Družba Shiba Inu (SHIB), ki stoji za mega uspešnim memecoinom, se je povezala z ustvarjalcem iger in nekdanjim podpredsednikom za tehnologijo pri družbi Activision Williamom Davidom Volkom, ki bo svetoval pri njeni igri za zaslužek z negibljivimi žetoni (NFT).

Igra z izvirnim imenom Oshiverse bo najnovejša razširitev ekosistema SHIB. Shytoshi Kusama, vodja projekta decentraliziranega memecoina je 26. novembra v članku z naslovom “The Future of Gaming is Shib” na portalu Medium predstavil dodatne podrobnosti.

Poleg tega je Shytoshi navedel tudi, da je Shiba Inu sklenila partnerstvo z igralnim podjetjem AAA za razvoj igre NFT, ki bo najverjetneje uporabljala NFT Shiboshi. Zaradi obstoječe pogodbe o nerazkrivanju ni mogel razkriti, za kateri studio gre.

Kdo je David Volk?

Leta 1991 je Volk postal podpredsednik za tehnologijo v podjetju Activision, ki je bilo nekoč najdonosnejše igralniško podjetje na svetu, dokler ni pozicije pred kratkim prevzel Roblox.  

SHIB NFT igra

Poleg tega je Shytoshi predstavil dodatne podrobnosti o obsegu igre Shiba Inu, ki se bo izvajala predvsem na napravah iOS in Android. Sama igra pa bo imela funkcionalnost Shibarium in decentralizirane vidike. V zvezi s tem je Shytoshi izjavil, da bo to: zagotavljalo edinstvene priložnosti znotraj ekosistema Shiba Inu ($SHIB, $LEASH in $BONE), medtem ko Shiba Inu Games ostaja popolnoma ločena od te dejavnosti.

Zanimivo je, da bi poskus uvrstitve v mobilne trgovine “prisilil blagovno znamko SHIB v svet podjetij in pravil”, meni Shytoshi, ki dodaja: “Vendar je to dobro, saj nam omogoča, da vzamemo nekaj naših dragocenih sredstev in jih zaščitimo.” Datum izdaje zaenkrat še ni bil omenjen. Vendar pa je Shytoshi 14. oktobra prvič omenil Oshiverse, ko je dejal, da se je srečal z morebitnim igralnim podjetjem, da bi razmislil o izdaji igre, ki bi temeljila na SHIB.

SHIB ekosistem še naprej raste

Poleg tega je SHIB od svojih zgodnjih dni, ko je bil označen kot memecoin, prehodil dolgo pot in ta digitalna vasluta se danes poskuša odlepiti od tega naziva in si prizadeva za vzpostavitev trdnega kriptoekosistema z resničnimi aplikacijami in pobudami.

Pred tem je bil žeton pod udarom upravitelja sklada Michaela Burryja, ki je dejal, da je “nesmiseln” in “slaba naložbena možnost”; vendar pa priljubljenost okoli pasjega kovanca še naprej narašča, saj so imetniki žetona Shiba Inu prejšnji teden dosegli mejnik 1 milijona imetnikov. Drugod je prodajalec elektronike Newegg potrdil, da bo od ponedeljka, 29. novembra, sprejemal SHIB kot način plačila.

Trenutno se SHIB po statističnih podatkih CoinMarketCap trguje po ceni 0,000039357 USD, kar pomeni 4,62% rast v zadnjih 24 urah in 21,6-milijarndo tržno kapitalizacijo.

Zgodovina SHIB žetona

SHIB je imela začetno skupno ponudbo 1 kvadrilijon ali 1.000.000.000.000.000.000 žetonov. Maja 2021 pa je psevdonimni ustvarjalec SHIB, znan kot “Ryoshi”, polovico celotne zaloge poslal Vitaliku Buterinu, enemu od soustanoviteljev verige blokov Ethereum, ki je takoj sežgal 90 % svojih žetonov, kar pomeni, da jih je trajno umaknil iz obtoka. Preostalih 10 % je Buterin podaril v dobrodelne namene.

Mehanizma za sežig ali razpolovitev, ki bi še dodatno zmanjšal ponudbo žetonov SHIB, ni.

SHIB je bil v letu 2021 eden izmed najbolj nestanovitnih kriptožetonov. Začelo se je okoli 11. maja, ko se je cena SHIB z 0,00000172 USD dvignila za 1.953 % na 0,00003532 USD, čeprav je v naslednjih treh tednih hitro padla na 0,00000793 USD.

Po večmesečnem stranskem trgovanju se je cena SHIB 2. oktobra 2021 močno zvišala, in sicer z 0,00000766 USD na 0,00002913 USD do 13. oktobra. Dva tedna pozneje je SHIB 28. oktobra zabeležil trenutno najvišjo vrednost vseh časov, in sicer 0,000089 USD, čeprav se je trg od takrat ponovno popravil.

Vloga Elona Muska

Tržni zagon, ki je vplival na Shiba Inu, lahko pripišemo predvsem izvršnemu direktorju družbe Tesla Elonu Musku, ki je bil odgovoren tudi za velik porast cene dogecoina. Muskovo zanimanje za dogecoin ustvarja navdušenje trga za SHIB. Musk je celo dobil kužka shiba inu, ki ga je poimenoval Floki Frunkpuppy, kar je sprožilo še en tržni skok.

Dodaj odgovor