Home » PancakeSwap

PancakeSwap je priljubljena decentralizirana borza v verigi Binance Smart Chain, ki uporabnikom ponuja zamenjavo žetonov, staking in yield farming z nizkimi pristojbinami in hitrimi transakcijami. To je vaš popolni vodnik po Pancakeswap.

Ključne lastnosti:

 • PancakeSwap je vodilna decentralizirana borza (DEX) z več kot 3 milijoni uporabnikov
 • Kot DEX je podoben Ethereum platformi Uniswap, le da deluje na Binance Smart Chain in uporabnikom omogoča zamenjavo žetonov BEP-20 brez posrednika.
 • PancakeSwap ima svoj lastni žeton $CAKE, ki ga lahko na platformi uporabljate za različne ugodnosti

Decentralizirane borze (DEX) pomenijo pomemben premik od običajnih in priljubljenih centraliziranih kripto borz. Te platforme delujejo brez potrebe po posredniku in ponujajo bolj neposredno in avtonomno izkušnjo trgovanja. Veliko število teh DEX-ov najde svoj temelj v verigi blokov Ethereum, ki je splošno priznana kot epicenter dejavnosti decentraliziranih financ (DeFi). Vendar pa vsi DEX-i ne sledijo tej normi, saj nekatere niso bazirane na Ethereumu. Najboljši primer je PancakeSwap, ki se razlikuje po tem, da je zgrajen na Binance Smart Chain (BSC). Ta strateška izbira prinaša tudi pomembno prednost: precej nižje provizije za trgovanje. Tako je PancakeSwap namenjen uporabnikom, ki iščejo DeFi avtonomijo brez visokih stroškov, ki so običajno povezani z omrežjem Ethereum, in tako ponuja učinkovito in stroškovno ugodno alternativo v dinamičnem svetu decentraliziranih financ.

Kaj je PancakeSwap?

PancakeSwap je v svojem bistvu decentralizirana borza (DEX), ki se razlikuje od centraliziranih borz, kot so Binance, Coinbase ali KuCoin. V nasprotju s temi običajnimi platformami, ki jih upravljajo posamezni subjekti, PancakeSwap odpravlja potrebo po posredniku pri trgovanju in uporabnikom omogoča neposreden nadzor nad njihovimi transakcijami. PancakeSwap tako v kontekstu okolja decentraliziranih financ (DeFi), v katerem prevladuje Ethereum, ubira drugačno pot, saj je zgrajen na Binance Smart Chain, kar omogoča nizke pristojbine za transakcije. 

PancakeSwap se razlikuje po tem, da se osredotoča na žetone BEP-20 in uporablja zanesljivo tehnologijo Binance. Binance tega DEXa ne nadzoruje, temveč so Pancakeswap razvili anonimni ustvarjalci, kar prinaša plast decentralizacije, ki je zvesta etosu tehnologije blockchain. Z uporabo modela avtomatiziranega vzdrževalca trga (AMM) omogoča nemoteno trgovanje z likvidnostnimi bazeni namesto s tradicionalnimi knjigami naročil. Poleg tega PancakeSwap presega samo trgovanje. Ponuja funkcije, kot so Syrup Pools za staking kriptovalut, ki uporabnikom omogočajo, da zaslužijo nagrade z zastavljanjem lastnega žetona platforme – CAKE. To je dopolnjeno z izkušnjami, podobnimi igram, vključno s stavami na gibanje cene Binance Coin (BNB) in loterijskim sistemom, kjer lahko uporabniki osvojijo kovance CAKE. 

Kdo je ustvaril Pancakeswap?

Izvor storitve PancakeSwap je zanimivo anonimen. Ta decentralizirana platforma, ki so jo ustvarili neznani razvijalci, je bila vzpostavljena septembra 2020. Kljub anonimnosti se je PancakeSwap hitro uveljavil v prostoru DeFi, predvsem zaradi svojih inovativnih funkcij in na uporabnika osredotočene zasnove. Ta izbira je bila pomembna zaradi hitrejših in stroškovno učinkovitejših transakcijskih zmogljivosti BSC, zlasti v primerjavi s počasnejšimi in dražjimi transakcijami na Ethereum blockchainu v času DeFi razcveta leta 2020. Ethereum, ki je takrat gostil večino aplikacij DeFi, se je spopadal z velikim povpraševanjem ter posledično z zamudami in stroški transakcij.

