Home » Nexo

Raziskujte vrhunec kripto financ z našim celovitim pregledom Nexo. Odkrijte, kako se Nexo izpostavlja kot vodilna platforma za posojanje kriptovalut, ki ponuja inovativne rešitve za zaslužek, izposojo in trgovanje z varnostjo in enostavnostjo.

Prednosti
 • Privlačne obrestne mere (do 16% letno)
 • Nexo debetna/kreditna kartica
 • Brezplačni depoziti/izplačila
 • Dnevna izplačila obresti
 • Hitra posojila z uporabo kriptovalut
Pomanjkljivosti
 • Nekatere storitve so odvisne od zunanjih ponudnikov
 • Obstajajo določena tveganja

Nexo: Pregled

Za razliko od DeFi (Decentraliziranih financ), ki delujejo brez centralne avtoritete in pogosto uporabljajo pametne pogodbe na tehnologiji blockchain, CeFi platforme, kot je Nexo, ponujajo centralizirano alternativo. Uporabnikom nudijo znano, regulirano okolje, kjer transakcije in storitve upravlja platforma, kar zagotavlja mešanico tradicionalnih finančnih storitev in inovativnih kripto rešitev.

NEXO, s sedežem v Švici, je vodilna institucija za posojanje kriptovalut v omenjenem sektorju centraliziranih financ (CeFi). Ustanovljen aprila 2018, je hitro vzpostavil trdno ugled z zagotavljanjem takojšnjih kripto posojil. Te storitve omogočajo hitri dostop do sredstev, medtem ko strankam omogočajo, da obdržijo svoja digitalna sredstva brez potrebe po oceni kreditne sposobnosti. CeFi, ki se razlikuje od sektorja decentraliziranih financ (DeFi), združuje tradicionalne prakse posojanja z blockchain tehnologijo, delujejo neodvisno od DeFi. Nexo je še posebej privlačen za tiste, ki želijo izkoristiti svoje naložbe v kriptovalute za likvidnost, hkrati pa še vedno sodelujejo v potencialni rasti svojih kripto sredstev. Poleg tega platforma širi svojo privlačnost z lastnostmi, kot je trgovanje z maržo, kjer lahko uporabniki trgujejo s sredstvi z do 5x vzvodom, uporabljajo svojo kripto kot zavarovanje za povečanje svojih trgovalnih pozicij.

Sistem je zasnovan tako, da zagotavlja likvidnost samodejno in fleksibilno, kar nudi dodatno prednost zavarovanja likvidnosti strank preko njihovih digitalnih sredstev. Nexo podpira več kot 20 vrst kriptovalut, med katerimi so priljubljene izbire, kot so Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Monero (XMR) in druge.

Zgodovina

 • 2018: Nexo je bil soustanovljen v Švici od Antonija Trencheva, Georgija Shuleva in Kalina Metodieva z začetno finančno podporo Michaela Arringtona, ustanovitelja TechCruncha. Platforma je predstavila takojšnje kripto kreditne linije in svoj domači uporabniški žeton preko zasebne prodaje žetonov, s katero so zbrali 52,5 milijona dolarjev.
 • NEXO žeton: V istem letu so predstavili NEXO žeton, premoženje, ki temelji na Ethereumu, ki nagrajuje imetnike z ugodnostmi, kot so kripto nagrade, popusti pri trgovanju in prednostne obrestne mere pri posojilih, na podlagi večstopenjskega programa zvestobe.
 • Partnerstvo z Mastercard: Nexo se je v letu 2022 partnerstvo z Mastercardom za zagon prve kreditne kartice, podprte s kriptovalutami na svetu, ki omogoča uporabnikom, da porabijo svoje kriptovalute brez prodaje, sprejeta preko mreže prodajalcev Mastercarda.
 • Prevzem Vaulda: Začeli so postopek prevzema singapurskega podjetja Vauld in sklenili partnerstva z Bakkt Holdings za skrbništvo Bitcoina in Ethereuma.
 • Poravnava kazni s SEC: Podjetje je navigiralo skozi povečan regulatorni nadzor, kar je privedlo do poravnave kazni v višini 45 milijonov dolarjev s SEC in prilagoditve ponudb storitev v nekaterih jurisdikcijah, vključno z razpustitvijo nekaterih operacij v Združenem kraljestvu.
 • 2023: Njihova nekustodialna denarnica Nexo je bila nagrajena kot »Najboljša kripto denarnica« na nagradah FinTech Breakthrough, kar priznava njen inovativen pristop k upravljanju kripto sredstev.

