Home » KuCoin

KuCoin je vse bolj priljubljena kripto borza, ki je danes znana tudi kot »Ljudska borza«. S širokim naborom kriptovalut, inovativnimi funkcijami in uporabniku prijaznim vmesnikom si je KuCoin na ustvaril poseben status tako med novinci kot med izkušenimi trgovci in »HODLarji«. V tej recenziji boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tej zanimivi platformi.

Prednosti
 • Nizke prostojbine
 • Več kot 700 kriptovalut
 • Napredne funkcije za trgovanje s kriptovalutami
 • Možnost služenja pasivnega dohodka z yield farmingom
 • KuCoin ima lastni žeton KCS, ki prinaša številne prednosti
Pomanjkljivosti
 • KuCoin je manj primeren za začetnike
 • Obvezen KYC za polno uporabo storitev
 • Manj podpore za fiat valute v primerjavi z ostalimi

KuCoin: Pregled

kucoin slovenija

KuCoin je kripto borza s sedežem na Sejšelih, ki je od svojega nastanka leta 2017 do danes nabrala že več kot 20 milijonov uporabnikov v več kot 180 državah. Poslanstvo te borze je “olajšati globalni prosti pretok digitalne vrednosti«, zato dajejo poudarek na intuitivni zasnovi, preprostem postopku registracije in visoki stopnji varnosti. Platforma podpira terminsko trgovanje, vgrajeno izmenjavo P2P, možnost nakupa kriptovalut s kreditno ali debetno kartico in storitve takojšnje menjave.

KuCoin je bila ena od prvih borz kriptovalut, ki je svoj fokus že ob samem začetku usmerila na bolj resne trgovce, ki so potrebovali robustno in celovito platformo za trgovanje s kriptovalutami. KuCoin je leta zelo dobro zagotavljal to storitev, zdaj pa je ubral podobno ambiciozno pot kot Binance in ponuja impresivno količino funkcij in izdelkov, v katere se lahko potopijo kripto navdušenci. Po lastnih besedah borze jo uporablja 25% vseh trgovcev s kriptovalutami na svetu, kar se nam zdi kar verjetno – KuCoin je namreč znan po tem, da nove in težko najdene altcoine uvrsti na seznam hitreje kot katera koli druga večja borza. No, to je verjetno deloma posledica dejstva, da niso tako regulirani in licencirani, zaradi česar se KuCoin lahko pohvali z največjo izbiro altcoinov med vsemi večjimi borzami.

KuCoin: Zgodovina

kucoin slovenija

KuCoin kripto trgovcem zagotavlja platformo že od leta 2017, kar pomeni, da je v svetu kriptovalut že pravi dedek. Toda zanimivo je, da se je ekipa dejansko začela ukvarjati s tehnologijo blockchain že leta 2011, KuCoin pa je začela oblikovati leta 2013. Trajalo pa je več let, da je njihova platforma bila izpopolnjena in pripravljena za trg. V svojih začetkih se je KuCoin razlikoval po tem, da je ponujal široko paleto kriptovalut, vključno s številnimi manj znanimi altcoini. Ta strategija je hitro pritegnila raznoliko skupino trgovcev in vlagateljev, do konca leta 2017 pa je imel KuCoin več kot 200.000 registriranih uporabnikov. Istega leta je borza tudi lansirala lastni žeton KCS, s katerim nagrajuje svoje uporabnike za trgovanje na platformi.

Leta 2018 je borza KuCoin na ICO zbrala 20 milijonov dolarjev (v Bitcoinu) sredstev serije A od podjetij IDG Capital, Matrix Partners in Neo Global Capital. Sredstva so bila porabljena za prenovo infrastrukture platforme, širitev na nove trge in izboljšanje storitev za stranke. KuCoin je bil vedno v ospredju inovacij. Leta 2019 je zagnal KuMEX, platformo za trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti na kriptovalute. Predstavili so  tudi Pool-X, platformo za staking in trgovanje z likvidnostjo. Leta 2020 je KuCoin razširil svojo ponudbo z uvedbo peer-to-peer (P2P) trgovanja s fiat vrednostnimi papirji, trgovalnega bota za avtomatizirane strategije trgovanja in KuChain, javni blockchain za decentralizirane aplikacije (dapp). Nato je platforma leta 2021 zbrala še 100 milijonov dolarjev za sklad KuCoin Metaverse Fund.

