Top 10 play-to-earn igre 2024: Zaslužite kriptovalute z igranjem teh iger

Home » Top 10 play-to-earn igre 2024: Zaslužite kriptovalute z igranjem teh iger

Play-to-earn (P2E) igre omogočajo gamerjem tako lastništvo predmetov v igri kot tudi zaslužek v kriptovalutah, ki jih lahko prenesejo izven igre. Tukaj je naš seznam najbolj vročih P2E »špilov« za 2024.

Ko je ena najbolj priljubljenih P2E iger Axie Infinity bila na vrhuncu priljubljenosti, so gamerji s Filipinov in ostalih držav Južnovzhodne Azije z igranjem te play-to-earn igre zaslužili za celo plačo in lažje preživljali svoje družine sredi pandemije. Od 2021 se je sektor play-to-earn iger skupaj s celotnim kripto trgom ohladil, toda na pragu verjetnega novega bikovskega trga se tudi blockchain igre pospešeno razvijajo in prinašajo nove igralce na sceno. Katere igre torej največ obetajo v 2024?

Play-to-earn igre

V tradicionalnih videoigrah so predmeti v igri običajno shranjeni v zaprtih podatkovnih omrežjih in veljajo za last razvijalcev igre, vsaka nagrada pa je neuporabna zunaj igre. Play-to-earn igre pa igralcem omogočajo tako lastništvo nad predmeti znotraj iger (kar jih omogoča tehnologija NFT), kot tudi zaslužek s kriptovalutami.

Seveda ljudje že več let zaslužijo z igranjem videoiger z metodami, kot sta gold farming in neregulirano trgovanje s predmeti v igrah. Vendar je vzpon tehnologije blokchain in NFT povzročil revolucijo v tem konceptu. NFT so edinstveni digitalni žetoni, ki določajo lastništvo nad digitalno vsebino, kot so umetniška dela ali glasba. Na gaming področju omogočajo igralcem, da si lastijo sredstva v igri, kot so virtualna oblačila ali zemljišča. To je v nasprotju s tradicionalnimi igrami, kjer so predmeti v igri omejeni na strežnike igre in so v lasti razvijalcev igre. NFT igralcem omogočajo dejansko lastništvo kupljenih digitalnih predmetov in svobodo trgovanja z njimi zunaj platforme igre, kar je možnost, ki pri običajnih igrah ni na voljo.

Te NFT predmete v igri je mogoče zamenjati in prodati za pravo valuto na različnih NFT tržnicah, s čimer zaradi omejene razpoložljivosti pridobijo na vrednosti. Pri standardnih igrah je motivacija za igranje predvsem užitek, finančni dobiček pa je omejen na profesionalne športnike esporta ali priljubljene streamerje. Nasprotno pa blockchain igre vsem igralcem ponujajo možnost, da zaslužijo dejanski denar. Tehnologija veriženja blokov omogoča globalne transakcije, kar igralcem iz katere koli lokacije ali okolja omogoča prenos vrednosti in potencialni zaslužek kriptovalut z igranjem iger.

Kako delujejo play-to-earn igre?

Razvijalci iger za izdelavo in uporabo igralnih platform play-to-earn običajno uporabljajo omrežja veriženja blokov 1. plasti, kot so Ethereum, Solana ali BNB Chain. Ta omrežja razvijalcem ponujajo nabor programskih orodij, zasnovanih za lažje ustvarjanje aplikacij in izkušenj, ki so združljive s kriptovalutami in delujejo neposredno na njihovih osnovnih verigah blokov.

GameFi, 300 milijard težka industrija

Industrija spletnih iger, ki je vredna več kot 300 milijard dolarjev, je hitro rasla in prehitela glasbeno in filmsko industrijo. V zadnjih treh letih je sprejela več kot 500 milijonov novih igralcev, udeležba v spletnih igrah pa se nenehno povečuje. Ta porast priljubljenosti, ki ga je deloma povzročila mednarodna policijska ura tekom pandemije, je privedel do znatnega povečanja prihodkov, svetovno število gamerjev pa se je posledično povečalo na 1,5 milijarde. 