Ekipa Nexo

Soustanovitelji in upravljajoči partnerji Nexa so Kosta Kantchev, Antoni Trenchev in Georgi Shulev, katerih strokovnost sega od inovacij na področju fintecha do investicijskega bančništva. Kantchev je znan po svojih prispevkih evropskemu potrošniškemu FinTech podjetju Credissimo, kar predstavlja mešanico izkušenj, ki usmerjajo strateško smer Nexa. Antoni Trenchev, z izkušnjami v e-poslovanju in zakonodajnimi izkušnjami kot nekdanji član bolgarskega parlamenta, prinaša edinstven pogled na regulativno in strateško rast. Georgi Shulev s svojim ozadjem v investicijskem bančništvu prispeva k finančni strukturi in strategiji Nexa, medtem ko Vasil Petrov, ki deluje kot glavni tehnološki direktor (CTO), z več kot 16 let izkušenj v sistemske upravljanju, razvoju back-enda in arhitekturi nadzira tehnološki napredek platforme Nexo.

Kakšen je namen Nexa?

Od svoje ustanovitve leta 2018 je Nexo na misiji, da prekine tradicionalni finančni sistem z izkoriščanjem edinstvenih zmožnosti blockchain tehnologije. Z integracijo teh inovacij v svet finančnih storitev NEXO želi ustvariti bolj vključujočo, učinkovito in dostopno finančno pokrajino za uporabnike po vsem svetu:

 1. Nexo želi spodbuditi uporabnike, da njihova kripto ne ostane neizkoriščena: V dobi, ko priljubljenost kriptovalut narašča, Nexo naslavlja izziv digitalnih sredstev, ki ležijo neaktivna. Pristop Nexa je zasnovan tako, da omogoča vlagateljem, podjetnikom, rudarjem in občasnim uporabnikom dostop do tega bogastva, ne da bi se morali ločiti od svojih digitalnih sredstev, ki bi sicer ostala neizkoriščena zaradi regulativnih izzivov ali pomanjkanja zadostne tehnološke podpore. Z nudenjem takojšnjih kripto posojil Nexo zagotavlja rešitev z dvojno koristjo: uporabniki obdržijo svoje kripto imetje, hkrati pa pridobijo dostop do takoj dostopnih sredstev, ki so lahko v različnih fiat valutah, kot so USD, JPY ali EUR.
 1. Poenostavitev postopkov likvidacije: Nexo naslavlja neučinkovitosti tradicionalnih kripto borz in bančnih sistemov, ki ovirajo sodobno digitalno ekonomijo s svojimi počasnimi postopki, omejitvami dvigov in dodatnimi stroški. Z nudenjem globalnega dostopa do gotovine brez dodatnih transakcijskih, dvigovalnih ali platformnih stroškov, Nexo omogoča svojim uporabnikom, da hitro izkoristijo investicijske priložnosti in zadovoljijo potrebe po likvidnosti, spodbujajo večjo finančno agilnost in odpravljajo proceduralne ovire, povezane s pretvorbo digitalnih sredstev v fiat valute. Poleg tega Nexo zagotavlja, da lastniki digitalnih sredstev niso podvrženi dodatnim transakcijskim, dvigovalnim ali platformnim stroškom, kar poenostavlja postopek dostopa do vrednosti njihovih naložb brez nepotrebnih stroškov.
 1. Ohranitev lastništva in fleksibilnosti: Storitve kripto posojil Nexa omogočajo lastnikom digitalnih sredstev fleksibilnost izkoristiti prihodnjo vrednost svojih sredstev brez prodaje, potencialno pridobivanje od cenovnih povečanj s časom. Ta pristop omogoča uporabnikom, da ohranijo svoje kapitalske dobičke in učinkoviteje izkoristijo potencial ustvarjanja bogastva svojih sredstev. Poleg tega se uporabniki Nexa z izogibanjem dejanski prodaji digitalnih sredstev izognejo davčnim posledicam, običajno povezanim s takšnimi transakcijami, kar zagotavlja davčno učinkovito strategijo za dostop do likvidnosti.
 1. Odprava kreditnih preverjanj: Nexo odpravlja kreditna preverjanja, s čimer ščiti stranke pred morebitnim znižanjem kreditne ocene. Trda kreditna preverjanja, ki lahko negativno vplivajo na kreditno oceno prosilca in privedejo do višjih obrestnih mer pri finančnih institucijah, niso del postopka odobritve posojila pri Nexu. Namesto tega Nexo določa upravičenost do posojila na podlagi vrednosti digitalnih sredstev na računu stranke, poenostavlja postopek odobritve posojila in ponuja hitrejšo, bolj učinkovito alternativo postopkom tradicionalnih finančnih institucij.
 1. Koriščanje blockchain tehnologije za transparentnost in varnost: Platforma Nexo zavaruje posojila z uporabo blockchain tehnologije, pri čemer so sredstva strank varovana v večpodpisnih hladnih skladiščnih denarnicah, podprte z varnostnimi protokoli BitGo, vodilnega v zaščiti digitalnih sredstev. Ta pristop naslavlja varnostne in transparentnostne skrbi, povezane s prejšnjimi posojili, podprtimi z kripto sredstvi na platformah P2P, ki so bili pogosto obdani z pravnimi nejasnostmi in bi lahko privedli do goljufivih ali plenilskih posojilnih praks. Nexo zagotavlja zakonitost svojih posojil preko inherentnih varnostnih lastnosti blockchaina in podpore izkušene ekipe Credissimo, kar zagotavlja zanesljivo in transparentno posojilno storitev.