Hekerski napadi

Kljub uspehu pa na poti KuCoina ni šlo brez težav. Septembra 2020 je borza doživela velik varnostni vdor, ki je povzročil izgubo 281 milijonov dolarjev v kriptovalutah. Vendar so KuCoinov hiter odziv, pregledna komunikacija in zavezanost k povračilu škode prizadetim uporabnikom poželi pohvale kriptografske skupnosti. Kripto borza je od takrat okrepila svoje varnostne ukrepe in trdi, da je povrnila večino ukradenih sredstev.

24. aprila 2023 so vdrli v twitter račun borze KuCoin. Hekerji so objavili lažno goljufijo z darili, zaradi katere so bila ukradene kriptovalutea v vrednosti 20.000 dolarjev. Vdor je trajal približno 45 minut, v tem času pa so hekerji objavili tvit, za katerega se je zdelo, da je od družbe KuCoin. V tvitu je pisalo, da borza svojim sledilcem podarja 20.000 USDT. Tvit je vključeval povezavo do goljufive spletne strani, ki je bila videti kot spletna stran KuCoin. Ko so uporabniki kliknili na povezavo, so bili preusmerjeni na goljufivo spletno mesto. Na spletni strani so morali vnesti svoje prijavne podatke za KuCoin. Ko so uporabniki vnesli svoje poverilnice, so hekerji lahko dostopali do njihovih računov in ukradli njihovo kriptovaluto.

KuCoin je od takrat sprejela ukrepe za zavarovanje svojega računa na Twitterju. Borza je žrtvam vdora tudi povrnila škodo. Tukaj velja opozoriti, da je šlo za napad s socialnim inženiringom na račun družbenega medija in ne za vdor v sam sistem KuCoin.

Registracija na KuCoin

kucoin

Kot na vsaki centralizirani borzi, je tudi registracija na KuCoin dokaj preprosta in poteka po naslednjih korakih:

 1. Obiščite spletno stran: Pojdite na spletno stran KuCoin in kliknite na gumb “Sign up”, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu zaslona.
 2. Izberite metodo registracije: Na KuCoin se lahko registrirate z uporabo e-poštnega naslova ali mobilne številke:

  a) Če se želite registrirati z e-pošto, vnesite svoj e-poštni naslov v določeno polje in kliknite “Send code“. KuCoin vam bo na vaš e-poštni naslov poslal kodo za preverjanje. Pridobite kodo in jo vnesite v polje “Email Verification Code“.

  b) Če se želite registrirati z mobilno številko, izberite kodo države, vnesite mobilno številko in kliknite “Send code”. KuCoin bo na vašo mobilno številko poslal kodo za preverjanje. Pridobite kodo in jo vnesite v polje “Mobile Verification Code”.
 3. Nastavite geslo: Ustvarite močno geslo za svoj račun. Geslo mora biti kombinacija številk, črk in posebnih znakov, da se zagotovi največja varnost. Geslo potrdite tako, da ga ponovno vnesete v polje “Confirm password”.
 4. Preberite pogoje uporabe: Pozorno preberite pogoje. Ko to storite, označite polje “I have read and agree to the Terms of Use”.
 5. Zaključite z registracijo: S klikom na gumb “Sign up” dokončajte prijavo. Čestitamo! Zdaj ste uspešno ste ustvarili svoj KuCoin račun.
 6. Omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA): Za večjo varnost je zelo priporočljivo, da v računu omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA). To lahko storite tako, da v nastavitvah računa obiščete razdelek “Account Security” in sledite navodilom za nastavitev 2FA.

