Slovensko kripto borzo Bitstamp za 200 milijonov dolarjev prevzel Robinhood!

Home » Slovensko kripto borzo Bitstamp za 200 milijonov dolarjev prevzel Robinhood!

Vroča novica iz sveta kriptovalut! Svetovno znano slovensko kripto borzo s sedežem v Veliki Britaniji Bitstamp je prevzela trgovalna platforma Robinhood, ki je za potezo odštela 200 milijonov dolarjev.

Družba Robinhood se je dogovorila o prevzemu kripto borze Bitstamp v okviru svoje strategije za razširitev globalne prisotnosti na področju kriptovalut in privabljanje institucionalnih strank z novimi ponudbami produktov. Prevzem, vreden 200 milijonov dolarjev, je posel v celoti v gotovini, ki naj bi se zaključil v prvi polovici leta 2025. Družbi Robinhood in Bitstamp sta pri transakciji svetovali družbi Barclays Capital in Galaxy Digital.

Kripto borza Bitstamp je bila leta 2011 ustanovljena v Sloveniji ter danes velja za najstarejšo še delujočo kripto borzo. Je tudi ena največjih borz kriptovalut v Evropi, ki ponuja promptno trgovanje z več kot 85 kriptovalutami in druge kriptovalutne produkte, kot sta institucionalno posojanje in staking. Bitstamp je ena najbolj reguliranih borz, saj ima več kot 50 licenc in registracij po vsem svetu, redno pa jo revidira tudi globalno računovodsko podjetje Big Four.

S prevzemom borze Bitstamp bo Robinhood neposredno konkuriral z velikani panoge, kot sta Binance in Coinbase.

Ta prevzem je pomemben korak družbe Robinhood pri rasti poslovanja s kriptovalutami. Bitstamp, ki je znan po svoji odpornosti v tržnih ciklih in zaupanja vredni globalni borzi, bo povečal zmogljivosti trgovalne platforme Robinhood. Ta strateška kombinacija bo družbi Robinhood omogočila, da razširi svoj vpliv zunaj ZDA in na svoji platformi pozdravi institucionalne stranke.

Robinhood je decembra strankam v Evropski uniji začel ponujati trgovanje s kriptovalutami. Z vključitvijo platforme in strokovnega znanja družbe Bitstamp želi Robinhood zagotoviti izboljšano izkušnjo trgovanja, hkrati pa ohraniti močno zavezanost skladnosti, varnosti in osredotočenosti na stranke. Sedanja vodstvena ekipa podjetja Bitstamp, vključno z izvršnim direktorjem JB Graftieauxom, bo po prodaji ostala na svojem mestu.

Trgovanje s kriptovalutami je bilo maja gonilna sila velikega izboljšanja dobička Robinhooda v prvem četrtletju, vendar je isti teden razkrilo, da je od ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo prejelo tako imenovano obvestilo Wells glede žetonov, s katerimi se trguje na njegovi platformi. Obvestilo se izda, kadar namerava regulator proti podjetju sprožiti izvršilni postopek.

Kaj to pomeni za uporabnike Bitstampa in Robinhooda?

Pričakuje se, da bo ta prevzem uporabnikom družbe Robinhood prinesel več koristi:

  • Izboljšane funkcije trgovanja: Bitstamp je znan po svoji učinkoviti knjigi naročil in naprednih možnostih trgovanja, ki bodo vključene v platformo Robinhood, kar bo uporabnikom zagotovilo bolj izpopolnjena orodja za trgovanje.
  • Izboljšana likvidnost: Bitstamp bo omogočil boljše izvajanje trgovanja in manjše razmike, kar bo izboljšalo splošno trgovalno izkušnjo za uporabnike.
  • Regulativne prednosti: Bitstampovi uveljavljeni regulativni odnosi v Evropi lahko podjetju Robinhood pomagajo pri krmarjenju po zapletenem regulativnem okolju, zagotavljanju skladnosti in krepitvi zaupanja med uporabniki.