Kako deluje Nexo

Nexo v svojem poslovnem modelu uporablja strategijo »under-leveraging«, da zaščiti tako sebe kot svoje stranke. Z omogočanjem strankam, da si izposodijo proti določenemu odstotku vrednosti njihove kriptovalute, Nexo zmanjšuje tveganje, povezano z dnevno cenovno volatilnostjo, s tem pa ohranja razmerje med posojilom in vrednostjo. Ta pristop zmanjšuje verjetnost, da bi stranke izgubile svojo kriptovaluto, in ščiti Nexo v primeru neplačil posojil. Uspeh tega modela je dodatno okrepljen z Nexo Oracle, ki ponuja sledenje cen kriptovalut v realnem času z agregiranjem podatkov iz več virov, kar zagotavlja natančnost pri ocenjevanju posojil in preprečuje neskladja.

Sistem Nexo sestavljajo tri glavne komponente:

 1. Nexo Oracle

V središču delovanja Nexa je Nexo Oracle, avtomatiziran sistem, ki v realnem času upravlja in posodablja pogoje posojil. Ta sofisticirana tehnologija zagotavlja, da so vse transakcije na platformi, vključno z distribucijo posojil, vračili in obračunavanjem obresti, izvedene natančno in učinkovito. Oracle igra ključno vlogo pri vzdrževanju varnosti in zanesljivosti platforme, prilagaja razmerja med posojilom in vrednostjo (LTV) glede na tržne pogoje, da zaščiti tako sredstva uporabnikov kot likvidnost platforme.

Nexo Oracle avtomatizira več ključnih vidikov upravljanja posojil, vključno z izplačilom gotovine, vzdrževanjem sredstev in začetkom pogodb o posojilu. Ko uporabniki odplačajo svoja posojila, Oracle zabeleži te transakcije, posodobi stanje računov in omejitve posojil ustrezno.

 1. Prejem sredstev

Po deponiranju digitalnih sredstev na svoj Nexo račun lahko uporabniki takoj dostopajo do gotovine ali stabilnih kovancev tako, da vzamejo posojilo proti svojim sredstvom. Postopek je preprost in ne zahteva preverjanja kreditne sposobnosti, z razpoložljivimi zneski posojil od 50 do 2 milijona dolarjev. Sredstva so običajno na voljo v 24 urah in se lahko prejmejo v več kot 40 fiat valutah ali stabilnih kovancih, kot sta USDT ali USDC. Ta sistem uporabnikom ponuja takojšnjo likvidnost, ne da bi jih prisilil, da prodajo svoja sredstva, pri tem pa ohranijo potencial za kapitalsko rast.

 1. Odplačilo posojila

Odplačilo posojila Nexo je zasnovano tako, da je tako fleksibilno kot postopek izposoje. Ni obveznih mesečnih vračil; namesto tega lahko uporabniki izberejo, da svoje posojilo delno ali v celoti odplačajo kadar koli jim to ustreza. Odplačilo se lahko izvede v različnih valutah, kar uporabnikom omogoča fleksibilnost pri upravljanju njihovih financ na način, ki najbolje ustreza njihovim potrebam. Če tržna vrednost zavarovanja pade, Nexo Oracle pošlje opozorila in avtomatsko upravlja posojilo, da prepreči likvidacijo, kar zagotavlja, da uporabniki lahko vzdržujejo svoje posojilo brez nepotrebnega stresa.

Kako lahko vzamem posojilo od Nexa?