Platforma PancakeSwap se je še dodatno odlikovala konkurenčno provizijo za zamenjavo, ki znaša le 0,2 %, kar je manj od povprečja v panogi, ki znaša 0,3 %. Ta strategija nizkih pristojbin je prispevala k hitri rasti obsega trgovanja in skupne zaklenjene vrednosti (TVL) ter jo spodbudila, da je do februarja 2021 postala ena od vodilnih decentraliziranih borz.

Kako deluje PancakeSwap?

Namesto knjige naročil, kjer se ujemajo nakupna in prodajna naročila, uporablja PancakeSwap model AMM, ki uporablja zbirke likvidnosti. Ti skladi so v bistvu zbirke sredstev, ki so zaklenjena v pametni pogodbi. Uporabniki ali ponudniki likvidnosti v te sklade vložijo svoja sredstva in v zameno prejmejo žetone likvidnosti. Ti žetoni se lahko pozneje unovčijo za del provizij za trgovanje ali uporabijo pri drugih dejavnostih na platformi, ki ustvarjajo donos – yield farming.

PancakeSwap ponuja tudi vrsto igrivih in interaktivnih funkcij. Uporabniki lahko sodelujejo v igrah napovedi in stavijo, ali se bo cena BNB v določenem časovnem okviru zvišala ali znižala. Poleg tega je na voljo tudi loterijski element, v katerem lahko udeleženci kupijo vstopnice in tako dobijo priložnost, da osvojijo znatno količino CAKE, lastnega žetona platforme. Decentralizirana borza (DEX) predstavlja tudi raznolik izbor zbirateljskih NFT, ki jih je mogoče kupiti. Poleg tega PancakeSwap gosti dogodke Initial Farm Offering – IFO, ki ponujajo priložnosti za pridobitev novih kovancev iz nastajajočih projektov.

CAKE, izvorna kriptovaluta PancakeSwap

V središču ekosistema PancakeSwap je CAKE, njegov lastni žeton, ki ima ključno vlogo pri funkcionalnosti platforme in vključevanju skupnosti. Tukaj je razčlenitev ključnih vidikov žetona CAKE:

 1. Uporabnost in funkcionalnost: CAKE je sestavni del ekosistema PancakeSwap. Njegova uporaba vključuje:
 • Trgovanje: S CAKE kot žetonom BEP-20 se aktivno trguje na borzi PancakeSwap.
 • Staking in yield Farming: Uporabniki lahko za nagrade zastavijo CAKE v bazene s sirupom in se vključijo v kmetovanje, da bi zaslužili več CAKE.
 • Upravljanje: Holding CAKE uporabnikom podeljuje glasovalne pravice pri odločitvah o upravljanju in tako vpliva na prihodnjo usmeritev platforme.
 • Loterija in igre: CAKE lahko uporabite za sodelovanje na loteriji PancakeSwap ter na trgih napovedi in drugih igrah platforme.
 1. Token »burn« ali sežiganje žetonov: Sistem PancakeSwap uporablja edinstven mehanizem, pri katerem se del palačink CAKE redno sežiga, s čimer se uravnava inflacija. To pomaga ohranjati njegovo vrednost v primerjavi z nenehnim ustvarjanjem novih žetonov.
 1. Sistem nagrajevanja: Imetniki CAKE so deležni različnih spodbud, na primer pridobivanja dodatnih CAKE s stakingom in yield farmingom, kar je v skladu z etiko platforme, ki je usmerjena v skupnost.
 1. Decentraliziran razvoj: Kljub povezanosti Binance Smart Chain s centralizirano borzo Binance so PancakeSwap in CAKE neodvisno razvili anonimni razvijalci, kar ohranja decentralizirano naravo platforme.
 1. Integracija z Binance Smart Chain: Ker je CAKE v BSC, ima koristi od učinkovitosti verige in nizkih pristojbin za transakcije, zato je privlačen žeton za trgovce in ponudnike likvidnosti.

