Top AI kriptovalute za nakup junija 2024

Home » Top AI kriptovalute za nakup junija 2024
top kriptovalute

Kriptovalute s področja umetne inteligence so najbolj vroča narativa tega bull runa, zato bi jih v svojem portfelju moral imeti vsak kripto trgovec. Poglejmo, katere AI kriptovalute največ obetajo junija 2024.

Medtem ko smo v zadnjih mesecih videli tako Bitcoin ETF kot Ethereum ETF, pa je kripto trg trenutno v mirnih vodah. In ravno to ponavadi izkaže kot dober čas za nakup kriptovalut z velikim potencialom, ki bi lahko kmalu eksplodirale. In če je glavna zgodba prejšnega bikovskega trga obsegala DeFi, NFT in metaverse, pa v trenutnem biku prednjačijo AI, DePin, gaming in memecoini. Dobro se obeta predvsem AI kriptovalutam, ki jih poganja vzpon družbe Nvidia, ki je ponovno prekosila svoja pričakovanja glede zaslužka in dala nov veter v jadra umetni inteligenci.

Zato vam danes predstavljamo 8 najboljših AI kriptovalut za nakup ta hip.

Opomba: Svet kriptovalut je zelo nestanoviten ter poln prevar. Pozivamo vas, da nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti in da pred kakršnokoli investicijo opravite lastno raziskavo – DYOR.

1. OriginTrail (TRAC)

OriginTrail (TRAC) blockchain je bil zasnovan tako, da omogoča zaupanja vredno izmenjavo podatkov v dobavnih verigah ter podjetjem, organizacijam in drugim blockchainom omogoča varno izmenjavo informacij v popolnoma decentraliziranem omrežju. Varnost podatkov je zagotovljena z nadzornimi dejavnostmi orakljev in agentov umetne inteligence, občutljivi podatki pa so zaščiteni z metodami ničelne vednosti.

Vse to dosega s svojim decentraliziranim grafom znanja (DKG), ki združuje tehnologijo veriženja blokov z umetno inteligenco za izboljšanje odkrivanja in zanesljivosti podatkov. OriginTrail deluje na več verigah blokov, vključno z Ethereum, Polygon in Gnosis, zaradi česar je vsestranski in skalabilen. Jedro ekosistema OriginTrail je žeton TRAC, ki je bistven za delovanje DKG. TRAC se uporablja za objavo podatkov v omrežju, spodbujanje protokolarnega obnašanja in zagotavljanje celovitosti podatkov, ki si jih delijo različni subjekti.

Kako deluje OriginTrail v praksi?

 • Walmart: OriginTrail sodeluje z WFSCC za izboljšanje varnosti hrane in sledljivosti z uporabo tehnologije veriženja blokov. OriginTrail DKD se uporablja za zagotavljanje, da so podatki o varnosti živil varno zabeleženi in lahko dostopni.
 • British Standards Institution (BSI): OriginTrail sodeluje z BSI, da bi povečal preglednost in celovitost dobavne verige. To vključuje uporabo DKG za ustvarjanje zapisa standardov in certifikatov, ki je varen pred ponarejanjem, kar zagotavlja, da lahko vse zainteresirane strani preverijo pristnost in skladnost izdelkov in postopkov.
 • Ambrosus: Strateško partnerstvo za izboljšanje prepoznavnosti dobavne verige.

Kje lahko kupim TRAC?

TRAC je na voljo na nekaterih večjih kripto borzah, kot je KuCoin, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

2. LinqAI (LNQ)

LinqAI (LNQ) je zasnovan tako, da združuje najsodobnejšo tehnologijo umetne inteligence s praktičnimi poslovnimi rešitvami, zaradi česar je prilagodljiv tako tradicionalnim sektorjem kot tudi nastajajočemu Web3 prostoru. Njegove zmogljivosti umetne inteligence avtomatizirajo rutinske naloge, ki jih tradicionalno opravljajo zaposleni, s čimer povečujejo produktivnost in zaposlenim omogočajo, da se osredotočijo na bolj zapletene in ustvarjalne naloge. Ta pristop izboljšuje ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem ter tudi znatno povečuje splošno poslovno učinkovitost.