Kaj prinašajo blockchain igre:

 • Lastništvo digitalnih sredstev: Igralci imajo dejansko lastništvo nad sredstvi v igri (kot so liki, oprema, zemljišča itd.) s pomočjo tehnologije veriženja blokov. Ta sredstva so pogosto predstavljena kot NFT, zaradi česar so edinstvena in z njimi je mogoče trgovati.
 • Ekonomske spodbude: Igralci lahko zaslužijo kriptovaluto ali žetone NFT z igranjem igre, opravljanjem nalog, zmagovanjem v bitkah ali trgovanjem s sredstvi v igri. To ustvarja neposredno gospodarsko spodbudo za igranje.
 • Decentralizacija: V nasprotju s tradicionalnimi igrami so igre P2E pogosto decentralizirane, kar pomeni, da jih ne nadzoruje en subjekt. To lahko vodi k bolj demokratičnemu in preglednemu razvoju in upravljanju iger.
 • Interoperabilnost: Zaradi skupne osnovne infrastrukture veriženja blokov se lahko sredstva iz ene igre včasih uporabljajo ali z njimi trguje v drugi igri.

Ok, dovolj čveka, spustimo se tja, po kar ste prišli – seznam top P2E iger za 2024:

1. Nakamoto Games

play-to-earn igre

Prva izbira ne preseneča, saj velja za trenutno najbolj vročo P2E platformo v kripto svetu. Nakamoto Games, ki ga je decembra 2020 ustanovil Chawalit Rugsasri, s svojo zbirko hiperčasovnih iger ponuja okolje, v katerem lahko igrate in zaslužite v več kot 200 igrah. Platforma deluje v omrežju Polygon, vključuje tako lastne stvaritve, kot sta Night Warriors in Spooky games, kot tudi igre zunanjih razvijalcev, kar igralcem zagotavlja raznolike možnosti. V nekaterih igrah na platformi potekajo turnirji, na katerih lahko igralci osvojijo nagrade. Poleg tega lahko neodvisni ustvarjalci iger svoje igre naložijo na Nakamoto in tako zaslužijo avtorske honorarje vsakič, ko se njihove igre igrajo.

Platforma pogosto izdaja nove igre za zaslužek, kar igralcem zagotavlja stalen dotok svežih možnosti, s tem pa ohranja dinamično in zanimivo igralno okolje. Poleg lastnih izdaj Nakamoto Games spodbuja razvijalce tretjih oseb, da svoje igre vključijo z uporabo SDK platforme, s čimer se še poveča raznolikost iger, ki so na voljo. Z uspešnim zagonom glavnega omrežja je Nakamoto Games pridobil več kot 200.000 registriranih igralcev, kar pomeni pomemben mejnik v njegovi rasti in dosegu v igralni skupnosti.

Zakaj je Nakamoto Games dobra izbira?

 • Ponuja več kot 200 različnih play-to-earn iger
 • Osredotočenost na privabljanje tako igralcev kot razvijalcev iger
 • Izvirni žeton NAKA je postal zelo priljubljena invetsicija v kripto prostoru
 • Ponuja igralcem priložnost, da zaslužijo kriptovalute za svoje igralne spretnosti in predanost
 • Novembra 2023 so se povezali s storitvijo Telegram

Lastni žeton: NAKA

Kje lahko kupim NAKA? 

NAKA je od večjih kripto borz zaenkrat na voljo le na KuCoin, lahko pa ga tudi zamenjate na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

2. Axie Infinity

play-to-earn igre

Zdaj pa k najbolj priljubljeni igri leta 2021. Leta 2021 je Axie Infinity postala najpomembnejša blockchain igra in dosegla vrhunec na tržišču z dnevno prodajo, ki je dosegla več milijonov dolarjev, posamezni liki »Axie« pa so se prodajali za več tisoč dolarjev. Ta igra se osredotoča na vzrejo, zbiranje in pustolovščine prikupnih bitij, imenovanih Axies, v svetu Lunacia. Prihodnja vizija igre Axie Infinity presega zgolj igro s kartami; njen cilj je razviti metaverse, v katerem lahko Axies posedujejo in ustvarjajo zemljišča, se izmenjujejo za predmete v igri in se celo žrtvujejo za nadgradnje.

Ekipa Sky Mavis, ki stoji za igro Axie Infinity, je uspešno zgradila globalno skupnost z milijoni igralcev, ki je vplivala predvsem na države tretjega sveta. V teh regijah je bila igra orodje za gospodarski vzpon, saj so vlagatelji sponzorirali sodelovanje in bitke lokalnih igralcev. Igro so podprle velike korporacije, kot sta Ubisoft in Samsung. Za reševanje visokih pristojbin za transakcije v Ethereum blockchainu je Sky Mavis razvil stransko verigo, imenovano Ronin. Ta inovacija je uporabnikom omogočila trgovanje in prodajo sredstev v igri z ničelnimi pristojbinami za precejšnje število dnevnih transakcij, s čimer je povečala likvidnost tržnice. Axie Infinity je postavil precedens v panogi in se nenehno razvija z novimi funkcijami, kot so mehanizmi za sežiganje aksijev za pridobivanje predmetov v igri. Ključno vlogo pri širjenju dostopnosti je imela tudi skupnost, ki je uvedla programe štipendiranja, s katerimi se je igri lahko pridružilo več igralcev.

