Uporabnikom je na voljo 30 vgrajenih tehničnih kazalnikov in 24 grafičnih objektov ter devet časovnih okvirov in tri vrste grafikonov. Na voljo je tudi avtomatizirano trgovanje prek strokovnih svetovalcev (Expert Advisors – EA), skupaj z več vrstami naročil in trgovanjem z enim klikom. Uporabniki imajo tudi dostop do celotne zgodovine trgovanja.

MetaTrader WebTrader

MT4 WebTrader je primeren za uporabnike računalnikov Mac ali tiste, ki ne želijo namestiti programske opreme. Uporabniki imajo enostaven in priročen dostop do vseh enakih prilagodljivih funkcij kot namizna platforma, vključno z več kot 30 tehničnimi kazalniki za analizo trendov in grafičnimi orodji, kot so linije Ganna ali Fibonaccijeve krivulje. Devet časovnih okvirov omogoča spremljanje podrobnih gibanj cen na eni od treh vrst grafov.

Web Fortrade

Fortrade ponuja tudi lastno platformo Fortrader Webtrader, ki je dostopna s katerega koli računalnika z internetno povezavo. Platforma je sistem z majhno zakasnitvijo, vendar zmogljiv pri zagotavljanju podatkov v realnem času z veliko hitrostjo in natančnostjo. Funkcija “vse na enem mestu” trgovcem omogoča, da sledijo, analizirajo in trgujejo z uporabo platforme za različne naprave, kar prihrani čas in težave.

Izobraževanje

Fortrade ponuja obsežen izbor izobraževalnih virov in orodij, primernih za vse ravni. Akademija vsebuje več spletnih seminarjev, e-knjig, tečajev usposabljanja, učnih videoposnetkov, nasvetov in še več. Trgovci lahko dostopajo tudi do širokega nabora virov in tržnih raziskav iz centra za tržne analize z jutranjo, večerno in tedensko analizo novic ter Trading Central, paketa orodij za tehnično analizo.

Mobilna aplikacija

Platforma MetaTrader 4 je na voljo kot priročna mobilna aplikacija, združljiva s pametnimi napravami iOS in Android (APK). Uporabniki lahko do poslov in upravljanja računov dostopajo od koder koli, pri čemer imajo številne enake funkcije kot namizna različica, vključno z enostavnim pomikanjem, potisnimi obvestili ter trgovanjem z enim dotikom. Platforma Fortrader je na voljo tudi kot mobilna aplikacija, primerna za pametne naprave iOS in Android. Trgovci lahko od koder koli in kadar koli uživajo v polni funkcionalnosti na uporabniku prijaznem vmesniku.

Pristojbine

Fortrade ponuja hitro izvršitev brez posrednika v postopku, zato se vsa naročila izvršijo v realnem času brez provizij ali pristojbin, medtem ko so vsi stroški vgrajeni v razpon. Za celoten cenik pa si oglejte pristojbine za financiranje, pristojbine za neaktivnost in pristojbine za nekomercialno trgovanje na njhovi spleti strani.

Razponi

Fortrade prav tako ponuja le spremenljiv razpon, tako da ni nejasnosti glede pristojbin. Na splošno so pristojbine precej pregledne, morda so le za blago pristojbine nižje pri drugih konkurentih. Vendar pa si vedno oglejte in upoštevajte vse trgovalne predloge v celoti, saj dobrega posrednika ne opredeljujejo le dobre pristojbine.

Ostale pristojbine

Vedno upoštevajte tudi pristojbino za prenos ali pristojbino za prenočitev, ki se zaračuna, če odprto pozicijo držite dlje kot en dan.

Minimalni polog

ForTrade ob odprtju trgovalnega računa ForTrade zahteva minimalno polog 100 GBP/USD/EUR. Ne ustrašite se posrednikov, kot je ForTrade, ki za odprtje trgovalnega računa zaračunavajo minimalni depozit. Borzni posredniki, ki zaračunavajo višje minimalne depozite, na svojih platformah pogosto ponujajo dodatne premijske storitve, ki na drugih platformah niso na voljo brezplačno.Borzni posredniki, ki ponujajo nižje minimalne depozite, so na splošno namenjeni bolj množičnemu občinstvu, ki ne potrebuje nekaterih naprednejših funkcij in raziskovalnih orodij.