Kot lahko vidimo zgoraj, CAKE ni le kriptovaluta, temveč osrednji kolesce v stroju PancakeSwap, ki omogoča različne dejavnosti na platformi in spodbuja sodelovanje skupnosti. Ko se bo sistem PancakeSwap še naprej razvijal na področju DeFi, se bosta vloga in uporabnost kriptovalute CAKE verjetno še povečali, kar bo odražalo inovativni duh tega dinamičnega ekosistema.

Kako uporabljati Pancakeswap?

Za interakcijo s storitvijo PancakeSwap potrebujete združljivo kripto denarnico. To si predstavljajte kot vrata v svet DeFi. Tukaj je opisano, kako jo lahko nastavite:

 • Izberite svojo denarnico: Priljubljene so MetaMask, Trust Wallet in Binance Chain Wallet. Te denarnice so znane po svoji varnosti in enostavni uporabi.
 • Namestite denarnico: Za denarnice v brskalniku namestite razširitev v želeni spletni brskalnik. Za mobilne denarnice prenesite aplikacijo iz trgovine z mobilnimi aplikacijami.
 • Zavarujte denarnico: Ob namestitvi boste prejeli začetni stavek. To je glavni ključ do vaše denarnice in sredstev. Varno ga hranite in ga nikoli ne delite z nikomer.
 • Naplonite denarnico: Prenesite BNB ali druge žetone, združljive z BSC, v svojo denarnico. Ti bodo potrebni za plačilo transakcijskih provizij (»plin«) in za kakršno koli trgovanje ali vlaganje, ki ga nameravate opraviti.

Povežite s PancakeSwap: Ko je vaša denarnica pripravljena, je povezovanje s storitvijo PancakeSwap preprosto:

 1. Pojdite na PancakeSwap.finance. Prepričajte se, da obiskujete uradno spletno mesto, da se izognete prevaram.
 1. Povežite denarnico: V zgornjem desnem kotu domače strani storitve PancakeSwap je gumb “Poveži”. Kliknite ga in s seznama izberite svojo denarnico.
 1. Potrdite povezavo: Vaša denarnica vas bo prosila za dovoljenje za povezavo s PancakeSwap. Preglejte in potrdite povezavo.

Čestitamo, zdaj ste povezani s storitvijo PancakeSwap! Zdaj si oglejmo, kaj lahko počnete na platformi.

Trgovanje s kripotvalutami na PancakeSwap

Vmesnik programa PancakeSwap je zasnovan tako, da je preprost in enostaven za uporabo. Preprost je tako za kripto novince kot za izkušene trgovce, ki lahko enostavno zamenjajo poljubna dva BEP-20 žetona. To vključuje priljubljene kriptovalute in množico edinstvenih žetonov, ki izvirajo iz Binance Smart Chain (BSC). Mehanizem zamenjave poganjajo likvidnostni skladi. Ti bazeni vsebujejo pare različnih žetonov, uporabniki pa svoje žetone zamenjajo s tem bazenom. To je odmik od tradicionalnih borz, na katerih se posli ujemajo z nasprotnim poslom drugega uporabnika.

Razčlenimo postopek zamenjave žetonov na preproste korake:

 1. Povežite denarnico s PancakeSwap: Obiščite uradno spletno stran PancakeSwap in povežite svojo denarnico. Običajno to vključuje potrditev povezave v aplikaciji vaše denarnice. Po vzpostavitvi povezave se bodo prikazali stanje vaše denarnice in razpoložljivi žetoni za zamenjavo. Prepričajte se, da je vaša denarnica napolnjena z BNB, ki se uporablja za pristojbine za transakcije na BSC. To najlažje storite tako, da pošljete žetone BNB s centralizirane borze (kot je Binance) na naslov svoje denarnice.
 1. Izberite žetone, ki jih želite zamenjati: V vmesniku za zamenjavo izberite žeton, ki ga želite zamenjati, in žeton, ki ga želite zamenjati. PancakeSwap podpira širok nabor žetonov BEP-20.
 1. Določite znesek: Vnesite znesek žetona, ki ga želite zamenjati. Program PancakeSwap bo samodejno prikazal predvideni znesek novega žetona, ki ga boste prejeli.
 1. Prilagodite dopustno odstopanje: Pri trgovanju na borzi DEX je uporabniško določen odstotek, ki označuje sprejemljivo odstopanje cene med začetkom trgovanja in izvedbo, da se zmanjšajo tveganja zaradi nihanja cen na nestabilnih trgih. Zato je ključnega pomena, da med transakcijo preprečite znatne spremembe cene. Prilagodite ga glede na tržne razmere in svoje želje.
 1. Preglejte in potrdite transakcijo: Pred dokončno potrditvijo preglejte podrobnosti transakcije, vključno z zneskom žetonov za zamenjavo, ocenjenim prejetim zneskom, dopustnim zdrsom in pristojbinami za transakcijo.
 1. Izvedite zamenjavo: Če je vse videti dobro, potrdite zamenjavo v storitvi PancakeSwap in nato potrdite transakcijo v svoji denarnici. Žetoni bodo zamenjani prek likvidnostnih bazenov na portalu PancakeSwap.
 1. Potrditev in prejem transakcije: Po oddaji transakcije počakajte, da bo obdelana in potrjena v sistemu BSC. Po potrditvi bodo novi žetoni v vaši denarnici, podrobnosti transakcije pa si lahko ogledate v raziskovalcu BSC, kot je BscScan.

Opomba: V nasprotju s centraliziranimi borzami PancakeSwap ne prevzame skrbništva nad vašimi sredstvi. Transakcije potekajo od denarnice do denarnice, kar ohranja etos decentralizacije.

Zagotavljanje likvidnosti

Zagotavljanje likvidnosti v sistemu PancakeSwap, ki je sestavni del sistema AMM (Automated Market Maker), je preprosta, a pomembna dejavnost. Tukaj je opisano, kako se lahko vključite v to DeFi funkcijo DeFi:

 1. Priprava: Zagotovite si denarnico, združljivo s pametno verigo Binance, na primer MetaMask ali Trust Wallet, z dovolj BNB za pristojbine za transakcije. Izberite par žetonov, ki ga želite zagotoviti kot likvidnost; običajno to vključuje lastni žeton platforme, CAKE, in drug žeton BEP-20, kot je BNB.
 1. Pojdite na stran PancakeSwap in izberite »Liquidity«. Tu boste upravljali svoje likvidnostne prispevke.
 1. Izberite žetone: V vmesniku za likvidnost izberite par žetonov, za katerega želite zagotoviti likvidnost. Če kot primer vzamemo BNB in CAKE, v enem polju izberete BNB, v drugem pa CAKE. 
 1. Vnesite znesek: Odločite se, koliko žetonov želite zagotoviti. Vnesite znesek za en žeton in PancakeSwap bo samodejno izračunal enakovreden znesek, potreben za drugi žeton, na podlagi trenutnih tržnih tečajev​.
 1. Omogočite žetone (»enable tokens«): Preden lahko zagotovite likvidnost, bo morda vaša denarnica zahtevala, da žetone omogočite za uporabo v storitvi PancakeSwap s klikom na »Enable«. To je standardna varnostna funkcija protokolov DeFi.​
 1. Zagotavljanje likvidnosti: Ko omogočite žetone, lahko nadaljujete z zagotavljanjem likvidnosti. Ko boste pozvani, potrdite dejanje v svoji denarnici. S tem korakom zaključite svoj prispevek v sklad likvidnosti.
 1. Prejemanje LP žetonov: Po uspešni transakciji boste prejeli žetone ponudnika likvidnosti (LP), ki predstavljajo vaš delež v skladu. Te žetone lahko uporabite na različne načine, vključno z vložki v kmetije na portalu PancakeSwap, s katerimi lahko zaslužite dodatne nagrade.