Zakaj je Axie Infinity dobra izbira?

 • Axie Infinity je ustvaril veliko in dejavno skupnost po vsem svetu, kar ne le povečuje zanimanje za igranje, temveč tudi spodbuja močno gospodarstvo v igri
 • Najbolj priljubljena blockchain igra v 2021
 • Ekipa razvijalcev Sky Mavis je znana po nenehnem prizadevanju za izboljšanje igre
 • Igra ponuja različne načine in dejavnosti, od gojenja axijev do bojevanja in raziskovanja

Lastni žeton: AXS in SLP (žeton v igri, ki se uporablja za vzrejo živalic)

Kje lahko kupim AXS? 

AXS na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin ali Coinbase, lahko pa ga tudi zamenjate na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap ali Pancakeswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

3. Vulcan Forged

Vulcan Forged, večplasten projekt, ki vključuje igralni studio, tržnico NFT, DEX in dapps inkubator, je ustvaril uspešno skupnost z več kot 100.000 uporabniki. Njegova ključna igra, VulcanVerse, je fantazijska igra MMORPG razreda AAA z elementi grško-rimske mitologije. Igralci raziskujejo štiri edinstvene regije, od katerih ima vsaka svojo estetiko in priložnosti. Ta območja imajo različne pripovedi, naloge in zaplete. Igralci lahko odkrivajo nova sredstva, strukture in like iz Vulkanita. Poleg VulcanVerse ekosistem vključuje več kot 20 dAppov, kot so Block Babies, Berserk, GepCats, Coddle Pets in Vulcan Chess, ki so postali priljubljeni med uporabniki.

Domači žeton PYR, ki je sestavni del ekosistema, omogoča različne transakcije in nagrade v igri. Podjetje Vulcan Forged je zaradi raznolike ponudbe in robustnega ekosistema žetonov inovativen igralec na področju računalniških iger. Poleg PYR imajo še žeton LAVA, ki je kot gorivo znotraj ekosistema – ima podobno vlogo sekundarnega žetona v ekosistemu kot SLP pri Axie Infinity.

Zakaj je Vulvan Forged dobra izbira?

 • Ena najbolj priljubljenih P2E iger nove generacije 
 • Domača kriptovaluta Vulkan Forged, PYR, se uporablja za financiranje transakcij na trgu
 • Projekt podpira staking kriptovalut

Lastni žeton: PYR in LAVA (žeton v igri)

Kje lahko kupim PYR? 

PYR na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so so Binance, KuCoin ali Coinbase, lahko pa ga tudi zamenjate na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap ali Pancakeswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4. Gods Unchained

play-to-earn igre

Gods Unchained je pionirska Web3 spletna v žanru igre s kartami, ki je bistveno boljša od tradicionalnih iger s kartami, kot sta Hearthstone in Legends of Runeterra. Igralcem omogoča, da si resnično lastijo svoja sredstva v igri kot NFT, kar omogoča prodajo kart za pravi denar, namesto da bi se zadovoljili z minimalnim donosom. Kot brezplačna igra s kartami “Gods Unchained” poudarja strateško igranje v dvobojih, pri čemer uporablja karte s fantazijskimi motivi, da ustvari dinamično in tekmovalno izkušnjo.

V igri Gods Unchained lahko zaslužite na več različnih načinov.Kartice, ki jih zberete, lahko prodate na tržnici v igri. Cena je odvisna od vrste karte, ki je bila predhodno pokrita. Igra Gods Unchained ima tudi svoj žeton z imenom GODS. Z zaključevanjem tekem in stakingom lahko zaslužite ta žeton. Če nimate veliko časa za brušenje te igre, lahko ta žeton kupite tudi prek borz, kot je Coinbase. Prav tako lahko stavite na igralno valuto.

Zakaj je Gods Unchained dobra izbira?

 • Zbirajte in izmenjajte digitalne kartice, ki predstavljajo bogove in mitska bitja
 • Ustvarite močne komplete, prilagojene vašemu strateškemu načinu igranja
 • Sodelujte v tekmovalnih tekmah z drugimi igralci
 • Z zmagami v tekmah in izpolnjevanjem nalog si prislužite žetone Flux
 • Žetone Flux zamenjajte za realno valuto ali nove karte

Lastni žeton: GODS

Kje lahko kupim GODS? 