Jedro strategije LinqAI je zavezanost decentralizirani prihodnosti z uporabo okvira Web3. Žeton LNQ ima v tem ekosistemu ključno vlogo, saj se uporablja za različne operacije v omrežju LinqAI in spodbuja obnašanje protokola. Model projekta LinqAI je zasnovan tako, da zagotavlja stabilen pretok vrednosti, ki subtilno odraža koncept univerzalnega temeljnega dohodka (UTD), vendar znotraj dinamičnega, tehnološko zasnovanega trga.

Po zadnjih podatkih znaša tržna kapitalizacija družbe LinqAI približno 22,9 milijona USD, v obtoku je 150 milijonov žetonov LNQ, največja ponudba pa znaša 1 milijardo žetonov. Žeton je doživljal nihanja, vendar njegova integracija s tehnologijo umetne inteligence in veriženja blokov kaže na velik potencial za rast.

Kje lahko kupim LNQ?

LNQ je zaenkrat na voljo na centraliziranih borzah MEXC in Bitmart, kupite pa ga lahko tudi na dexih, kot je Uniswap.

3. Oasis (ROSE)

Oasis Protocol (ROSE) je decentralizirana odprtokodna platforma, ki poudarja zasebnost, razširljivost in vsestranskost. Oasis Protocol, ki je bil uveden leta 2018, ločuje svojo konsenzualno in računsko plast ter podpira prilagodljiva izvajalna okolja (imenovama ParaTimes), podobna podomrežjem Avalanche ali Polkadot parachains.

Oasisova arhitektura vključuje soglasje proof-of-stake (PoS) za dogovor o transakcijah v celotnem omrežju in računalniško raven za izvajanje pametnih pogodb prek sistema ParaTimes. Ta ločitev omogoča dinamično in poceni uvajanje decentraliziranih aplikacij (dapps), pri čemer se vsak izvajalni čas samostojno razvija, hkrati pa ohranja varnost.

Omrežje gradi živahna skupnost inženirjev in razvijalcev, med katerimi so številni doktorji znanosti s področja računalniške varnosti in kriptografije. Omrežje Oasis podpirajo vodilni industrijski podporniki in 235 milijonov dolarjev vreden ekosistemski sklad, fundacija Oasis Foundation pa izvaja aktivni program za dodeljevanje nepovratnih sredstev, ki podpira graditelje in ustvarjalce omrežja.

Kje lahko kupim ROSE?

ROSE je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Coinbase ter KuCoin, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

4. Atlas (NAVI)

Atlas (NAVI) je zdaj že stalnica na naših seznamih top kriptovalut za nakup, in to z dobrim razlogom. To je inovativna navigacijska in prevozna platforma z umetno inteligenco, ki analizira velike količine podatkov iz nadzornih kamer in drugih virov ter voznikom v realnem času zagotavlja posodobitve in optimizacije. To vključuje prepoznavanje prometnih razmer, razpoložljivih parkirnih mest, nevarnosti na cesti in še več.

Ena od glavnih značilnosti sistema Atlas Navi je model Drive2Earn, ki uporabnike spodbuja, da s svojimi kamerami na armaturni plošči prispevajo podatke o cestah. V najnovejši različici, Drive2Earn 2.0, lahko uporabniki s snemanjem in deljenjem posnetkov cest zaslužijo žetone NAVI. Ti posnetki se analizirajo s pomočjo umetne inteligence, da se izboljšajo navigacijski algoritmi platforme in ponudijo pomembne nagrade, kot so do 25% popusti pri nakupu goriva. Ekipa je tudi predstavila Atlas Miner, strojno napravo, ki izboljša izkušnjo Drive2Earn. Ko je naprava priključena na katero koli kamero na vozilu, beleži in analizira razmere na cesti ter tako še dodatno izboljšuje podatke, ki jih uporablja umetna inteligenca platforme.