KuCoin: Ponudba

kucoin

Kot smo že omenili zgoraj, KuCoin ponuja tako široko paleto alternativnih kovancev, kot tudi številne funkcije za napredno trgovanje in yield framing. Vse to bomo obravnavali v tem razdelku.

Podprte kriptovalute

KuCoin izstopa na natrpanem trgu kripto borz prav zaradi obsežnega seznama podprtih kriptovalut, med katerimi najdemo altcoine, ki še niso na voljo na ostalih borzah. Za zdaj KuCoin podpira trgovanje z več kot 700 kriptovalutami. Med največjimi lahko najdemo kriptovalute, kot so Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Polkadot (DOT), Decentraland (MANA), Arbitrum (ARB) …

Trgovalne funkcije

KuCoin ni le raznolikost, temveč tudi vsestranskost. Platforma ponuja promptno trgovanje, trgovanje s terminskimi pogodbami, maržno trgovanje in staking. Ena od njenih izstopajočih funkcij je “Trading Bot”, ki uporabnikom omogoča, da avtomatizirajo svoje strategije trgovanja. Zaradi te funkcije in visoke likvidnosti je KuCoin prednostna izbira tako za začetnike kot za izkušene trgovce.

KuCoin podpira do 100x finančni vzvod za maržne transakcije, kar trgovcu omogoča trgovanje s pogodbami, katerih vrednost je večja od sredstev za trgovanje na računu. BTC in USDT sta med najpogosteje sklenjenimi pogodbami. Običajno sta na voljo dve vrsti: Futures Lite in Futures Pro. Prva je namenjena trgovcem začetnikom, medtem ko je različica Pro namenjena izkušenim trgovcem ali strokovnjakom. Poleg tega KuCoin vlagateljem omogoč peer-to-peer prenos ali izmenjavo kriptovalut neposredno s svojih računov drugim uporabnikom, pri čemer se izognejo potrebi po posredniku ali finančni instituciji.

Spodaj predstavljamo edinstvene KuCoin trgovalne funkcije:

1. KuCoin Trading Bot

kucoin trading bot

KuCoin Trading Bot je avtomatizirana funkcija trgovanja, ki uporabnikom omogoča izvajanje strategij trgovanja 24 ur na dan, 7 dni v tednu brez potrebe po stalnem ročnem posredovanju. Bot je zasnovan tako, da sprejema odločitve o trgovanju na podlagi vnaprej določenih pravil, ki upoštevajo dejavnike, kot so gibanje cen kriptovalut, nestanovitnost trga in drugi pomembni kazalniki. KuCoin Trading Bot podpira različne strategije trgovanja, vključno s

 • Classic Grid: Preprosta trgovalna strategija za pridobivanje dobička iz tržnih nihanj prek prodajnih naročil in nakupnih pozicij. Vključuje nakupna naročila po nižji ceni in njihovo prodajo po višji ceni. Trgovci lahko optimizirajo trgovalni avtomat, tudi če nimajo dovolj znanja o trgu. KuCoinove trgovalne avtomate poganja umetna inteligenca, različica grid pa je optimalna za začetnike.
 • DCA: Gre za strategijo dollar cost averaging, kjer se v kriptovalute vlaga v rednih intervalih, ne glede na ceno.
 • Futures Grid: Delovanje tega je primerljivo z delovanjem spot Grid Bota, saj lahko oba ustvarjata pasivni dohodek z nizkimi nakupi in visokimi prodajami. Vendar pa ima Futures Grid posebne značilnosti, ki lahko vlagateljem pomagajo povečati dobiček.

Kucoin Trading Bot tako uporabnikom nudi številne prednosti:

 • Učinkovitost: Bot lahko izvaja posle veliko hitreje kot človeški trgovec, kar povečuje možnosti za izkoriščanje kratkotrajnih trgovalnih priložnosti.
 • Odprava čustvenega trgovanja: Bot deluje na podlagi vnaprej določenih pravil, kar odpravlja čustvene odločitve, ki pogosto vodijo do slabih rezultatov trgovanja.
 • Varčevanje s časom: Z botom, ki skrbi za trgovalne dejavnosti, lahko uporabniki sprostijo svoj čas in se osredotočijo na druge pomembne vidike svoje naložbene strategije.

