Slovenski blockchain startup Fit&Beat prejel 25 milijonsko naložbo

Home » Slovenski blockchain startup Fit&Beat prejel 25 milijonsko naložbo
fitbeat

Na slovenski kripto sceni ne manjka biserov, eden izmed novejših je namreč konec septembra prejel naložno v vrednosti 25 milijonov dolarjev. Oglejmo si move-to-earn Fit&Beat aplikacijo, ki v globalnem metaversu pušča slovenski pečat.

Kaj je Fit&Beat?

Fit&Beat je obetavna move-to-earn platforma v nastajanju, ki združuje tehnologiji blockchain in VR (XR) ter namerava povzročiti revolucijo v svetu fitnesa. Platforma uvaja nov licenčni model za osebne trenerje, saj jim podeljuje lastne izvorne licence Fit&Beat, ki zagotavljajo visokokakovostno znanje o fitnesu in prehrani.

Platforma bo tako povezovala kvalificirane trenerje s posamezniki, ki želijo trenirati in spraviti svoj življenjski slog na višjo raven. Ustvarjalci si prizadevajo, da bo njihova univerzalna Fit&Beat licenca oz. akreditacija postala standard v svetu fitnesa. Trenerji bodo usposobljeni z uporabo tehnologije VR in bodo vešči uporabe iste tehnologije v fitnesu. Cilj tega mladega podjetja je tudi vzpostaviti edinstveno platformo za dobro počutje v fitnesu, ki povezuje vse glavne dejavnike zdravega življenjskega sloga v svetu fitnesa z uporabo najsodobnejše tehnologije blocckchain in VR ter uporabo rešitev pametnih pogodb, ki jih poganja lastni žeton uporabnosti Fit&Beat – FTB.

Ko bo aplikacija dokončana, bo na voljo tako za iOS kot Android. Startup ima svoje cilje postavljene na spletni strani, njihov roadmap si lahko ogledate tukaj.

Zgodovina

Projekt Fit&Beat je plod slovenske domišljije in je bil zasnovan leta 2018 s strani navdušene in strastne ekipe (z izvršnim direktorjem Markom Kalinom na čelu), katere vsakdanje življenje je tesno povezano športnimi skupnostmi. Inspiracija za platformo je bila v alarmantnih številkah, ki pričajo o vedno večjem deležu populacije s prekomerno težo in sedečim načinom življenja. Ekipa se je zavedala, da za premik zavesti na tem področju potrebujejo fitnes aplikacijo, ki bo uporabnike motivirala z nagrado. Zato so razvili prvo »proof-of-workout« platformo – Fit&Beat Train2Earn aplikacijo, ki deluje znotraj lastnega metaversa, FitBeatverse.

Omrežje mladega projekta je imelo že pred investicijo dobre številke: več kot 40 ambasadorjev in 10 podjetij s partnerji, skupaj pa doseže več kot 13 milijonov ljudi.

Ekosistem

Žeton Fit&Beat je namenjen kot način plačila prek partnerjev in nagrajevanju uporabnikov. Vsak nov član ekosistema bo s svojo naložbo v žeton Fit&Beat sodeloval pri cilju vzpostavitve bolj zdravega življenja v skupnosti. Fit&Beat ima naslednje ambicije za svoj ekosistem:

  • Nov koncept fitnes licenc: Platforma bo povezovala kakovostne fitnes trenerje s posamezniki, ki želijo trenirati. Poleg samega treninga bo palikacija ponujala tudi prehrambene načrte ter osnovno anatomsko znanje.
  • Vključevanje virtualne resničnostti v svet fitnesa
  • Vključevanje tehnologije blockchain v svet fitnesa: Projekt tehnologijo blockchain uporablja za sledenje in vzdrževanje natančnih podatkov o vseh akreditiranih trenerjih Fit&Beat.
  • Nižji stroški delodajalcev: Nezdrav in sedeč življenjski slog danes za delodajalce predstavljata velike stroške. Te težave Fit&Beat loteva tako, da se poveže z zavarovalnicami in s pomočjo posebnega indeksa zmanjša mesečne stroške delodajalcev.
  • Omogočanje boljših zavarovalnih polic: Zavarovalnice bi lahko podatke posameznega uporabnika na blockchainu uporabile (seveda s predhodnim soglasjem uporabnika) in tistim, ki živijo bolj zdravo, ponudile boljše zavarovalne police. Podatki posameznika v blockchainu bodo služili kot dokaz, da uporabnik dejansko vodi zdrav življenjski slog.
  • Sponzorstva: Fit&Beat bo sponzoriral obetavne mlade športnike. V mladih športnikih je ogromno potenciala, vendar mnogi izgubijo motivacijo zaradi nezadostnih sredstev. Zato namerava ta projekt mladim uporabnikom zagotoviti vsa potrebna orodja, ki jim bodo pomagala pri doseganju ciljev: znanje trenerje in sredstva.

Fit&Beat žeton (FTB)

FTB temelji na Ethereumovem blockchainu in ima skupno ponudbo 280.000.000 žetonov. Žeton predstavlja osrčje ekosistema, saj ga bodo uporabljali vsi udeleženi – fitnes trenerji, trening željni uporabniki in sponzorirani športniki.

Kje lahko kupim FTB?

FTB kotira na večih kripto borzah (npr. Coinbase, Crypto.com, BitMart), ni pa ga mogoče kupiti direktno s fiat denarjem. Lahko pa ga boste enostavno zamenjali z ostalimi kriptovalutami, kot sta Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Tether (USDT) ali ostale.

Kdo stoji za 25 milijonov dolarjev težko investicijo?

Vlagatelj, ki je investiral v Fit&Beat, je GEM Digital Limited. Gre za podjetje za naložbe v digitalno premoženje s sedežem na Bahamih. Ta naložba je postala 9. največja naložba v jadranski regiji. Ambiciozno podjetje aktivno išče, strukturira in vlaga v kriuptovalute, ki kotirajo na več kot 30 borzah CEX in DEX po vsem svetu. Spada pod Global Emerging Markets (GEM), ki je 3,4 milijarde dolarjev vredna alternativna investicijska skupina, ki posluje v Parizu, New Yorku in na Bahamih. GEM upravlja različne naložbene instrumente, ki se osredotočajo na razvijajoče se trge, in je do zdaj izvedla več kot 520 transakcij v 70 državah.

Dodaj odgovor