Vzeti posojilo od Nexa je zasnovano tako, da je postopek tekoč in preprost, zagotavljajoč, da uporabniki lahko hitro dostopajo do sredstev brez tradicionalnih ovir, povezanih s konvencionalnimi posojili. Tukaj je opisano, kako lahko vzamete posojilo od Nexa:

 1. Napolnite zavarovanje: Prvi korak vključuje dopolnitev vašega Nexo računa z digitalnimi sredstvi, ki jih želite uporabiti kot zavarovanje za vaše posojilo. Nexo podpira široko paleto kriptovalut kot možnosti zavarovanja, kar zagotavlja fleksibilnost uporabnikom, da izkoristijo svoje kripto imetje.
 1. Razpoložljivost kreditne linije: Ko položite svoje zavarovanje, postane vaša kreditna linija takoj razpoložljiva. Nexo določi vašo razpoložljivo kreditno mejo na podlagi vrednosti položenih sredstev, ponuja takojšnjo in avtomatizirano kreditno linijo brez potrebe po preverjanju kreditne sposobnosti. To zagotavlja, da lahko uporabniki dostopajo do sredstev na podlagi vrednosti svojih kripto imetij, medtem ko ohranjajo potencial za cenovno apreciacijo svojih sredstev ob uporabi posojila.
 1. Začnite porabljati: Z razpoložljivo kreditno linijo lahko takoj začnete dvigovati sredstva ali porabljati. Nexo zaračunava obresti samo na znesek, ki ga izposodite, kar omogoča učinkovito upravljanje vaših financ. Platforma omogoča hitro dvigovanje sredstev, zagotavljajoč, da lahko uporabniki pokrijejo svoje stroške ali investirajo naprej brez zamude.

Posojila, pridobljena preko Nexa, se prejmejo bodisi isti dan ali naslednji dan preko bančnih nakazil z uporabo mrež SWIFT, SEPA ali ACH. Ta sredstva se lahko nakažejo na osebni ali poslovni račun. Poleg tega Nexo zagotavlja storitev takojšnjih kripto posojil, ki je dopolnjena z možnostjo uporabe brezplačne Nexo kartice.

Razmerja Posojilo-Vrednost (LTV)

Razmerje Posojilo-Vrednost (LTV) je ključni vidik procesa izposoje pri Nexu, ki določa, koliko je mogoče izposoditi proti deponiranemu zavarovanju. Razmerja LTV se močno razlikujejo med različnimi kriptovalutami, kar odraža njihovo tržno volatilnost in likvidnost. Na primer, stabilne kovance, kot so USDT, USDC in DAI, lahko imajo razmerja LTV visoka kot 90%, medtem ko glavne kriptovalute, kot sta Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH), lahko ponujajo 50% LTV. Nasprotno, druge digitalne premoženja, kot je žeton NEXO, imajo specifična razmerja LTV, na primer 15% za žetone NEXO.

Primer z dejanskimi številkami bi bil: Če uporabnik položi za $10.000 vrednosti Ethereuma (z 50% LTV), bi lahko potencialno izposodil do $5.000 proti temu zavarovanju.

Podprte kripto

Nexo se ponaša z podporo za več kot 70 kriptovalut, kar se postavlja kot vsestranska platforma za uporabnike z raznolikimi portfelji. Ta obsežen razpon vključuje običajne osumljence, kot so Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) in Solana (SOL), poleg različnih altcoinov in stabilnih kovancev. Široka podpora platforme omogoča uporabnikom, da izkoristijo pomemben del kripto trga, bodisi za posojanje, izposojo ali zaslužek obresti.

Edinstvene značilnosti Nexa

Program zvestobe

Program zvestobe Nexa izboljšuje ugodnosti za uporabnike glede na količino držanih žetonov NEXO. Vključuje štiri stopnje: Osnovna, Srebrna, Zlata in Platinasta, pri čemer vsaka ponuja vedno večje ugodnosti, kot so nižje obrestne mere za posojila in višje obresti na varčevanjih. Stopnja, v kateri ste, je odvisna od deleža žetonov NEXO v bilanci vašega portfelja, pri čemer se kombinirajo varčevalni in kreditni računi. Ta program je zasnovan za nagrajevanje dolgoročnih imetnikov in aktivnih uporabnikov platforme z izboljšanjem pogojev posojil in donosov naložb.

Nexo kartica

Ta kartica, podprta z Mastercardom, edinstveno omogoča uporabnikom, da porabijo vrednost svojih digitalnih sredstev brez prodaje, s čimer ohranijo lastništvo svojih kripto imetij. Kartica omogoča porabo tako, da samodejno odšteje stroške iz razpoložljivih kreditnih linij, pri čemer digitalna sredstva uporabnikov služijo kot zavarovanje. Ta mehanizem omogoča porabo do 90% vrednosti kripto imetij uporabnika v različnih kriptovalutah.