2. KuCoin Earn

kucoin earn

KuCoin Earn je finančni produkt, ki uporabnikom omogoča, da s strokovnim upravljanjem sredstev zaslužijo stabilen dobiček (yield farming). Tu lahko uporabniki zastavijo svoje žetone preko stakinga, zastavijo za ETH 2.0, sodelujejo v ekosistemu Polkadot na verigi in najdejo promocijske bonuse za višje APY za določena sredstva, ki jih je mogoče zastaviti. KuCoin Savings je podoben bančnemu varčevanju, saj vam omogoča, da položite sredstva in zaslužite razumno količino nagrad. Ta prilagodljiva shema vam omogoča, da kadar koli vpišete in dvignete sredstva. Varčevanje omogoča, da vaša kriptovaluta ustvarja stabilen dnevni dobiček. Varčevanje USDT vam na primer omogoča, da zaslužite z obrestno mero med 5 % in 8 %.

Ko pregledate celotno ponudbo, boste našli različne APY stopnje – od 0,4% do pa vse do 101% za 70 različnih sredstev, pri čemer so številne v razponu od 20 do 60%, kar je odlično za nekatere bolj špekulativne žetone. Na voljo so različna obdobja zaklepanja, ki segajo od prilagodljivega do 365 dni.

Kucoin Earn torej nudi številne prednosti:

 • Pasivni dohodek: KuCoin Earn ponuja priložnost, da zaslužite pasivni dohodek iz svojih kriptovalut. Zaslužene obresti so lahko stalen vir dohodka, ki dopolnjuje morebitne dobičke zaradi rasti cene.
 • Prilagodljivost: Pri KuCoin Earn imajo uporabniki možnost izbirati med različnimi produkti in kriptovalutami. To uporabnikom omogoča, da razpršijo svoje strategije zaslužka glede na svojo toleranco do tveganja in naložbene cilje.
 • Enostavna uporaba: Program KuCoin Earn je zasnovan tako, da je uporabniku prijazen. Pridobivanje obresti je tako preprosto, kot če imate podprte kriptovalute na svojem računu KuCoin.

3. KuCoin Lend

Kot pove že ime, ta finančni program za medsebojno posojanje kriptovalut uporabnikom omogoča, da zaslužijo obresti na svoja digitalna sredstva tako, da jih posodijo za financiranje trgovcev z maržami na platformi. V času pisanaj tega članka na voljo več kot 55 različnih kriptovalut (med njimi BTC, ETH in USDT), ki si jih lahko izposodite, in če pogledamo letne obrestne mere, so donosi med 3 % in 5,5 %. Uporabniki lahko izberejo trajanje obdobja izposoje, in sicer od 7 do 28 dni. Ta prilagodljivost uporabnikom omogoča, da svoja sredstva posodijo glede na svoje osebne želje in finančne načrte. Kar se tiče obrestnih mer za posojilo, jih določata ponudba in povpraševanje na trgu, zato so pogosto konkurenčne v primerjavi s tradicionalnimi finančnimi institucijami. Program KuCoin Lend je zasnovan tako, da je uporabniku prijazen. Posojanje vašega digitalnega premoženja je tako preprosto, kot da izberete kriptovaluto, določite pogoje in kliknete “Lend”.

Zaenkrat še nismo slišali za primere, ko bi posojilodajalci izgubili svoje žetone, prav tako pa KuCoin “jamči”, da jim bodo žetoni posojilodajalcev vrnjeni. To je lahko dober vir pasivnega dohodka, dokler obstajajo trgovci, ki si želijo izposoditi kriptovalute.