Podpora uporabnikom

Fortrade ponuja telefonsko in e-poštno storitev za stranke od ponedeljka do petka, od 9. do 21. ure.  Trgovci lahko oddajo prijavo in prejmejo pomoč tako, da izpolnijo kratek spletni obrazec na spletnem mestu ali pustijo svojo telefonsko številko po delovnem času. Spletno mesto je podprto v več jezikih, vključno s slovenščino.

Varnost

Fortrade so pooblastili in regulirali številni organi v uglednih jurisdikcijah, vključno z britanskim Financial Conduct Authority in avstralskim ASIC. Ti dve organizaciji sta eni izmed najresnejših svetovnih organizacij, ki regulirata podjetja za finančne storitve z namenom zaščite potrošnikov, finančnih trgov in spodbujanja konkurence. Poleg tega je Fortrade razširil svoj predlog trgovanja in se z odprtjem uradnih subjektov v Belorusiji, Kanadi in na Cipru premaknil naprej. Pri čemer je najpomembneje, da je Fortrade v celoti pooblaščen, reguliran in nadzorovan v smislu zanesljivosti in delovanja. V skladu s temi dovoljenji Fortrade deluje v popolni skladnosti s številnimi omejitvami in smernicami, da bi zagotovil varno trgovalno okolje za vse transakcije, hkrati pa sredstva strank hrani na ločenih računih.

Platformi Fortrader in MetaTrader 4 sta varni za uporabo in zaščiteni s šifriranjem SSL (Secure Sockets Layer). V fazi prijave lahko omogočite tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA). Vse transakcije strank prav tako potekajo prek šifrirane povezave SSL, strežniki pa se nahajajo na visokokakovostnih lokacijah SSAE 16/SAS 70 tipa I in tipa II.

Zaključek

Pregled Fortrade prikazuje kot intuitivno trgovalno platformo, ki je bila zasnovana tako, da je spletno trgovanje preprosto, hitro in prijazno. Dobre točke so nizek depozit za začetek, dobro razviti izobraževalni programi in posodobljene tržne informacije so koristno orodje za nove trgovce, medtem ko bodo profesionalci našli številne rešitve za svoje trgovalne potrebe. In kar je pomembno, Fortrade zagotavlja varno, zaščiteno, licencirano in regulirano trgovalno okolje v skladu s svojimi uglednimi regulatorji FCA, ASIC in drugimi.

Obilica naložbenih produktov bi lahko neizkušenega uporabnika morda zmedla, vendar bi mu dobro razpršen portfelj lahko v veliki meri koristil. Na koncu je naša ocena, da je Fortrade med boljšimi spletnimi borznimi posredniki, ki so na voljo na spletu.

Pogosta vprašanja

Koliko znaša minimalni depozit za Fortrade račun?

Minimalni depozit Fortrade je 100 EUR, vendar za najboljše rezultate posrednik priporoča depozit vsaj 500 EUR, da bi lahko trgovali z več instrumenti in pokrili vse potrebne pristojbine. Tudi ta zahteva se lahko razlikuje glede na osnovno valuto računa in predpise v jurisdikciji, v kateri prebivate.

Je Fortrade legitimna platforma?

Fortrade je zakonita borznoposredniška družba, registrirana v več jurisdikcijah in regulirana s strani FCA, ASIC, CySEC, IIROC in NBRB. Na podlagi tega nimamo nobenega razloga domnevati, da družba Fortrade ne deluje legitimno.

Kako si lahko iz Fortrade računa izplačam sredstva?

Izplačila lahko opravite v območju za stranke z izpolnitvijo spletnega obrazca za izplačilo. Zahtevki so obdelani v dveh dneh po oddaji.

Katere metode plačil sprejema Fortrade?

ForTrade ponuja naslednje načine financiranja: kreditne kartice, debetne kartice, bančno nakazilo, PayPal, Neteller, Payoneer in nekatere druge načine plačila.

Koliko uporabnikov ima Fortrade po svetu?

ForTrade uporablja več kot 1.000.000 registriranih uporabnikov ForTrade, kar tudi priča o zanesljivosti te platforme.

Dodaj odgovor