Za pridobitev Nexo kartice morajo uporabniki najprej imeti aktiven Nexo račun. Trenutno je kartica na voljo državljanom Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Zahteve za pridobitev virtualne kartice vključujejo dokazilo o minimalnem saldu portfelja, medtem ko lahko članstva višje stopnje ponujajo dodatne ugodnosti, kot so fizične kartice.

Prednosti Nexo kartice:

 • Kreditna linija, podprta s kripto: Nexo kartica je povezana z Nexo takojšnjimi kripto kreditnimi linijami, kar omogoča brezhibno porabo fiat vrednosti kriptovalut brez likvidacije sredstev.
 • Nagrade za vračilo denarja: Uporabniki prejmejo do 2% vračila denarja pri vseh nakupih, ki jih lahko prejmejo kot Bitcoin ali žetone Nexo. Specifična stopnja vračila denarja je odvisna od stopnje zvestobe uporabnika na platformi Nexo.
 • Visoka varnost: Platforma uporablja “vojaško stopnjo 256-bitne šifrirnosti” in ima celovit mehanizem za spremljanje goljufij, da zagotovi varnost sredstev in transakcij uporabnikov.
 • Obrestovanje sredstev: Preko varčevalnega računa Nexo lahko uporabniki zaslužijo obresti na svoja kripto imetja, z obrestnimi merami do 18% na določene kriptovalute.
 • Struktura stroškov: Kartica se ponaša z modelom brez stroškov za uporabo kartice, razen 0,5% pristojbine za tuje transakcije, ko je mesečna brezplačna meja presežena. Prav tako ni stroškov za vzdrževanje računa ali dvige kriptovalut.
 • Optimizacija davkov: Uporaba Nexo kartice se izogne sprožitvi davčnega dogodka, saj za dostop do fiat ne zahteva prodaje kripta, kar ponuja morebitno davčno prednost v primerjavi s tradicionalnimi kripto debetnimi karticami.

Menjava in trgovanje s kripto

Na Nexu lahko takoj kupujete, prodajate in menjate kripto. Ena izmed izstopajočih lastnosti je odsotnost transakcijskih stroškov, kar skupaj z do 0,5% kripto vračilom denarja na transakcijo, ponuja stroškovno učinkovito trgovalno izkušnjo med več kot 500 tržnimi pari. Platforma podpira funkcijo »Trigger Swap«, ki uporabnikom omogoča, da nastavijo želeno ceno, pri kateri se njihova naročila za nakup ali prodajo samodejno izvedejo. Ta funkcija zagotavlja, da lahko uporabniki izkoristijo tržna gibanja v svojo korist brez stalnega nadzora. Poleg tega sredstva, postavljena v Trigger Swap, še naprej zaslužijo obresti, dokler se naročilo ne izvede.

Nexo Pro

Nexo Pro, namenjen naprednim trgovcem, se odlikuje z lastnostmi, kot so agregacija likvidnosti iz več kot 3.000 naročniških knjig, vključno z vrhunskimi borzami, kot sta Binance in Coinbase, kar zagotavlja minimalno drsenje cen in optimalno izvedbo naročil. Platforma ponuja model provizij za ustvarjalce/tržne prevzemnike, ki nagrajuje ponudnike likvidnosti z nižjimi provizijami in vključuje stopnjevano strukturo provizij, ki koristi trgovcem z visokim obsegom trgovanja. Nexo Pro nudi obsežen nabor vrst naročil, vključno z naročili na trgu, omejitvenimi naročili, naročili za ustavitev izgub in bolj sofisticiranimi TWAP (Time Weighted Average Price), ki so namenjeni kompleksnim trgovalnim strategijam in upravljanju tveganj. Možnost trgovanja s terminskimi pogodbami, s perpetuiranimi pogodbami, poravnanimi v USDT in do 50x vzvodom, dodaja še eno plast vsestranskosti za trgovce, ki želijo zavarovati ali špekulirati o cenovnih gibanjih.

Nexo Earn

Nexo Earn omogoča uporabnikom, da posodijo svoje kriptovalute in v zameno zaslužijo obresti na teh sredstvih. Ta funkcija podpira širok spekter več kot 60 različnih kripto sredstev, vključno z glavnimi kriptovalutami in stabilnimi kovanci. Ponujene obrestne mere so konkurenčne, dosegajo do 16% letno, izplačila pa so dnevna. Dostop do funkcije Earn je preprost, uporabniki se morajo prijaviti v svoj Nexo račun in se odločiti za začetek zaslužka obresti na svojih kripto imetjih.

