Top AI kovanci FET, AGIX in OCEAN se bodo združili v enoten kovanec ASI

Home » Top AI kovanci FET, AGIX in OCEAN se bodo združili v enoten kovanec ASI

Najbolj obetavni kripto projekti s področja umetne inteligence se bodo združili v super projekt ASI. Kaj to pomeni za imetnike teh priljubljenih 3 kriptovalut?

Kot strela z jasnega je udarila novica, da se bodo združili trije obetavni AI kripto projekti, ki smo jih tudi redno obravnavali v naših seznamih top AI kriptovalut za nakup: SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) in Ocean Protocol (OCEAN). Ti trije projekti si prizadevajo ustvariti kolektiv za umetno inteligenco, ki bo predstavljal decentralizirano alternativo obstoječim AI projektom, ki so pod nadzorom velikih tehnoloških podjetij.

FET, lastni žeton platforme Fetch.ai, bo postal ASI – »umetna superinteligenca« – s skupno ponudbo približno 2,63 milijarde žetonov in začetno ceno 2,82 USD. Izvorni žetoni decentraliziranega omrežja umetne inteligence SingularityNET (AGIX) in podatkovne platforme Ocean Protocol (OCEAN) se bodo združili v ASI, pri čemer bo menjalno razmerje obeh znašalo približno 0,433 proti 1. ASI bo imel popolnoma razredčeno tržno vrednost približno 7,5 milijarde USD. Predlagano združeno podjetje namerava ustvariti odprto decentralizirano infrastrukturo umetne inteligence v primerjavi z obstoječimi sistemi, katerih notranje delovanje je lahko skrito javnosti.

Kaj so do zdaj počeli omenjeni 3 projekti?

  • Cilj Fetch.ai (FET) je avtomatizirati digitalne naloge z ustvarjanjem decentraliziranega digitalnega sveta, v katerem vrsta avtonomnih agentov opravlja naloge, kot so izmenjava podatkov in zapletene naloge usklajevanja. Platforma Fetch.ai olajšuje uvajanje teh agentov z uporabo kombinacije tehnologij blockchain, umetne inteligence in strojnega učenja. Primeri uporabe platforme med drugim zajemajo sektorje DeFi, prometa in energetike.
  • SingularityNET (AGIX), ki jo je ustanovil Dr. Ben Goertzel skupaj s Simone Giacomelli in Dr. Davidom Hansonom, je prva razvila odprtokodno platformo za ustvarjanje, izmenjavo in monetizacijo storitev umetne inteligence. Zagotavlja nekakšno AI tržnico, ki demokratizira dostop do tehnologij umetne inteligence in uporabnikom omogoča brskanje in nakup storitev umetne inteligence z žetoni AGIX. SingularityNET želi postati plast znanja na internetu in prispevati k razvoju umetne splošne inteligence (AGI).
  • Ocean Protocol (OCEAN) se razlikuje po tem, da se osredotoča na varno izmenjavo in monetizacijo podatkov. Posameznikom in podjetjem omogoča, da delijo svoje podatke in hkrati ohranijo nadzor nad njimi, s čimer se vrednost podatkov sprosti na varen način, ki ohranja zasebnost. To olajšuje razvoj podatkovnih tržnic in izmenjav podatkov, ki so ključnega pomena za usposabljanje modelov umetne inteligence. Pristop protokola Ocean Protocol zagotavlja, da lahko ponudniki in potrošniki podatkov sklepajo transakcije v preglednem, poštenem in stimuliranem ekosistemu.

Objava združitve je povzročila močno zvišanje cen treh žetonov, ki so bili vključeni v združitev. FET je v zadnjih 24 urah pridobil 15,23 %, OCEAN približno 22 %, AGIX pa 13 %.

Prihodnost umetne inteligence je decentralizirana

Umetna inteligenca je od začetka leta 2023 doživela velik porast zanimanja za množično uporabo, zahvaljujoč orodjem, kot je ChatGPT. Vendar so se pojavili pomisleki, da bodo največja podjetja – Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple in Meta – vzpostavila oligarhijo nad tem prostorom. To je spodbudilo podjetja s področja blockchain in Web3, da so pristavila še svoje piskrčke in predstavila alternativo, kjer so podatki bolj pregledni in se delijo med sodelujočimi.

Kriptomat

Hitra in enostavna registracija

Kriptomat
5.0/5