Atlas (NAVI) je do zdaj tudi sklenil impresivna partnerstva:

 • Microsoft Azure: Partnerstvo za izkoriščanje storitev računalništva v oblaku Azure za izboljšane zmogljivosti obdelave in shranjevanja podatkov.
 • Tesla: Sodelovanje s Teslo pri integraciji navigacijske tehnologije Atlas Navi z umetno inteligenco v vozila Tesla.
 • Intel: Partnerstvo za optimizacijo algoritmov umetne inteligence z uporabo Intelovih strojnih rešitev.

Kje lahko kupim NAVI?

NAVI je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so KuCoin, MEXC in BITGET, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

5. PAAL AI (PAAL)

PAAL AI (PAAL) je mlad projekt, ki želi s pomočjo umetne inteligence preoblikovati različne sektorje, vključno s trgovanjem s kriptovalutami, upravljanjem portfeljev in športnimi stavami.

Ena od odlik PAAL AI je njegova raznolika ponudba izdelkov:

 • PaalX je na primer rešitev za upravljanje trgovanja in denarnic, ki temelji na umetni inteligenci in združuje decentralizirane borze, raziskovalne platforme in družbene medije. Uporabnikom zagotavlja zmogljivosti, kot so zamenjava žetonov, sledenje portfelju in avtomatizirano trgovanje z naročili stop-loss in limit.
 • PaalBetBot, ki združuje športne stave z upravljanjem portfelja in uporabnikom ponuja celovit vmesnik za upravljanje stav in financ.
 • Paal as a Service (PaaS), ki uporabnikom omogoča ustvarjanje botov z umetno inteligenco po meri, prilagojenih posebnim potrebam industrije, kot so trgovanje s kriptovalutami, spletne stave in NFT.

Kje lahko kupim PAAL?

PAAL je na voljo na naketerih kripto borzah, kot so BitMart in Poloniex, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

6. Node AI (GPU)

Node AI (GPU) je decentralizirana platforma, ki s tehnologijo veriženja blokov revolucionarno spreminja dostop do virov umetne inteligence in grafičnih procesorjev. Ta inovativna platforma izkorišča moč decentraliziranih omrežij za demokratizacijo razpoložljivosti procesorske moči GPU, ki je bistvena za izvajanje kompleksnih izračunov AI in nalog strojnega učenja.

Tukaj so zanimive značilnosti tega projekta:

 • Node AI uporabnikom omogoča najem vozlišč umetne inteligence in grafičnih procesorjev v decentraliziranem omrežju, s čimer so zmogljive računske zmogljivosti dostopnejše in cenovno ugodnejše.
 • Platforma zagotavlja prilagodljive možnosti za dostop do virov umetne inteligence in grafičnih procesorjev. Uporabniki lahko izbirajo med najemom vozlišč AI na podlagi naročnine ali dostopom do njih na zahtevo za kratkoročne potrebe.
 • Umetna inteligenca vozlišč koristi tudi lastnikom grafičnih procesorjev, ki lahko omrežju posodijo svojo neaktivno grafično moč. S tem, ko prispevajo svojo neuporabljeno procesorsko moč, zaslužijo žetone GPU in tako ustvarijo pasivni dohodek.
 • Žeton GPU je sestavni del ekosistema Node AI. Uporabniki lahko zastavijo žetone GPU in si tako prislužijo nagrade, s čimer dodajo dodatno raven finančnih koristi. Model delitve prihodkov platforme zagotavlja, da imajo deležniki koristi od njenega uspeha, kar spodbuja okolje za rast, ki ga poganja skupnost.

Kje lahko kupim GPU?

GPU je na voljo na naketerih kripto borzah, kot je Poloniex, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

7. Layer AI (LAI)

Layer AI (LAI) je revolucionaren projekt veriženja blokov, ki je zasnovan za preoblikovanje podatkovnega gospodarstva z integracijo tehnologije veriženja blokov in umetne inteligence (AI). Z uporabo naprednih tehnologij, kot je zkRollup, in strategij monetizacije podatkov, ki jih poganja umetna inteligenca, Layer AI ponuja celovit ekosistem, ki uporabnikom omogoča, da si lastijo svoje podatke, jih nadzorujejo in imajo od njih dobiček, kar je pomemben odmik od tradicionalnih modelov, v katerih imajo tehnološki velikani koristi od podatkov uporabnikov brez neposrednega nadomestila za uporabnika.