 • »Zasluži v NEXO« bonus: Značilna lastnost funkcije Nexo Earn je bonus »Zasluži v NEXO«, ki uporabnikom nudi dodatne 2% obresti za izbiro, da prejmejo svoja izplačila v žetonih NEXO.

Staking

Nexov vstop v staking se je začel s ponudbo Ethereum Smart Staking, ki uporabnikom omogoča, da stavijo Ethereum (ETH) neposredno iz svojih Nexo računov. Ta funkcija izkorišča prehod omrežja Ethereum na mehanizem konsenza proof-of-stake (PoS), ki uporabnikom omogoča, da prispevajo k varnosti in delovanju omrežja, medtem ko zaslužijo nagrade za staking. Tukaj so nekatere glavne značilnosti stakinga pri Nexu:

 • Dostopnost: Nexo je demokratiziral dostop do stakinga Ethereuma, tako da omogoča sodelovanje že z 1 dolarjem v ETH, kar ga naredi dostopnega širokemu krogu vlagateljev.
 • Preprostost: Staking na Nexu je zasnovan preprosto, uporabniki lahko stavijo ETH neposredno iz svojih Nexo denarnic, brez soočanja s kompleksnostmi ali stroški plina, ki so običajno povezani s stakingom na drugih platformah.
 • Integracija Nexo Oracle: Integracija Nexo Oracle zagotavlja, da so operacije stakinga osnovane na realnih, natančnih cenah kriptovalut, kar povečuje zanesljivost nagrad in varnost stavkovanih sredstev.

Ob stakingu ETH uporabniki prejmejo NETH, žeton, ki predstavlja stavkovani ETH v njihovem Nexo računu, v razmerju 1:1. Ta mehanizem zagotavlja, da se vrednost stavkovanega ETH ohranja znotraj ekosistema Nexo, kar uporabnikom omogoča, da imajo koristi od cenovne apreciacije Ethereuma, medtem ko zaslužijo nagrade za staking.

Kaj je NEXO žeton?

Žeton NEXO je kriptovaluta, ki temelji na Ethereumu (ERC-20), in služi kot domači žeton platforme Nexo. Kot ključni element infrastrukture Nexa omogoča vrsto koristi in funkcionalnosti, namenjenih nagrajevanju in spodbujanju imetnikov žetonov, podobno kot druge domače žetone platform (kot so KCS, BNB in CRO). Imetniki NEXO lahko uživajo v več prednostih:

 • Stopnje programa zvestobe: Imetje žetonov NEXO omogoča dostop do različnih stopenj znotraj Programa zvestobe Nexa, pri čemer vsaka ponuja stopnjevane ugodnosti, vključno z znižanimi obrestnimi merami pri posojilih, višjimi obrestnimi merami pri varčevanjih in vračilom denarja pri menjavah, izvedenih preko Nexo Exchange.
 • Preferenčne mere in višji donosi: Imetniki žetonov uživajo v preferenčnih obrestnih merah pri izposoji in povečanih donosih na svojih kripto naložbah, kar poudarja vlogo žetona pri zagotavljanju finančnih koristi svoji skupnosti.
 • Dnevne dividende: Ena izmed izstopajočih lastnosti žetona NEXO je distribucija dividend. Nexo deli del svojih dobičkov z imetniki žetonov, kar jim ponuja neposreden delež v uspehu platforme.
 • Povečana fleksibilnost in finančne možnosti: Preko lastnosti, kot je Nexo kartica, ki ponuja vračilo denarja v žetonih NEXO, ekosistem spodbuja uporabo in obtok svojega domačega žetona, kar uporabnikom zagotavlja večjo fleksibilnost in različne finančne možnosti.

Distribucija žetonov

Skupna ponudba žetonov NEXO je omejena na 1 milijardo. Distribucija teh žetonov je bila naslednja: 52,5% je bilo namenjenih udeležencem v prodaji žetona NEXO, 25% je bilo rezerviranih za rezervo financiranja prekoračitev, 11,25% je bilo dodeljenih ustanoviteljem in ekipi, 6% je bilo namenjenih pobudam za gradnjo skupnosti, vključno z airdropi, in preostalih 5,25% je bilo določenih za svetovalce, pravno podporo in odnose z javnostmi.

Stroški

Nexo se razlikuje po ponudbi ničelnih stroškov za menjavo kriptovalut na svoji platformi, ne glede na znesek transakcije ali vključeno digitalno sredstvo. Ta politika velja za širok nabor kriptovalut, ki jih podpira Nexo, zagotavljajoč, da lahko uporabniki trgujejo in menjajo sredstva brez dodatnih stroškov.

