Top AI kriptovalute za nakup 2024

Home » Top AI kriptovalute za nakup 2024
ai token

Umetna inteligenca je ena izmed najbolj vročih kripto zgodb, zato je čas za seznam top AI žetonov za nakup v letu 2024!

Ključni poudarki:

  • Agenti umetne inteligence v verigi blokov: AI agenti bi lahko avtonomno obdelovali transakcije in upravljali izmenjavo vrednosti ter tako potencialno postali ena vodilnih kategorij uporabnikov na blockchainu
  • Okrepljena zasebnost in lastništvo podatkov: Vključevanje umetne inteligence in Web 3, zlasti inovacij, kot so dokazi ničelne vednosti, bo po pričakovanjih znatno povečalo zasebnost in lastništvo podatkov
  • Blockchain igre in metaverse: Umetna inteligenca bo igrala preobrazbeno vlogo v Web 3 igrah in metaversu. Združitev umetne inteligence in web3 naj bi na verigi blokov predvidoma vključila milijardo novih uporabnikov, zlasti prek metaverse iger, ki jo ustvarja umetna inteligenca

Kaj so AI žetoni?

Ai tokens ali žetoni umetne inteligence v svetu kriptovalut se nanašajo na kriptovalute, ki podpirajo projekte, aplikacije in storitve, povezane z umetno inteligenco. Ti žetoni se uporabljajo na različne načine, vključno z AI decentraliziranimi tržnicami, upravljanjem portfelja, ki ga poganja umetna inteligenca, ustvarjanjem slik, iskanjem poti in avtonomnimi organizacijami. Nekateri AI žetoni podeljujejo tudi pravice do upravljanja ali pa so potrebni za transakcije znotraj zadevnih platform.

Primeri AI žetonov (ki smo jih v članku obravnavali tudi na začetku lanskega leta) so na primer SingularityNET (AGIX), ki se osredotoča na decentralizirane AI tržnice AI, Fetch (FET), ki zagotavlja AI orodja in infrastrukturo in Ocean Protocol (OCEAN) za uporabo zasebnih podatkov pri gradnji AI modelov, itd.

Katere AI kriptovalute kupiti 2024?

Seveda je tovrstne sezname precej težko sestaviti, pa vendar smo si dovolili poskusiti. Omeniti moramo, da je ta seznam, tako kot vsi drugi na internetu, precej subjektiven. Vendar pa nanj nismo uvrstili niti enega projekta, v katerega osebno ne verjamemo. Prav tako smo v vsakega od teh projektov vložili svoj osebni denar, kar priča o preglednosti portala Joker.si. In to nam je pomembno. Nikoli ne bomo priporočili projektov, ki niso kakovostni ali ki bi lahko bili prevara (rug pull). Velja tudi omeniti, da smo na seznam uvrstili AI žetone z različno velikimi tržnimi kapitalizacijami – eni so bolj uveljavljenih od drugih, imajo pa zato morda višji cenovni potencial.

Zato si brez nadaljnjega oglejte, kateri žetoni umetne inteligence bodo po našem mnenju odlična naložba za spletni zaslužek v letu 2024.

Opomba: Ključnega pomena je, da uporabniki pred naložbo pripravijo ustrezno izhodno strategijo. Prav tako je pomembno, da se o vseh naložbenih načrtih posvetujete s finančnim svetovalcem ter da nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti Ta članek ni finančni nasvet.

1. Oasis Network (ROSE)

ROSE

Oasis Network (ROSE) je layer-1 blockchain platforma, ki se osredotoča na zasebnost in skalabilnost. Odlikujejo jo edinstvene funkcije, ki jo razlikujejo od konkurentov, kot je Ethereum (ETH). Struktura omrežja, vključno z ločevanjem soglasja in izvrševanja na dve plasti (Consensus Layer in ParaTime Layer), povečuje skalabilnost in vsestranskost. Poleg tega je omrežje Oasis edina veriga blokov 1. plasti z izvorno podporo za Rollups na ravni konsenza, kar še dodatno povečuje njegovo učinkovitost in varnost. Ekosistem omrežja Oasis se nenehno razvija, na primer z uvedbo YuzuSwap, prve decentralizirane borze v omrežju, in uvedbo LaunchGardena, mesta za zagon projektov. Te pobude širijo doseg in uporabnost omrežja, zaradi česar je privlačna platforma tako za razvijalce kot za uporabnike. Skupnost omrežja Oasis je presegla 100.000 uporabnikov.