4. KuCoin Spotlight

KuCoin Spotlight je zagonska platforma, katere namen je pomagati blockchain projektom pri zbiranju potrebnega kapitala, hkrati pa uporabnikom platforme KuCoin omogočiti zgodnji dostop do novih obetavnih žetonov. Program za razdeljevanje novih žetonov uporablja loterijski sistem, pri čemer možnosti uporabnikov za zmago temeljijo na njihovih imetjih KuCoinovega izvornega žetona KCS. To je podobno DeFi zagonski platformi Binance Launchpad, ki ponujata podobne začetne ponudbe IEO/IDO/ICO.

Kucoin Earn torej nudi številne priložnosti tako za projekte kot uporabnike:

 • Za projekte: KuCoin Spotlight zagotavlja platformo za nove projekte, ki lahko zbirajo kapital, pridobivajo prepoznavnost in gradijo skupnost. Program projektom ponuja tudi verodostojnost, ki jo prinaša povezava z dobro znano borzo, kot je KuCoin.
 • Za uporabnike: Uporabniki KuCoina imajo priložnost, da zgodaj investirajo v obetavne projekte. Loterijski sistem zagotavlja tudi pravično razdelitev žetonov.
 • Spodbuda za imetnike KCS: Program imetnikom KCS zagotavlja dodatne ugodnosti, saj število loterijskih srečk, ki jih lahko uporabnik zahteva, temelji na njegovem imetju KCS. To ne spodbuja le imetnikov žetonov KCS, temveč žetonu dodaja še eno uporabno vrednost.

5. Kucoin Win

Ta funkcija pa je namenjena vsem ljubiteljem casinojev in iger na srečo. Gre za platformo ekosistema KCS, ki združuje zabavo s seznamom žetonov in uporabnikom KuCoina zagotavlja še en način dostopa do želenih začetnih razdelitev žetonov, ki so bili prej zunaj dosega povprečnih maloprodajnih trgovcev. KuCoin Win ponuja različne loterijske igre, v katerih je enostavno sodelovati, uporabnikom pa ponujajo možnost za osvojitev nagrad. Program za sodelovanje uporablja KuCoinov lastni žeton KCS, kar žetonu KCS dodaja še eno uporabnost ter spodbuja posedovanje in uporabo žetona.

6. KuCoin Community Chain (KCC)

KCC je decentralizirana javna veriga blokov, ki so jo razvili ljubitelji žetona KuCoin (KCS) in KuCoin. Njen cilj je uporabnikom zagotoviti varno, učinkovito in skalabilno blockchain infrastrukturo. KCC je zgrajen na platformi Ethereum, kar zagotavlja združljivost z obstoječimi pametnimi pogodbami Ethereum in ponuja nizke pristojbine za transakcije. Leta 2022 se je znatno povečalo število projektov, ki so bili uvedeni ali integrirani v platformo KCC, vključno z NFT, GameFi, DeFi, Web 3 infrastrukturo in ostalimi.

Sredi leta 2022 se je število naslovov v verigi KCC povečalo za več kot 500% in decembra znašalo skoraj 600.000. Skupnostna veriga je napovedala tudi program spodbud za ekosistem z do 50 milijoni dolarjev, tekmovanje KCC Unicorn Contest, ki je pritegnilo več kot 100 projektov, od katerih jih je bilo več kot 40 učinkovito nameščenih v KCC.

Kaj je KuCoin Token (KCS) in katere prednosti prinaša?

KuCoin Shares (KCS) je lastni žeton borze KuCoin. Prvič je bil izdan septembra 2017 in deluje na verigi blokov Ethereum kot ERC-20 žeton. KCS ima ključno vlogo v ekosistemu KuCoin in svojim imetnikom ponuja več ugodnosti:

 • Popusti pri provizijah za trgovanje: KuCoin imetnikom KCS ponuja popuste pri pristojbinah za trgovanje. Več ko ima uporabnik KCS, večji je njegov popust na provizije za trgovanje.
 • Bonus za KCS: KuCoin izvaja edinstven program bonusa za KCS, v okviru katerega z imetniki KCS deli do 50% svojih dnevnih prihodkov od provizij za trgovanje. Bonus se razdeli dnevno in je sorazmeren z zneskom KCS, ki ga ima uporabnik.
 • Sodelovanje v KuCoin Spotlight: Imetniki KCS imajo možnost sodelovanja v programu KuCoin Spotlight, ki jim omogoča naložbe v nove in obetavne projekte kriptovalut, ki so se začeli izvajati na platformi KuCoin.
 • Glasovalne pravice: Imetniki KCS imajo pravico glasovati o različnih odločitvah, kot je uvrstitev novih žetonov na borzo. S tem imajo imetniki KCS vpliv na razvoj in usmeritev platforme KuCoin.
 • Upravljanje v KuCoin Community Chain (KCC): Imetniki KCS lahko sodelujejo pri upravljanju KCC, KuCoinove decentralizirane javne verige blokov. Glasujejo lahko za omrežne potrjevalce ter tako prispevajo k decentralizaciji in varnosti omrežja.

Je KCS dobra investicija?

Glede na priljubljenost borze KuCoin in številnih primerov uporab kriptovalute znotraj razgibanega ekosistema, lahko domnevamo, da se bo KCS tudi v prihodnje dobro obnesel. Seveda pa pred vlaganjem v kriptovalute vedno opravite lastno raziskavo in nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Provizije

KuCoin uporablja pristop z večstopenjskimi provizijami, ki se začnejo pri 0,1 % za posle ustvarjalca in prevzemnika. Provizije se zmanjšujejo s povečevanjem uporabnikovega 30-dnevnega obsega trgovanja, kar spodbuja trgovanje z velikim obsegom. Ta struktura provizij je konkurenčna v primerjavi s številnimi drugimi borzami kriptovalut. Če si želite nizkih provizij, bo ena od teh treh menjalnic vaša izbira, še posebej z dodatnim 60% popustom na provizije, ki ga lahko dobite s prijavo prek naše povezave za prijavo.

 • Provizije za dvig: Kot večina borz tudi KuCoin zaračuna provizijo za dvig, ki je odvisna od kriptovalute, ki se dviguje. Te pristojbine so potrebne za kritje stroškov, povezanih s transakcijo v ustreznem omrežju veriženja blokov. Pomembno je omeniti, da KuCoin ne zaračunava nobenih pristojbin za deponiranje kriptovalut.

KuCoin sam ne podpira fiatnih depozitov, temveč se zanaša na plačilne procesorje tretjih oseb in na svoji spletni strani ne razkriva provizij svojih partnerjev. Tukaj si oglejte različne plačilne procesorje, do katerih lahko dostopate za polog več kot 50 različnih fiat valut ali neposreden nakup kriptovalut z bančno kartico, bančnim nakazilom, Apple Pay in BTC Direct.

 • Popusti za imetnike KCS: KuCoin ponuja dodatne popuste pri pristojbinah za trgovanje imetnikom lastnega žetona KuCoin Shares (KCS). Uporabniki lahko z delnicami KCS plačajo pristojbine za trgovanje in pri tem uživajo znaten popust. Več ko ima uporabnik KCS, večji popust prejme na pristojbine za trgovanje.

KuCoin in KYC

Julija 2023 je KuCoin odstranil možnost trgovanja brez KYC. Obstoječi uporabniki, ki niso opravili postopka KYC, bodo lahko še naprej uporabljali storitve družbe KuCoin, vendar bodo omejeni na nekatere funkcije. Na primer, ne bodo mogli položiti novih sredstev ali trgovati z maržami.

Številne borze kriptovalut zdaj standardno zahtevajo KYC. Žal so dnevi anonimnosti kriptovalut na divjem zahodu mimo in tako kot druge borze ima tudi KuCoin zahteve glede KYC in preverjanja računa za tiste, ki želijo trgovati z vsemi omejitvami.