Upoštevajte, da zagotavljanje likvidnosti na platformi PancakeSwap ni le način pridobivanja pasivnega dohodka, temveč tudi ključni prispevek k učinkovitosti in likvidnosti platforme.

Staking na PancakeSwap

V svetu kriptovalut pomeni stavljenje zaklepanje določene količine digitalnega premoženja za podporo delovanja omrežja veriženja blokov, običajno v sistemih proof-of-stake (PoS). Uporabniki, ki »zastavijo« svoje kriptovalute, sodelujejo pri potrjevanju transakcij in upravljanju omrežja. Kot nagrado za svoj prispevek vlagatelji prejmejo dodatne kovance, ki so pogosto sorazmerni z vloženim zneskom. Ta postopek je lahko donosen, saj ustvarja pasivni tok dohodka, podoben obrestim, hkrati pa prispeva k varnosti in učinkovitosti omrežja.

S svojimi žetoni CAKE, ki jih vplačujete v sirupne poole na portalu PancakeSwap, lahko učinkovito povečate svoj zaslužek. Najprej pojdite v razdelek »Pools« v meniju »Earn«. Tu boste našli seznam razpoložljivih skladov, vsak s svojim letnim odstotnim donosom (APY) in skupnim zastavljenim zneskom. Izberite sklad in nato v svoji denarnici omogočite stavljanje CAKE s klikom na »Enable«. Nato določite znesek CAKE, ki ga želite staviti, in potrdite dejanje. V nekaterih skladih se lahko vaši zaslužki samodejno reinvestirajo, kar izboljša vašo strategijo kmetovanja z donosom v BNB verigi.

 1. Žetone CAKE in BNB (ali katere koli druge žetone) vložite v likvidnostni sklad CAKE/BNB in v zameno prejmete žetone LP. Ti žetoni vam omogočajo, da zaslužite delež provizij za transakcije, ki jih ustvarijo trgovci, ki uporabljajo ta sklad.
 1. Te žetone LP premaknite na določeno farmo – »Farm« na platformi, kjer se začnejo zbirati žetoni CAKE kot nagrade.
 1. Če svoje žetone CAKE vložite v sklad sirupov, lahko na svoje imetje zaslužite dodatne obresti.

Yield farming

Kot smo že omenili, je prvi korak pri yield farmingu dodajanje likvidnosti. Uporabniki svojo denarnico povežejo s storitvijo PancakeSwap in pare žetonov po vnaprej določenem razmerju vplačajo v likvidnostne bazene. To dejanje ustvari žetone ponudnika likvidnosti (LP), ki simbolizirajo uporabnikov delež v likvidnostnem skladu. Z žetoni LP se lahko uporabniki vključijo v kmetovanje z donosi, tako da jih deponirajo v “farme” in tako zaslužijo žetone CAKE. Postopek vključuje:

 1. PancakeSwap izberite farmo, ki je združljiva z uporabnikovimi žetoni LP.
 2. Upoštevajte letno obrestno mero (APR), ki je ponujena vlagateljem.
 3. 3.Omogočite in zastavite žetone LP na izbrani kmetiji.
 4. Potrdite transakcijo prek uporabnikove denarnice.
 5. Po želji poberite zaslužek in zastavljene žetone LP.

Morda se sprašujete, kakšna je razlika med stakingom in yield farmingom.

Gre za dve metodi za pridobivanje nagrad s kriptovalutami, vendar se razlikujeta po pristopu in tveganju:

 • Yield Farming: To vključuje zagotavljanje likvidnosti z deponiranjem para žetonov v likvidnostni sklad. V zameno prejmete žetone ponudnika likvidnosti (LP). Te žetone LP lahko nato vložite v “farmo” na platformi PancakeSwap in tako zaslužite žetone CAKE. Yield farming PancakeSwap je nekoliko bolj zapleten in vključuje sodelovanje z likvidnostnimi skladi ter pridobivanje nagrad na podlagi provizij za trgovanje in spodbud za žetone.
 • Staking: Staking na PancakeSwap je bolj preprost postopek. Žetone CAKE neposredno vplačate v sklade Syrup pools. S tem podpirate omrežje in zaslužite nagrade, običajno v obliki žetonov CAKE. Ta postopek je enostavnejši od yield farminga, saj vključuje vložek enega žetona in pridobivanje nagrad na podlagi uspešnosti sklada za vložke in dodeljenih nagrad.