GODS je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot sta Binance ali KuCoin, lahko pa ga tudi zamenjate na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap ali Pancakeswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

5. Illuvium

Illuvium je blockchain igra, ki v gamerski skupnosti vzbuja pozornost zaradi svoje edinstvene mešanice 3D raziskovanja odprtega sveta, zbiranja bitij in samodejnega bojevanja. Idejo za igro Illuvium, ki sta jo razvila brata Warwick, Kieran in Aaron Warwick, je navdihnila Kieranova izpostavljenost ekosistemu igre Axie Infinity. Razvoj igre nadzira organizacija Illuvium DAO, decentralizirana avtonomna organizacija, ki jo sestavljajo imetniki žetonov ILV. Ta model upravljanja vključuje glasovanje predstavnikov skupnosti o predlogih, kar zagotavlja sodelovalni pristop k razvoju igre.

Igralci lahko raziskujejo prostrano pokrajino, kjer živijo nezemeljska bitja, imenovana »Illuvials«. Igra je kombinacija akcijskega in poteznega igranja, ki zahteva strateško razmišljanje in hitre reflekse. Illuviali so osrednja bitja v igri, podobna Pokemonom, in se lahko razvijajo na različnih stopnjah ter pridobivajo nove sposobnosti. Iluvialov je več kot 100, vsak pa ima edinstvene lastnosti, ki temeljijo na njegovem razredu (kot so Fighter, Guardian, Rogue, Psion, in Empath) in elementih (kot so zrak, zemlja, narava, ogenj in voda). Igralci se pri sestavljanju svojih ekip soočajo z izzivi zaradi kompleksnosti in raznolikosti razpoložljivih Illuvialov. Vmesnik za sestavljanje ekip je sicer soliden, vendar za novince predstavlja strmo krivuljo učenja, zaradi česar je začetno igranje lahko preobremenjujoče. Igra vsebuje različne predmete, kot so orožje, oklep in črepinje, ki pomagajo pri ujetju in izboljšanju Iluvialov. S temi predmeti, tako kot z večino drugih neprofitnih predmetov v igri, je mogoče trgovati na decentralizirani borzi IlluviDEX.

Zakaj je Illuvium dobra izbira?

 • Igra združuje 3D raziskovanje in samodejno bojevanje, kar ponuja edinstveno igralno izkušnjo.
  • V igri so različni Iluviali, vsak z edinstvenimi sposobnostmi in značilnostmi, kar dodaja globino in strategijo igranju
  • Igralci lahko z igranjem zaslužijo žetone, ki so spodbuda za igranje in sodelovanje v ekosistemu igre

Izvirni žeton: ILV

Kje lahko kupim ILV?

ILV je na voljo na vseh večjih borzah s kriptovalutami, kot sta Binance ali KuCoin, zamenjate pa ga lahko tudi na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap ali Pancakeswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

6. Gala Games

Gala Games upravlja igralno platformo, podobno storitvam Steam ali PlayStation Store, in se osredotoča na igre, ki vključujejo play-to-earn, NFT in decentralizirane finance (DeFi). Igralci lahko zaslužijo denar preprosto z igranjem. Edinstven vidik igre Gala Games je njen pristop, ki ga vodi skupnost: igralci glasujejo o tem, katere igre naj se dodajo, in s svojimi računalniki ustvarjajo vozlišča Gala. Ta demokratični sistem se razširi na vplivanje na razvoj platforme, saj uporabnikom omogoča, da usmerjajo odločitve o novih funkcijah, ustvarjanju iger, izboljšavah vmesnika in popravkih napak. Gala Games igralce prepriča s kombinacijo elementov iger H1Z1 in PUBG s svojim gibanjem, inventarjem in zaslonom za prikazovanje na glavi zagotavlja poglobljeno izkušnjo.

Zakaj je Gala Games dobra izbira?

 • Igralci lahko odločajo o tem, katere igre bodo dodane in v katero smer se bo razvijala platforma
 • Žeton GALA uživa priljubljenost med kripto skupnostjo
 • Platforma, kiključuje sodobne tehnologije blockchain za edinstveno igralno izkušnjo

Lastni žeton: GALA

Kje lahko kupim GALA? 

