Tedenski pregled: Ethereum prebil 2.000 dolarjev, »kit« prenesel 145.000 kovancev ETH

Home » Tedenski pregled: Ethereum prebil 2.000 dolarjev, »kit« prenesel 145.000 kovancev ETH

Ethereum je dosegel najvišjo vrednost v odnosu do BTC ma 8-mesečni ravni, denar se usmerja v bolj tvegane altcoin naložbe, na kripto trgu pa je vedno več likvidnosti.

Ether (ETH) je v bitcoinih (BTC) vreden več kot kadar koli od začetka leta na račun obnovljenega apetita po altcoinih. Podatki s TradingView potrjujejo, da je ETH/BTC prebil ključno linijo odpora in 13. avgusta presegel 0,08 BTC. Ta poteza je za največji altcoin impresivna, saj je območje okoli 0,075 predstavljalo težavno prodajno območje, ki je pred tem od januarja držalo bike v šahu.

V času pisanja članka si ETH/BTC prizadeva obdržati novo pridobljeno raven, saj se trgovci sprašujejo, kako dolgo bi lahko trajala njegova moč. Kot so prej poročali pri Cointelegraphu, je ETH/USD čez noč presegel 2.000 USD, kar je sama po sebi pomembna psihološka meja, ki je nismo videli od maja. Analitično podjetje Glassnode, ki se ukvarja z blockchain analitoko, opaža, da se razvija trend kopičenja altcoinov, saj si vlagatelji v trenutnem ozračju želijo povečati izpostavljenost tveganju. Odkar je ethereumova Združitev (Merge) postala jasnejša, ima ethereum boljše rezultate od bitcoina, zaradi česar tudi altcoini posegajo višje.

Po podatkih portala CoinMarketCap je tudi skupna tržna vrednost altcoinov ta teden dosegla najvišjo vrednost od konca maja in presegla 700 milijard dolarjev.

Analiza ETH cene se še vedno nagiba v medvedji trg

Glede potencialnih ciljnih cen ETH so trgovci po mesecih rasti kljub temu ostali konservativni. Priljubljeni kripto vplivnež Crypto Chase je izjavil, da dokler se ETH drži nad 1737 dolarjev, bo šel do 2200 dolarjev. Po drugi strani je trgovsko podjetje QCP Capital ponovilo potrebo po previdnem pristopu k nadaljnjim dobičkom na rastočem trgu altcoinov. Posebej zanimiv je bil odprti interes (OI) na trgih izvedenih finančnih instrumentov, pri čemer je ETH skoraj dvakrat presegel aktivnost BTC. Par ETHBTC je presegel raven 0,08, odprti interesi opcij ETH pa so dosegli rekordno vrednost 8 milijard dolarjev in zasenčili odprte interese opcij BTC v višini 5 milijard dolarjev. To je do zdaj brez primere.

Ethereumov »kit« iz časa ICO prenesel 145.000 ETH

Kitova ETH denarnica, ki je leta 2014 sodelovala v začetni ponudbi kovancev (ICO) in pridobila približno 150.000 etrov (ETH), je bila 14. avgusta po treh letih mirovanja znova aktivirana.

Kitov naslov je prenesel 145.000 ETH v več denarnic, ko je cena ETH narasla na novo trimesečno najvišjo vrednost več kot 2.000 USD. Prenosi so bili opravljeni v serijah po 5.000 ETH, nekaj prenosov pa je preseglo 10.000 ETH. Skupna vrednost prenesenih etrov znaša več kot 280 milijonov dolarjev, na naslovu denarnice pa je trenutno stanje pičlih 0,107 ETH. Prenos 145.000 ETH je bil šele drugi primer, ko je bila denarnica aktivirana od ICO, prvič julija 2019, ko je na borzo Bitfinex poslala 5.000 ETH, medtem ko je Ether trgoval po 219 USD, vrednost transakcije pa je bila nekaj več kot milijon dolarjev.

Količina ETH, prenesena le mesec dni pred težko pričakovano Ethereum združitvijo, je v skupnosti vzbudila radovednost, pri čemer nekateri trdijo, da bo ETH prodan naenkrat (dump), drugi pa, da je namenjen stakingu.

Dodaj odgovor