Osnovno preverjanje zahteva naslednje podatke:

 • Država prebivališča
 • Polno ime
 • Vrsta in številka osebne izkaznice

KuCoin mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija KuCoin prinaša polno funkcionalnost platforme KuCoin na vaš pametni telefon. Aplikacija, ki je na voljo za naprave iOS in Android, zagotavlja brezhiben in intuitiven vmesnik za trgovanje, upravljanje sredstev in dostop do nabora storitev KuCoin. Podpira tudi staking, terminske pogodbe in trgovanje P2P, kar lahko pritegne izkušenejše uporabnike. Praktično vse, kar lahko delate na namizni verziji, lahko storite na mobilni aplikaciji.

Podpora uporabnikom

KuCoin si z različnimi kanali, ki so na voljo za podporo, in zavezanostjo k reševanju težav uporabnikov prizadeva zagotoviti gladko in nemoteno trgovalno izkušnjo za vse svoje uporabnike:

 • 24/7 podpora: KuCoin ponuja celodnevno podporo strankam, kar zagotavlja, da lahko uporabniki dobijo pomoč, kadar koli jo potrebujejo, ne glede na njihov časovni pas.
 • Več kanalov: Uporabniki se lahko obrnejo na podporo strankam KuCoin prek različnih kanalov, vključno s klepetom v živo, elektronsko pošto in uradnimi računi platforme v družabnih medijih. To zagotavlja, da lahko uporabniki izberejo najprimernejši način za pridobitev pomoči, ki jo potrebujejo.
 • Izčrpen razdelek s pogostimi vprašanji: Na spletnem mestu KuCoin je na voljo obsežen razdelek s pogostimi vprašanji in odgovori, ki pokriva široko paleto tem, od osnovnih trgovalnih poizvedb do zapletenih tehničnih vprašanj.
 • Podpora skupnosti: KuCoin ima živahno skupnost uporabnikov, ki lahko zagotovijo medsebojno podporo. Forumi skupnosti platforme (Discord) in skupine v družabnih medijih so mesta, kjer lahko uporabniki delijo svoje izkušnje in rešitve.

Varnost

Čeprav je KuCoin že doživel hekerske napade, pa velja za eno najbolj varnih borz na svetu. Ta kripto borza izpolnjuje visoke industrijske standarde, ki bi jih pričakovali od borze najvišjega razreda. Večino svojih sredstev hranijo v hladnem skladišču, kjer so izven dosega hekerjev, hkrati pa uporabnikom zagotavljajo nekatere robustne varnostne funkcije. KuCoin tudi sodeluje z Onchain Custodian, da bi zagotovil varnost kriptovalut, ki jih hranijo na svoji borzi, in ima zavarovanje, ki krije stranke v primeru vdora.

Anti-Fraud Suite: V začetku leta 2023 je KuCoin napovedal uvedbo paketa za boj proti goljufijam, s katerim bo okrepil varnost in se boril proti poslovnim goljufijam. Ti ukrepi vključujejo napredno preverjanje proti ribarjenju in preverjanje naslova poslovne denarnice, kar znatno zmanjšuje možnost goljufij.

Zaključek

KuCoin se dobro drži svojega prvotnega poslanstva, ki je bilo postati vrhunska, robustna in večfunkcijska borza za trgovanje s kriptovalutami, kar jim je tudi zelo dobro uspelo. Z globoko likvidnostjo in ponudbo med največjim izborom trgov ter zavidljivo ponudbo altcoinov je to danes ena najbolj priljubljenih kripto borz. Poleg tega so uporabnikom na voljo dodatne ugodnosti, ki jih ponuja lastni žeton KCS. Vendar pa ima tako kot vsaka platforma tudi ta svoje izzive. Omejena podpora za fiat valute in pomisleki glede skladnosti z zakonodajo so področja, na katerih bi se KuCoin lahko izboljšal. Kar se tiče varnosti pa vse kaže, da je KuCoin svoje vdore vzel karseda resno in posodobil svoje varnostne sisteme na najvišjo raven.

>> Registrirajte se na KuCoin <<

Pogosta vprašanja

Je KuCoin varna kripto borza?

Kako lahko začnem trgovati na KuCoinu?

Katere edinstvene funkcije ponuja KuCoin?

Kaj se je zgodilo med hekerskim vdorom v KuCoin leta 2020?