GALA na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so so Binance, KuCoin ali Coinbase, lahko pa ga tudi zamenjate na decentralizirani borzi (DEX) Uniswap ali Pancakeswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

7. Meme Kombat

meme kombat

Meme Kombat je P2E igra, ki omogoča stave na bitke s poudarkom na epskem igranju, zaupanju in preglednosti. Kljub temu, da se projekt osredotoča na P2E, si je s svojim žetonom MK prislužil tudi naziv enega najboljših memecoinov. Platforma ponuja več načinov, kako lahko uporabniki stavijo, od načina igralec proti igralcu do zapletenih načinov igralec proti računalniku, ki uporabljajo tradicionalno stavno mehaniko za zagotavljanje realističnih in poštenih rezultatov stav. Sprva bo Meme Kombat začel prvo sezono, ki bo vključevala 11 priljubljenih meme likov, uporabniki pa bodo lahko stavili na to, kdo bo zmagal v bitkah. Kmalu bo sledila druga sezona z novimi liki in načinom igranja, v načrtu pa je tudi nadaljnji razvoj in načini igranja.

Cilj igre Meme Kombat je zagotoviti privlačen in pregleden način stav in zabave za uporabnike. Platformo poganja žeton $MK, s katerim se izvajajo stave, stave in druge dejavnosti, povezane s platformo. Če bo obstajalo povpraševanje po uporabi platforme, bo tudi po žetonu $MK veliko povpraševanje.

Poleg vznemirljivih stavnih funkcij je dodatna privlačnost igre Meme Kombat njen donosni mehanizem za stave, ki zagotavlja 477% APY. Radodarne nagrade za staking so glavni razlog za zgodnji uspeh projekta v predprodaji. Trenutno nagrade za staking pri Meme Kombat znatno presegajo tržno povprečje. 

Zakaj je Mame Kombat dobra izbira?

 • Glede na priljubljenost memecoinov lahko ta igra dobi dodaten zagon
 • S stakingom kriptovalute MK si lahko igralci obetajo 477% APY

Lastni žeton: MK

Kje lahko kupim MK? 

MK je zaenkrat na voljo v predprodaji.

8. TamaDoge

Tamadoge ni le memecoin. Ekipa na svoji spletni strani želi svoj projekt umestiti na področje Web3 iger. V ta namen je javnosti ponudila igre v arkadnem slogu in NFT. Tako danes ponujajo že kar zelo impresivnih iger::

 • Tamadoge Run
 • Rocket Doge
 • To the Moon
 • Tama Blast
 • Super Doge

Projekt ima tri vrste NFT: Običajne, redke in zelo redke. Omejitev za običajne je 20.000 NFT, za redke 1.000, za zelo redke pa 100. Vse tri vrste NFT služijo istemu namenu. Imajo povečano hitrost in zavedanje. Izboljšava se povečuje z večjo redkostjo. To njihovim lastnikom daje prednost v zgoraj navedenih arkadnih igrah. Posledično imajo lastniki večjo možnost, da v teh igrah dosežejo višje število točk. Tako lahko zaslužijo več žetonov $TAMA.

Zakaj je Tamadoge dobra izbira?

 • Glede na priljubljenost Dogecoina in osyalih memecoinov lahko ta igra dobi dodaten zagon
 • “To The Moon” je pomemben dodatek k arkadi Tamadoge, ki dokazuje potencial memecoinov, ki presega njihovo vrednost novosti

Lastni žeton: TAMA

Kje lahko kupim TAMA? 

TAMA je zaenkrat na voljo na decentralizirani borzi Uniswap in nekaterih manjših centraliziranih borzah.

9. Splinterland

V svetu blockchain iger se pojavljajo številne igre s kartami, vendar jih je le malo doseglo uspeh iger Gods Unchained in Splinterlands. Slednja je ena najstarejših Web3 iger, ki obstajajo v tem prostoru, saj se je prvotno začela igrati leta 2018. Splinterlands je edinstvena digitalna igra s kartami, ki igralcem omogoča, da si resnično lastijo svoje karte in druga sredstva v igri. Vsaka kartica v igri Splinterlands je NFT, ki je v lasti igralca. To pomeni, da lahko igralci s svojimi karticami počnejo, kar želijo, vključno z bojem za nagrade, posedovanjem zbirateljskih predmetov, trgovanjem na medvrstniškem trgu, kombiniranjem za višanje ravni ali celo kurjenjem za pridobivanje kristalov Dark Energy, uradne kriptovalute v igri Splinterlands. 

