Preobremenjena Solana (SOL) bo posodobila omrežje 15. aprila 

Home » Preobremenjena Solana (SOL) bo posodobila omrežje 15. aprila 

Solanino omrežje v zadnjem času predvsem zaradi »memecoin manije« zelo počasno, saj je delež neuspešnih transakcij prejšnji teden presegel 75%. Toda težavo nameravajo odpraviti 15. aprila.

Če ste v zadnjem času uporabljali omrežje Solana (SOL), ste najverjetneje izgubljali živce ob počasnih in pogosto tudi neuspešnih transakcijah – prejšnji teden je bilo slednjih kar 75%. Glavni razlog za preobremenjenost omrežja je memecoin manija na Solani, saj se novi kovanci pojavljajo kot gobe po dežju, kripto navdušenci pa veselo investirajo vanje v upanju na naslednji 1000x memecoin, kot so to postali dogwifhat (WIF), BOME in MEW.

Solanini razvijalci so zdaj za ciljni datum uvedbe rešitve za napako pri izvajanju določili 15. april. Mert Mumtaz, izvršni direktor podjetja Helius Labs, ki se ukvarja z blockchain infrastrukturo in podpira omrežje Solana, je poudaril, da težava ni napaka v zasnovi, temveč težava pri izvajanju. V blockchain svetu je ta razlika pomembna, ker so napake pri izvajanju običajno trivialne, medtem ko so napake pri zasnovi na splošno resne in bolj temeljne.

Mumtaz je pojasnil, da je težava povezana s tem, kako so razvijalci sistema Solana izvajali QUIC, protokol za prenos podatkov, ki ga je razvil Google in ki vsa vozlišča obvešča o trenutnem stanju omrežja. Pojasnil je, da tega problema pri izvajanju ne smemo zamenjati za temeljno napako pri načrtovanju. Za ponazoritev je Mumtaz to primerjal z zasnovo avtomobila, kjer imajo vsi avtomobili skupne osnovne značilnosti, kot so štiri pnevmatike in motor, vendar obstajajo različne izvedbe, kot so BMW, Mercedes, Toyota, F1 in Tesla.

Če ima na primer določen model BMW slabo krmiljenje, se ne reče, da so vsi avtomobili pomanjkljivi, temveč se prizna, da ima ta določen model težavo, ki jo je treba odpraviti. Podobno tudi način, na katerega je Solana trenutno izvajala QUIC, kaže določene pomanjkljivosti in napake.

Kaj to pomeni za ceno Solane (SOL)?

Neuspehi omrežja Solana so sprožili skrb skupnosti, saj se žeton SOL ponaša s tržno vrednostjo 80 milijard dolarjev, medtem ko je v omrežju zaklenjenih dodatnih 4,6 milijarde dolarjev. Cena Solane je zaradi preobremenjenosti padla z 200 na 165 dolarjev, zaradi česar so ljudje prešli na Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) in druga omrežja. Poleg tega se je OI terminskih pogodb Solana v zadnjih 24 urah po podatkih Coinglassa zmanjšal za 1%. To kaže na pomanjkanje obsega trgovanja s strani trgovcev s terminskimi pogodbami sredi izteka veljavnosti opcij na kriptovalute. Cena SOL lahko v obdobju majhnega obsega trgovanja še naprej pada.

Vas zanimajo napovedi cen kriptovalut? Preberite klaterega izmed spodnjih člankov:

Kriptomat

Hitra in enostavna registracija

Kriptomat
4.8/5