PancakeSwap loterija

Loterija deluje po načelu naključnega žrebanja, pri čemer udeleženci kupujejo srečke z žetonom CAKE. Vsaka vstopnica ima edinstven niz številk, in če se te ujemajo z zmagovalnim nizom, ki ga izžreba sistem, imetnik vstopnice prejme nagrado. Sistem žrebanja temelji na Chainlinkovi implementaciji Verifiable Random Function (VRF), ki zagotavlja pravičnost in varnost v postopku žrebanja. Loterijske srečke lahko kupite neposredno na strani loterije PancakeSwap. Cena vsake vstopnice je 5 USD v CAKE, udeleženci pa imajo možnost takojšnjega nakupa vstopnic z naključnimi številkami ali prilagoditve številk glede na svoje želje..

Po nakupu vstopnic si lahko udeleženci ogledajo in upravljajo svoje vstopnice na platformi PancakeSwap. Svoje vstopnice lahko primerjajo z izžrebanimi številkami in preverijo, ali so zmagali. Zmagovalna merila temeljijo na pravilnem ujemanju številk na vstopnicah v pravilnem vrstnem redu. Obstajajo različni nagradni okviri, ki so odvisni od števila številk, ki jih udeleženec zadovolji, vendar se ti okviri ne zlagajo – če zadovolji tri številke zapored, lahko osvoji le nagrade iz okvirov “Match 3”, ne pa tudi iz nižjih okvirov. Nagradni sklad za vsak krog loterije se ustvari z nakupi srečk, nagradami za prevračanje in številom CAKE iz blagajne PancakeSwap. Vsak žeton CAKE, uporabljen za nakup vstopnic, v celoti prispeva k nagradnemu skladu. Neprejeti žetoni CAKE iz določenih nagradnih razredov se prenesejo v naslednji krog in tako nenehno povečujejo nagradni sklad. Poleg tega se vsak teden v loterijske kroge iz zakladnice v povprečju vplača 35.000 žetonov CAKE, s čimer se poveča potencialni dobitek.

Če povzamemo, je loterija PancakeSwap zanimiv vidik platforme, ki uporabnikom ponuja edinstven način sodelovanja z DeFi prostorom, potencialne nagrade, hkrati pa prispeva k živahnosti in privlačnosti ekosistema.

Trgovanje z NFT na PancakeSwap

PancakeSwap so nedavno predstavili tudi NFT tržnico, ki omogoča nakup in prodajo NFT v BNB verigi. To platformo odlikujejo uporabniku prijazen vmesnik ter jasni in enostavni postopki, ki prispevajo k naraščajočemu naboru tržnic NFT, ki so danes na voljo. Tukaj je podroben pregled, kako začeti:

 1. Povežite denarnico: Če uporabljate denarnico, kot je MetaMask, ki običajno deluje v drugem omrežju, jo preklopite na omrežje BSC. To je ključnega pomena, saj se vse transakcije v storitvi PancakeSwap, vključno s posli NFT, izvajajo v omrežju BSC.
 1. Financirajte svoj račun: Glavni valuti, ki se uporabljata, sta BNB (Binance Coin) in CAKE, lastni žeton PancakeSwap.
 1. Ustvarite svoj profil: Na tržnici PancakeSwap NFT je zanimiv vidik vzpostavitve profila. Ko povežete svojo denarnico, lahko na platformi ustvarite profil. Vsak nov račun ima možnost, da kot svoj prvi NFT izkoplje začetni zbirateljski predmet, pri čemer je edini strošek majhna pristojbina za mintanje CAKE. Ta prilagojeni profil je vaša vstopna točka za sodelovanje z NFT tržnico na portalu PancakeSwap.
 1. Pridružite se ekipi: Na tržnici PancakeSwap je edinstveni vidik trga NFT ekipni mehanizem. Čeprav celotna mehanika te funkcije še ni objavljena, se lahko uporabniki prijavijo v ekipo, sodelujejo v ekipnih dogodkih in tako zaslužijo CAKE, NFT in druge nagrade. To dodaja izkušnji trgovanja z NFT razsežnost skupnosti.
 1. Nakup NFT: Če želite kupiti NFT, pojdite v razdelek NFT na portalu PancakeSwap in prebrskajte po preverjenih zbirkah. Ko se odločite za zbirko in določeno NFT, jo kupite tako, da kliknete gumb za nakup in podpišete transakcijo. Prepričajte se, da imate dovolj BNB za transakcijo. Po nakupu si lahko novo NFT ogledate v svoji denarnici, podobno kot na platformah, kot je OpenSea. V tem vmesniku lahko svoje NFT tudi upravljate, prodajate ali prenašate.​​