Če pogledamo ekipo, ki stoji za Oazo, je jasno, da gre za ljudi z izjemnimi izkušnjami, ki zagotovo vedo, kako uspešno poslovati. Poleg tega to najbolje potrjuje podpora podjetij, kot so Google, Apple, Amazon, Goldman Sachs, Harvard in številna druga. Ena največjih stvari za ROSE pa je vsekakor sodelovanje s podjetjem META, ki je lastnik družbenih omrežij Facebook in Instagram, in ni dvoma, da bo, ko se bodo odločili za vstop v svet kriptovalut, Oasis protokol, prek katerega bo praktično vse delovalo.

Kje lahko kupim ROSE?

ROSE je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin in Coinbase, sicer pa priporočamo nakup na dexih, kot je PancakeSwap.

2. Fetch.ai (FET)

FET
FET

Fetch.ai (FET) je stalnica naših seznamov top kriptovalut, in to z razlogom. Fetch.ai, ki ga je leta 2017 ustanovila ekipa z bogatim strokovnim znanjem na področju umetne inteligence, tehnologije blockchain in inženiringa programske opreme, je decentralizirano omrežje, ki uporablja umetno inteligenco in strojno učenje. V svojem jedru Fetch.ai spodbuja ustvarjanje avtonomnih ekonomskih agentov (AEA), ki so namenjeni avtonomnemu izvajanju odločitev, dejanj in gospodarskih dejavnosti ter koristijo uporabnikom v različnih sektorjih. Omrežje povezuje ljudi, naprave in storitve ter omogoča izmenjavo podatkov in sodelovanje.

Z uporabo umetne inteligence lahko Fetch.ai zagotavlja rešitve za vsakodnevne težave, saj ponuja inteligentno strojno učenje in izmenjavo podatkov. Nekateri sektorji, ki jih lahko Fetch.ai optimizira, vključujejo pametna mesta, dobavne verige, transport, pametna parkirišča, energetiko, termometrične agente, pametne domove in kolektivno učenje, pa tudi številne druge primere uporabe. Kot smo omenili, pa je treba upoštevati, da je celotna tehnologija umetne inteligence na samem začetku in da je treba še videti, kako bo FET v svoj sistem implementiral povezavo med blockchainom in »resničnim svetom«, in če jim to uspe, ni dvoma, da je potencial te valute ogromen.

Kje lahko kupim FET?

FET je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin inCoinbase, sicer pa priporočamo nakup na dexih, kot je PancakeSwap.

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

3. Render Token (RNDR)

RNDR
RNDR

Render Token (RNDR) je del decentralizirane platforme Render Network, katere cilj je revolucionarno spremeniti način uporabe upodabljanja s pomočjo grafičnih procesorjev v različnih panogah. RNDR deluje kot porazdeljeno omrežje za upodabljanje grafičnih procesorjev, zgrajeno na Ethereumovem blockchainu. Njegova glavna funkcija je povezovanje umetnikov in studiev, ki potrebujejo računsko moč grafičnih procesorjev, z rudarji ali upravljavci vozlišč, ki imajo neizkoriščene zmogljivosti grafičnih procesorjev in so jih pripravljeni dati v najem. Ta model je leta 2009 zasnoval Jules Urbach, izvršni direktor podjetja OTOY Inc, uradno pa je bil predstavljen leta 2017.