Tip StroškaNexo Stroški
Strošek trgovanjaBrez dodatnih stroškov.
Nexo ProZa trgovinske obsege do 10.000 $ v 30-dnevnem obdobju: Stroški za takerje so 0,40% in za makerje 0,30%. Stroški se lahko znižajo na do 0% za večje trgovinske obsege.
Mrežni stroški (dvigi)
Brez stroškov za dodeljene brezplačne trgovine (do 5 na mesec, različno glede na stopnjo zvestobe), z brezplačnimi dvigi na omrežjih Polygon, Binance Smart Chain (BEP-20), Arbitrum in EOS.

Čeprav platforma zagovarja ničelne menjalne stroške, je pomembno opozoriti, da lahko določene dejavnosti, kot je trgovanje na Nexo Pro, privedejo do stroškov. Trgovalni stroški so konkurenčni, s modelom provizij za ustvarjalce/tržne prevzemnike, kjer naročila, ki zagotavljajo likvidnost (ustvarjalci), plačajo nižjo stopnjo (med 0,04% in 0,20%) kot tista, ki likvidnost odvzemajo (tržni prevzemniki). Za izboljšanje stroškovne učinkovitosti Nexo ponuja popuste na trgovalne stroške, ko uporabniki plačajo z žetoni NEXO.

Stroški dviga niso fiksni in so odvisni od trenutnih razmer na posameznem blockchainu. Nexo zagotavlja transparentnost tako, da predloži potrebni znesek za obdelavo transakcije, preden uporabniki oddajo svoj dvig. Poleg tega zvesti uporabniki platforme mesečno prejmejo več brezplačnih dvigov kripto sredstev, kar dodaja privlačnosti platforme.

Mobilna aplikacija

Aplikacija se ponaša z elegantnim in intuitivnim vmesnikom, ki omogoča preprosto navigacijo tako začetnikom kot izkušenim uporabnikom. Mobilna aplikacija odraža zmogljivosti namizne platforme, saj uporabnikom omogoča upravljanje njihovih računov, izvajanje trgovanj in spremljanje njihovih naložb v realnem času. Nexo je v aplikacijo uvedel napredne varnostne ukrepe, vključno z biometrično avtentikacijo in dvofaktorsko avtentikacijo (2FA), kar uporabnikom zagotavlja mir glede varnosti njihovih digitalnih sredstev. Po drugi strani dostop do najvišjih stopenj zvestobe, ki odklepajo dodatne ugodnosti v aplikaciji, zahteva obsežno naložbo v žetone NEXO. Ta visok prag lahko nekatere uporabnike odvrne od popolne angažiranosti s platformo.

Na splošno smo bili z mobilno aplikacijo Nexo precej navdušeni, in nismo sami, saj se ponaša z oceno 4,7/5 na Google Play in App Store.

Varnost

Nexo sodeluje z vodilnimi avtoritetami na področju blockchaina, vključno z Ledger Vault in Bakkt, za zagotavljanje rešitev za skrbništvo na institucionalni ravni. Ti partnerji ponujajo tako tople kot hladne rešitve za shranjevanje, kar zmanjšuje tveganja in zagotavlja varnost sredstev. Ledger Vault, na primer, nosi zavarovanje tretjih oseb v višini 150 milijonov dolarjev, ki ga vodi sindikat Arch UK Lloyd’s of London. Nexo uporablja tudi vojaško stopnjo 256-bitne šifrirnosti, kar ščiti prenos in shranjevanje podatkov. Poleg tega platforma sledi več visokim varnostnim certifikatom, kot so ISO 27001, 27017 in 27018, kar poudarja njeno zavezanost vzdrževanju varnega in skladnega okolja.

Podpora strankam

Uporabniki lahko stopijo v stik z ekipo za podporo Nexa preko različnih kanalov, vključno z neposrednim klepetom, e-pošto in obsežnim razdelkom s pogostimi vprašanji na njihovi spletni strani. Možnost klepeta je na voljo neprekinjeno, kar zagotavlja, da lahko uporabniki prejmejo pomoč ne glede na njihov časovni pas. Ta stalna dostopnost je ključna za platformo, ki deluje na dinamičnem in včasih volatilnem kripto trgu. Na platformah, kot je Trustpilot, je Nexo prejel izjemno pozitivne odzive glede svoje storitve za stranke, pri čemer mnogi uporabniki hvalijo platformo za njeno zanesljivost in kompetentnost ekipe za podporo.