Splinterlands navdušuje ljubitelje iger s kartami s svojo strateško globino, saj vsebuje dve glavni vrsti kart: Summoners in Monsters. Sestavljanje kompleta se začne z izbiro priklicatelja iz vaše zbirke, ki nato določa pošasti, ki jih lahko vključite. Igralci lahko izberejo pošasti, ki so usklajene z njihovim priklicateljem, ali nevtralne pošasti, ki jih je mogoče uporabiti v katerem koli kompletu. Oblikovanje ekipe je omejeno z omejitvijo 25 man, pri čemer vsaka izbira karte porabi del tega zneska. Igralci morajo v okviru te omejitve mane strateško upravljati svoj paket.

Zakaj je Splinterland dobra izbira?

 • Inovativen mehanizem za sestavljanje kupčka kart
 • Edinstvene sposobnosti kart
 • Stabilna krivulja učenja, ki nagrajuje čas in igranje

Lastni žeton: Ne

10. DeFi Kingdoms

play-to-earn igre

Podajte se na nostalgično pustolovščino z Defi Kingdoms, retro navdihnjeno igro pixel art, ki združuje vznemirljivo igranje vlog z inovacijami tehnologije blockchain. V tej medverižni RPG igri z elementi NFT se lahko igralci potopijo v izkušnjo odprtega sveta, obogateno s klasično 8-bitno grafiko in edinstveno igralno mehaniko. Defi Kingdoms vključuje decentralizirane finančne protokole (DeFi), ki igralcem omogočajo, da zaslužijo kriptovalute z igranjem. Igra se ponaša z lastno igralno valuto JEWEL in viri, kar igralcem omogoča trgovanje, vlaganje v digitalna sredstva ter sodelovanje na decentraliziranih borzah (DEX) in likvidnostnih bazenih. Igra Defi Kingdoms je najprej stala na temeljih bolj kot ne propadlega projekta Harmony in DFK Chain, zdaj pa je dom našla na Avalanche blockchainu. Pponuja edinstveno mešanico igralnih in finančnih priložnosti, zaradi česar je zanimiva platforma tako za igralce kot za kripto navdušence.

Tukaj velja omeniti, da igra ni brezplačna, kar pomeni, da si boste morali pred začetkom igranja priskrbeti NFT junaka. Igra v bistvu temelji na konceptu yield farming in ko imate svojega junaka, lahko sodelujete v nalogah. Za pridelke boste prejeli nagrade, za kar ne boste potrebovali veliko denarja. Če pa si želite sodelovati v nalogi, bo za vsako nalogo treba plačati vnaprej. Poleg tega igra deluje tudi kot decentralizirana menjalnica, zato lahko znotraj igre s trgovcem trgujete s svojimi kriptovalutami.

Zakaj je DeFi Kingdoms dobra izbira?

 • Igralci lahko izmenjujejo žetone v DEXu v igri
 • Z vrtnarjenjem bodo igralci lahko odklenili nagrade za žetone JEWEL
 • Junaki oz. heroji delujejo kot NFT, novega junaka pa lahko prikličete tako, da združite dva junaka

Lastni žeton: JEWEL in CRYSTAL

Kje lahko kupim JEWEL? 

JEWEL je zaenkrat na voljo na decentraliziranih borzah Trader Joe in Sushiswap, prav tako pa DeFi Kingdoms omogoča, da kriptovalute zamenjate na decentralizirani borzi znotraj igre.

Ko potegnemo črto

Pokrajina play-to-earn iger za leto 2024 predtsvlja zanimivo mešanico zabavnih in potencialno dobičkonosnih iger. Ne glede na to, ali gre za boj proti legendarnim zverem, gojenje lastnih živalic ali navigacijo po več kot 200 igrah na Nakamoto Games, vsaka platforma predstavlja vznemirljivo mešanico zabave in priložnosti za zaslužek v kriptovalutah. Po uspehu Axie Infinity in ostalih predtavnikov prve generacije play-to-earn iger, bo druga generacija verjetno imela lažjo pot do uspeha. Če temu dodamo še zanimivost, da kripto analitiki P2E sektor postavljajo kot eno glavnih narativ prihajajočega bull runa, se zdi prihodnost za te igre kar svetla. Veselo igranje!

Pogosta vprašanja

Kaj so Play-to-Earn (P2E)  igre?

Kako se igre P2E razlikujejo od običajnih videoiger?

Ali lahko z igranjem iger P2E zaslužim pravi denar?

Zakaj je Nakamoto Games dobra platforma P2E?

Kako lahko začnem z igro P2E?