Omrežje Render Network vključuje številne komponente, vključno z OctaneRender (motor za upodabljanje v grafičnem procesorju), ORBX Media, tržnico RNDR Marketplace in SDK za razvijalce. Ta orodja skupaj podpirajo različne potrebe po upodabljanju v različnih panogah:

  • V zabavni industriji se lahko RNDR na primer uporablja za vizualne učinke, animacijo in postprodukcijo
  • V arhitekturi omogoča upodabljanje fotorealističnih modelov
  • Na področju računalniških iger lahko RNDR omogoča visokokakovostno upodabljanje grafike v realnem času

Zaradi vsega tega je Render projekt, od katerega lahko v prihodnjem obdobju veliko pričakujemo. Čeprav je celotna tehnologija, povezana z umetno inteligenco, na samem začetku in lahko razmah kriptovalut, povezanih s to pripovedjo, v celoti pričakujemo šele v naslednjem biku štirih let, je Render našel praktično uporabo in ni dvoma, da lahko kmalu pričakujemo vzpon te valute. Poleg tega to podjetje sodeluje tudi z gigantom Apple. In pojavljajo se namigi, da bo izdaja Apple Vision Pro prinesla razširitev žetona RNDR, ob zavedanju, da bo upodabljanje eden od temeljev tega projekta.

Kje lahko kupim RNDR?

RNDR je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, KuCoin inCoinbase, sicer pa priporočamo nakup na dexih, kot je PancakeSwap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4. Akash Network (AKT)

AKT
AKT

Akash Network (AKT) je v marsičem podobno zgoraj omenjenemu Render Notworku. Predstavlja odprto omrežje, ki uporabnikom omogoča varen in učinkovit nakup in prodajo računalniških virov, posebej prilagojenih za javno uporabo. Akash je varna, pregledna in decentralizirana tržnica računalništva v oblaku, ki je zasnovano tako, da je učinkovitejše, stroškovno učinkovitejše in bolj odprta kot tradicionalni ponudniki storitev v oblaku, kot so Amazon Web Services (AWS), Google Cloud ali Microsoft Azure. Povezuje tiste, ki potrebujejo računalniške vire, s tistimi, ki imajo zmogljivosti za najem računalnikov. Akash, znan tudi kot Akash DeCloud, je sestavljen iz dveh glavnih delov: omrežja in platforme. Omrežje Akash je decentralizirana tržnica za najem računalniških virov na verigi. Platforma Akash je platforma za uvajanje zunaj verige, ki se uporablja za gostovanje in upravljanje delovnih obremenitev.

Potencial Akasha je velik, z rastjo Renderja pa bo vsak trgovec iskal naslednjo valuto z umetno inteligenco, ki ima prostor za rast cen in ustvarjanje dobička. Ni dvoma, da bo AKT na vrhu tega seznama. Poleg tega AKT še vedno ni mogoče najti na vseh večjih borzah »Tier 1« in ni dvoma, da bi njihova uvrstitev na borzo povzročila povečanje vrednosti žetona. Najboljši pokazatelj potenciala te kriptovalute je dejstvo, da je njena cena v preteklem letu poskočila že 10-krat. To je resen skok in nakup žetonov AKT nikakor ne moremo šteti naključno srečo. Če bodo še naprej delovali tako kot v prejšnjem obdobju, upamo, da bo AKT letos sledil temu trendu in presegel najvišjo ceno (ATH) iz aprila 2021.

Kje lahko kupim AKT?

AKT je od večjih centraliziranih kripto borz zaenkrat na voljo na KuCoin in Kraken.

5. ChainGPT (CGPT)

ChainGPT
ChainGPT

Še en »stari znanec« našega portala, ki smo ga obravnavali tukaj. ChainGPT predstavlja celovito infrastrukturo umetne inteligence, ki razvija tehnologije za Web3, blockchain in kriptovalute. Zasnovana je za izboljšanje izkušnje Web3 za maloprodajne uporabnike in zagonska podjetja, saj ponuja različne rešitve na osnovi umetne inteligence, ki so posebej prilagojene tem področjem. ChainGPT ponuja vrsto AI orodij, vključno z generatorjem in revizorjem pametnih pogodb, pomočnikom za klepet z umetno inteligenco, AI novicami, pomočnikom za trgovanje in NFT. Ta orodja so namenjena poenostavitvi zapletenih opravil, kot je programiranje pametnih pogodb, ter zagotavljanju aktualnih tržnih analiz in novic. Ta platforma je izhodišče in platforma IDO za projekte Web3, ki omogoča uvedbo novih idej in zagon ekosistemov žetonov. Platforma spodbuja sodelovanje skupnosti s strukturo upravljanja DAO, kjer lahko imetniki žetonov predlagajo in glasujejo o ključnih odločitvah, ki vplivajo na platformo.

