Solanin telefon Saga skoraj razprodan zaradi priljubljenosti memecoina BONK

Home » Solanin telefon Saga skoraj razprodan zaradi priljubljenosti memecoina BONK
solana

Solanin telefon Saga je bil bolj kot ne polomija leta, a bo najbrž kmalu popolnoma razprodan. Razlog? Uporabniki ob nakupu prejmejo airdrop memecoina BONK.

V zagretem kripto svetu kriptovalut se pojavlja najnovejši trend povezovanja prodaje pametnih telefonov s kriptovalutami.  Spomnimo se – Solana (SOL) je lani razvila Web3 telefon Saga, ki se je sprva soočal z mlačno prodajo, uporabniki pa so ga označili za »najslabši pametni telefon leta 2023«. Sredi decembra 2023 pa je telefon nenadoma postal vroče blago in se v nekaj dneh razprodal. Razlog tiči v memecoinu.

Nenaden porast povpraševanja po telefonu Saga je namreč tesno povezan z vabljivo ponudbo – 30 milijonov žetonov BONK, ki so na voljo vsakemu novemu lastniku telefona. Ta edinstvena promocija je telefon spremenila v redko arbitražno priložnost, glede na nedavni skok cene žetona BONK za več kot 764 % v samo 30 dneh. Posledično airdrop, vreden skoraj 700 dolarjev, znatno presega maloprodajno ceno telefona, ki znaša 599 dolarjev, zato je za kupce postal dobičkonosen podvig. Povpraševanje je bilo tako veliko, da se je prodaja telefona Saga v 48 urah povečala za več kot desetkrat. Zaradi izjemnega odziva je soustanovitelj podjetja Solana Raj Gokal potrdil, da bo telefon razprodan še pred novim letom. Drugi soustanovitelj Anatolij Jakovenko p aje šaljivo predlagal zvišanje cene telefona, ki je bila avgusta zaradi začetnih slabih prodajnih rezultatov prvotno znižana s 999 na 599 dolarjev.

Novo življenje za usihajoči produkt

Telefon Saga se je iz izdelka s težavami prelevil v iskan izdelek. Več enot je bilo na eBayu prodanih za več kot 2.000 USD (tudi 10.000 USD), kar je precejšnja marža glede na maloprodajno ceno. To norijo poganja arbitražna priložnost, ki jo ponuja BONK, saj navdušenci hitijo, da bi pridobili žetone. V strežniku Saga Discord je bil zabeležen naval novih članov, ki si želijo dobiti telefon in sodelovati pri airdropih. Če želijo lastniki zahtevati žetone BONK, morajo prenesti aplikacijo BONK iz Sagine trgovine z aplikacijami po meri in prek dAppa izrudariti žeton »Genesis token«. S tem postopkom so upravičeni do padca žetonov BONK. Vendar pa narava promocije ni neomejena in ekipa BONK se lahko odloči, kdaj jo bo zaključila.

Ta fenomen kaže na razvijajoče se medsebojno vplivanje med tehnologijo in kriptovalutami, kjer lahko izdelki z inovativnimi ponudbami, povezanimi s kriptovaluto, nenadoma pridobijo na veljavi. Zgodba o uspehu telefona Saga je dokaz moči strateškega trženja na področju kriptovalut, kjer lahko prava ponudba čez noč spremeni usodo izdelka. Ali srečnih vlagateljev v memecoine.

Kaj je BONK?

BONK je memecoin na Solaninem blockchainu, ki se je na kripto sceni pojavil med zahtevnim medvedjim trgom decembra 2022. To je bilo obdobje, ki so ga zaznamovali pretresi v kriptoprostoru, saj so propadli veliki projekti, kot so Luna, Celsius, BlockFi in FTX, kar je še posebej vplivalo na vrednotenje Solane. V tem kontekstu je bil BONK predstavljen kot memecoin s pasjo tematiko, ki je črpal navdih iz priljubljenih memov BONK s pasjim likom Cheemsom.

Uvedba BONK-a je bila edinstvena zaradi množičnega airdropa, saj je bilo 25. decembra 2022 razdeljenih 50% celotne zaloge. Namen te strategije distribucije je bil zagotoviti široko dostopnost, kar je v popolnem nasprotju s tipičnim modelom začetne ponudbe kovancev (ICO), ki pogosto daje prednost izbranim vlagateljem in podjetjem. Airdrop je bil namenjen ključnim skupinam v ekosistemu Solana, vključno z NFT ustvarjalci, zbiratelji, razvijalci in trgovci na decentralizirani borzi OpenBook, ki temelji na Solani. Ekipa Bonk, ki jo sestavlja 20 razvijalcev in graditeljev Solane, se osredotoča na oživitev ekosistema Solane po FTX debaklu. Projekt si je pridobil močno podporo skupnosti, deloma tudi zaradi precejšnje distribucije prek airdropa in uporabnosti v različnih aplikacijah v omrežju Solana.

Cena BONK je od njegove uvedbe znatno narasla in je presegla številne uveljavljene kriptovalute. Ta vzpon je deloma mogoče pripisati mehanizmu za sežiganje žetonov, ki zmanjšuje skupno ponudbo in prispeva k njihovi redkosti. Glavni razlog pa je seveda kripto skupnost, ki redno poganja memecoine v višave. V času pisanja tega članka znaša tržna kapitalizacija BONKa 1,1 milijarde dolarjev, kar ga postavlja na 58. mesto največjih kriptovalut na svetu.

Kje lahko kupim BONK?

BONK je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot so Uniswap, Pancakeswap ali Sushiswap. Za slednje boste potrebovali kripto denarnico, kot je Metamask.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!