Nekateri uporabniki so pozvali k večji transparentnosti in bolj proaktivni komunikaciji vodstva Nexa glede posodobitev platforme in sprememb.

Kdo bi moral uporabljati Nexo?

Funkcije in produkti Nexa so zasnovani tako, da zadovoljujejo raznolike potrebe ljubiteljev kriptovalut, trgovcev in dolgoročnih vlagateljev, vendar morda niso primerni za vsakogar. Tukaj je pregled:

 • Imetniki kriptovalut, ki iščejo pasivni dohodek: Nexo je blagoslov za uporabnike, ki želijo zaslužiti obresti na svojih kripto imetjih brez trgovanja. S konkurenčnimi obrestnimi merami do 16% za posojanje stabilnih kovancev je privlačna možnost za zaslužek pasivnega dohodka.
 • Posamezniki, ki iščejo posojila, podprta s kripto: Uporabniki lahko uporabijo svoja kripto sredstva kot zavarovanje za posojila, ne da bi morali likvidirati svoja imetja. Ta funkcija je še posebej koristna za tiste, ki želijo dostopati do sredstev brez sprožitve davčnega dogodka.
 • Napredni trgovci in institucionalni vlagatelji: Z uvedbo Nexo Pro in Nexo Prime platforma nagovarja izkušene trgovce in institucionalne vlagatelje, ki iščejo napredne trgovalne funkcije, likvidnost in fleksibilne možnosti izposoje.

Čeprav Nexo podpira trdno izbiro več kot 60 kriptovalut, bi trgovci ali vlagatelji, ki iščejo širši izbor, morda raje uporabljali platforme, kot je Coinbase, ki ponuja več kot 250 trgovalnih kriptovalut.

Nexo prednosti in slabosti

Prednosti:

 • Privlačne obrestne mere, kot je 5,9% letno, se uporabljajo samo na izkoriščeni znesek.
 • Nexo ponuja takojšen dostop do kreditnih linij v več kot 40 valutah z uporabo kriptovalute kot zavarovanja.
 • Ta proces se izogne davčnemu dogodku, saj ne prodajate svoje kripto, kar predstavlja pameten način za koriščenje sredstev brez takojšnjih davčnih obveznosti.
 • Nexo kartica omogoča uporabnikom, da porabijo vrednost svoje kripto, brez da bi jo morali prodati, sprejeta je pri več kot 90 milijonih trgovcev po vsem svetu.
 • Sredstva Nexo so zavarovana z znanimi skrbniki blockchaina in so zavarovana do 775 milijonov dolarjev.

Slabosti:

 • Čeprav Nexo uporablja BitGo denarnice z več podpisi, je 100 milijonov dolarjev zavarovanja kumulativno za vse stranke BitGo in se uporablja samo za sredstva v hladni shrambi.
 • Medtem ko si je Nexo ustvaril ime kot vodilna platforma na področju posojanja kriptovalut, ostaja splošno tveganje stečaja platforme. To je skupno tveganje čez vse platforme za posojanje kriptovalut, kot je bilo videno pri propadih BlockFi in Celsius.

Zaključek

Nexo je postal največja svetovna platforma za posojanje kriptovalut, zahvaljujoč svojemu vrhunskemu produktu, platformi in izkušeni ekipi. Ta platforma izstopa, ker omogoča imetnikom sredstev, da izkoristijo njihovo vrednost brez prodaje, ponuja občutno višje APY-je kot tradicionalne banke, poleg tega pa tudi nagrajujočo kripto kartico z vračilom denarja. Z več kot 15 leti izkušenj na področju finančnih storitev, ekipa Nexa prinaša poglobljeno razumevanje potreb pri posojanju kriptovalut in poslovanja v FinTechu. Njihova močna podpora od pomembnih industrijskih svetovalcev in partnerjev dodatno utrjuje njihov položaj. Ker sektor posojanja kriptovalut hitro raste, potencialno razvijajoč se v industrijo vredno bilijonov dolarjev z naraščajočimi vrednostmi kriptovalut, Nexo predstavlja prepričljivo možnost za tiste, ki iščejo izposojanje, posojanje in popolno izkoriščanje potenciala svojih kripto sredstev.

Pogosta vprašanja

Kaj je Nexo in kaj lahko počnem z njim?

Ali velja Nexo za varnega pri kripto transakcijah?

Kako deluje kripto kartica Nexo?

Kakšne so prednosti in slabosti uporabe Nexa?

Kakšna je vloga žetona NEXO znotraj platforme?

Kako začeti z Nexom?