Ena od glavnih značilnosti Layer AI je njegov mehanizem Data-to-AI, ki obdeluje in pakira uporabniške podatke za usposabljanje modelov umetne inteligence. Ta sistem uporabnikom omogoča, da svoje podatke monetizirajo tako, da jih pretvorijo v dragoceno gradivo za usposabljanje umetne inteligence, kar posameznikom in podjetjem odpira nove tokove prihodkov. Jedro platforme je LAI Data Market, na katerem lahko uporabniki kupujejo in prodajajo podatke.

Poleg tega ima projekt LayerVPN, lastno omrežje VPN, ki deluje kot podatkovno vozlišče in uporabnikom omogoča, da med brskanjem zaslužijo žetone.

Kje lahko kupim LAI?

LAI je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so KuCoin, MEXC in BITGET, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap in Pancakeswap.

8. MindAI (MDAI)

Mind AI (MDAI) je elovita platforma, ki uporabnikom zagotavlja napredne finančne analize in vpoglede ter tako začetnikom kot izkušenim vlagateljem pomaga pri sprejemanju premišljenih odločitev. To je še posebej pomembno zaradi kompleksnosti trga kriptovalut, kjer lahko hitre spremembe bistveno vplivajo na naložbene strategije. MindAI ni le še en vmesnik umetne inteligence, temveč inteligenten, interaktiven ekosistem, ki je na voljo neposredno preko storitve Telegram.

Tukaj so glavne značinosti:

 • 70+ personalizirane interakcije z umetno inteligenco.
 • Integracija s ChatGPT 3.5, 4, 4 Turbo.
 • 100% delež prihodkov.
 • Doseganje do 200% APY pri stakingu

Ena od glavnih značilnosti storitve Mind AI je osredotočenost na duševno zdravje. Komponenta za psihološko svetovanje, ki jo poganja umetna inteligenca, analizira vzorce pogovorov in zagotavlja koristne nasvete ter nudi podporo na občutljiv in inteligenten način. Uporabniki so to funkcijo zelo pohvalili zaradi njene poglobljenosti in učinkovitosti.

Žeton MDAI se uporablja za različne premijske storitve v ekosistemu, projekt pa načrtuje izvajanje programa delitve prihodkov, ki bo imetnikom žetonov zagotovil dodatno vrednost. Ker je ponudba omejena na 1 milijon žetonov, se pričakuje, da bosta redkost in uporabnost žeton MDAI v bull runu ponesla do visokih vrednosti.

Kje lahko kupim MDAI?

MDAI je je zaenkrat na voljo samo na decentralizirani borzi Uniswap, kar priča o tem, kako zgodaj je še za ta projekt.

Ko potegnemo črto

Kot je razvidno iz našega seznama top kriptovalut za nakup z AI področja, obstajajo številni kakovostni projekti umetne inteligence, ki želijo izboljšati svoja področja. V katere boste vložili svoj denar, je seveda odvisno samo od vas. AI žetoni, tako kot gaming žetoni, predstavljajo najbolj vročo narativo bikovskega trga, v katerem se nahajamo. Seveda pa bo potreben čas, da bodo eksplodirali. Toda ko se bo to zgodilo, poskrbite, da se boste pravočasno vkrcali na vlak. Nikoli ne veste, morda se tukaj skriva naslednji 100x žeton. Seveda pa pristopajte s premišljeno strategijo in nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti. Prav tako je bistvenega pomena, da imate dobro diverzificiran portfelj. Na ta način ste bolj »imuni« na celoten trg, ki je lahko sila nestanoviten.

Top kripto borze 2024:

Registriraj se

hitro in enostavno

Kupuj, trguj in vlagaj!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

4.8

Registriraj se in prejmi:

$25 v BTC

darila!

4.8