Gaming Marketplace

Pancakeswap je pred kratkim zagnalo igralno tržnico Gaming Marketplace – središče, kjer lahko razvijalci neposredno ustvarjajo, objavljajo in posodabljajo igre na platformi. Ob zagonu sta bili na tržnici na voljo dve igri: “Pancake Protectors”, ki je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Mobox maja 2023, in novost “Pancake Mayor”, priložnostna igra za gradnjo mesta. Presenetljivo je, da je igra “Pancake Protectors” na vrhuncu uspela pritegniti več kot 25.000 igralcev v enem samem dnevu, kar kaže na velik potencial vključenosti teh iger. Igralna tržnica PancakeSwap je zasnovana tako, da omogoča interakcijo med igralci, razvijalci in širšo skupnostjo PancakeSwap ter jih spodbuja k igranju, gradnji in povezovanju.

PancakeSwap zdaj deluje v devetih priljubljenih verigah blokov, vključno z BNB Chain, Ethereum, Aptos, Polygon zkEVM, zkSync Era, Arbitrum One, Linea, Base in opBNB. Ta široka paleta združljivosti z verigami blokov odpira vrata razvijalcem iz teh omrežij, da v ekosistem PancakeSwap prispevajo svoje igralne stvaritve. 

Ekipa si to tržnico zamišlja kot medij za razvijalce iger, ki bodo lahko izkoristili njeno veliko bazo uporabnikov, ki naj bi mesečno dosegla 1,5 milijona igralcev. Platforma je prilagojena tako, da omogoča lažjo integracijo lastnih NFT CAKE in PancakeSwap ter razvijalcem ponuja različne možnosti monetizacije in zaslužka. Ta novi podvig na področju GameFi poudarja zavezanost podjetja PancakeSwap k diverzifikaciji ponudbe in bogatitvi uporabniške izkušnje znotraj njegovega ekosistema.

Ko potegnemo črto

PancakeSwap izstopa v svetu decentraliziranih financ (DeFi) predvsem zaradi strateške uporabe Binane Smart Chain, ki ponuja nižje provizije in hitrejše transakcije kot platforme na Ethereumu, kot je Uniswap. Njegove inovativne funkcije, kot so avtomatizirani oblikovalec trga, staking, yield farming in integracija NFT, so namenjene širokemu krogu uporabnikov. Žeton CAKE, ki je ključen v njenem ekosistemu, povečuje njeno privlačnost, saj omogoča upravljanje in staking. Z nedavnimi širitvami in močno skupnostjo se PancakeSwap hitro razvija in se pozicionira kot vrhunska platforma za trgovanje z altcoini v sektorju DeFi. Zaradi svoje mešanice na uporabnika osredotočene zasnove, inovacij in strateške prisotnosti na trgu je močan tekmec v pokrajini trgovanja s kriptovalutami.

Pogosta vprašanja

Kaj je PancakeSwap?

Kako se PancakeSwap razlikuje od drugih decentraliziranih borz?

Katere dodatne funkcije ponuja PancakeSwap?

Kaj je žeton CAKE in kakšna je njegova uporaba?

Kako začeti s PancakeSwap?

Kako trgovati s kriptovalutami na PancakeSwap?