Tedenski pregled: Binance, Microstrategy delata poteze, kako kaže Bitcoinu?

Home » Tedenski pregled: Binance, Microstrategy delata poteze, kako kaže Bitcoinu?
bitcoin

Te dni se v kripto svetu dogaja kar nekaj stvari. Microstrategy je kupil dodatnih 300 Bitcoinov, Binance je v Dubaju prejel licenco za minimalni izvedljivi izdelek (MVP), Bitcoin pa se po Mergu še vedno giblje okoli 19.000 dolarjev.

Podjetje Microstrategy kupilo dodatnih 301 Bitcoinov

Nedavni padec BTC na najnižjo vrednost 19.000 dolarjev je bil za mnoge boleč. Vendar se je medvedji trg zdel ugoden za posameznike, ki so želeli povečati svoje rezerve. Medtem ko se medvedi ustalijo v svojih pozicijah, se mali vlagatelji pogosto izogibajo trgu. Vendar pa večina institucionalnih vlagateljev, ki že imajo precejšen delež, še naprej dopolnjuje svoje zbirke kovancev. Vsakič, ko se cena bitcoina zniža, na trg že pregovorno skoči podjetje Microstrategy z Michaelom Saylorjem na čelu. Tudi tokrat je podjetje izkoristilo najnovejši padec vrednosti BTC in nadaljevalo z nakupi BTC v vrednosti 5,7 milijonov dolarjev.

Omenjeno podjetje ima v času pisanja tega članka (19. septembra 2022) v lasti 130.000 bitcoinov, kar po trenutni vrednosti znaša slabe 4 milijarde dolarjev. Glede na skupni znesek, porabljen za nakup BTC, znaša povprečna nakupna cena BTC podjetja 30.639 USD. Mnogi kritiki označujejo strategijo podjetja kot »katastrofo«, toda Saylor je bil jasen, da je njihova vizija nakupa bitcoinov dolgoročna.

Binance v Dubaju prejel licenco za minimalni izvedljivi izdelek (MVP)

Binance, največja borza kriptovalut na svetu, je v Dubaju končno pridobila licenco za minimalni izvedljivi izdelek (MVP). Licenco je podelil regulativni organ za virtualno premoženje (Virtual Asset Regulatory Authority – VARA). Agencija VARA je borzi že prej marca podelila začasno licenco. Gre za pomemben dosežek, ki prihaja po več registracijah za lokalne organizacije Binance po državah MENA (Bližnji vzhod in Severna Afrika) in Evropi, vključno z Italijo, Francijo in Španijo. Predsednik agencije VARA je še poudaril, da je faza MVP namenjena izbrani skupini globalnih akterjev, ki si prizadevajo za odgovorno industrijsko sodelovanje v celotni vrednostni verigi.

Predsednik uprave Binance Changpeng Zhao (znan tudi kot CZ) je izjavil, da pozdravljajo predpise, ki so skladni na svetovni ravni, omogočajo odgovorne inovacije, ščitijo uporabnike in jim omogočajo izbiro. Edinstveni model delovanja VARA postavlja merila za svetovno industrijo, ta najnovejša registracija pa je potrditev Binancovih postopkov skladnosti in varnosti v novem regulativnem okviru.

Prehod z začasne licence na licenco MVP pomeni, da lahko Binance zdaj ustvari denarni račun stranke pri lokalni banki. Poleg tega licenca omogoča, da Binance kvalificiranim malim in institucionalnim vlagateljem v Dubaju zagotavlja storitve, povezane z virtualnim premoženjem. Te storitve vključujejo storitve menjave virtualnih sredstev, pretvorbo med virtualnimi sredstvi in fiat valutami, prenos virtualnih sredstev, skrbništvo in upravljanje virtualnih sredstev in še nekatere druge.

Dubaj počasi postaja svetovno kripto središče. Številna ugledna podjetja za kriptovalute so svoje baze preselila v to regijo. Poslovno prijazni in kriptovalutam naklonjeni predpisi so imeli izjemen vpliv na skupnost. Sama družba Binance je podpisala več partnerstev s podjetji s sedežem v ZAE.

Bitcoin še vedno vztraja pri 19.000 USD, je na obzorju 12.000?

Trgi kriptovalut so ta teden izgubili skoraj 170 milijard dolarjev tržne kapitalizacije, potem ko sta bitcoin in ethereum v ponedeljek strmoglavila. Kapaciteta svetovnega trga kriptovalut v času pisanja tega članka znaša 935 milijard dolarjev (CoinMarketCap) in se poskuša vrniti nad 1 bilijon dolarjev. Bitcoin trguje pod mejo 20.000 dolarjev in obstaja nevarnost, da bo ta mesec še bolj padel.

Gareth Soloway, glavni tržni strateg pri InTheMoneyStocks.com, je napovedal, da bi se lahko bitcoin z 19.500 USD spustil še bitsvenonižje. Gareth je v torkovem intervjuju za Stansberry Research napovedal, da se bo cena Bitcoina še znižala in padla na 12.000 dolarjev. Strateg je pojasnil, da bi se Bitcoin lahko znižal zaradi krepitve ameriškega dolarja v primerjavi z drugimi tveganimi sredstvi in valutami. Napovedal je, da bo vsak dvig ameriškega dolarja povzročil, da se bosta Bitcoin in celoten kripto trg znižala. Poleg njega je tudi ustanovitelj Hexa Richard Heart napovedal, da bo Bitcoin padel na 11.000 dolarjev.

Dodaj odgovor