Pristop ChainGPT, ki združuje umetno inteligenco s tehnologijo veriženja blokov, je edinstven predlog na področju kriptovalut. Raznolika paleta orodij in storitev, ki jih ponuja, bi lahko bila neprecenljiva za razvijalce, trgovce in navdušence nad veriženjem blokov. Osredotočenost platforme na upravljanje skupnosti in uporabnost žetona CGPT za dostop do različnih funkcij in storitev v ekosistemu povečujeta njeno privlačnost.

Kje lahko kupim CGPT?

CGPT je na voljo na nekaterih srednjih in večjih kripto borzah, kot so KuCoin, Gate.io in ByBit, sicer pa priporočamo nakup na dexih, kot je PancakeSwap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

6. Origin Trail (TRAC)

Tale je pa plod tudi slovenskih ustvarjalcev. Origin Trail (TRAC) predstavlja nov pristop na področju veriženja blokov, saj združuje tehnologijo veriženja blokov z grafom decentraliziranega znanja (decentralized knowledge graph – DKG) za upravljanje podatkov, povezanih z realnimi sredstvi v digitalni domeni. Projekt, ki je bil prvotno zasnovan za izboljšanje logistike dobavne verige, se je razvil za digitalizacijo različnih realnih sredstev (RWA) za različne namene, kot sta potrjevanje in prenos lastništva. Njegova dvoslojna struktura, ki vključuje plast veriženja blokov in DKG, je namenjena vzpostavitvi sistema brez zaupanja in preverjanja, ki je dodatno izboljšan za razširljivost in integracijo z umetno inteligenco:

  • Blockchain sloj (plast 1): Zagotavlja veljavnost sistema in vključuje verige blokov, kot so Ethereum, Gnosis, Polygon in lastni parachain Polkadot.
  • DKG sloj (plast 2): Podpira ga decentralizirano omrežje (ODN) in obdeluje podatke neodvisno od transakcij v verigah blokov ter sporoča dejanja nazaj na plast verig blokov. DKG je ključnega pomena pri upravljanju sredstev znanja, saj ponuja funkcionalnosti, kot so ustvarjanje, iskanje, sledenje in sistemi priporočil.

Žeton TRAC spodbuja ustvarjalce, imetnike in uporabnike podatkov v omrežju, saj ohranja poštenost in zagotavlja dostavo podatkov ter potrebna preverjanja soglasja. Ekosistem Origin Trail sestavljajo različni subjekti, kot so ponudniki podatkov, vozlišča ustvarjalcev podatkov, vozlišča imetnikov podatkov in gledalci podatkov, pri čemer ima vsak od njih edinstveno vlogo pri ohranjanju celovitosti in učinkovitosti omrežja. Kombinacija tehnologije veriženja blokov s sistemom DKG v dvoplastnem sistemu predstavlja edinstven tehnološki napredek in bi lahko TRAC postavil visoko v prihajajočem bull runu.

Kje lahko kupim TRAC?

TRAC je na voljo na nekaterih srednjih in večjih kripto borzah, kot sta KuCoin, in Coinbase, sicer pa lahko tudi opravite nakup na dexih.

7. PAAL AI (PAAL)

PAAL AI (PAAL) je revolucionaren projekt na Ethereum blockchainu, ki združuje napredne tehnologije umetne inteligence (AI) in strojnega učenja (ML). Deluje predvsem kot napredni klepetalni robot, ki avtomatizira naloge, ki zahtevajo človeku podobne sposobnosti, kot so razumevanje naravnega jezika, prepoznavanje slik, odločanje in reševanje problemov. PAAL AI je zasnovan tako, da decentralizira industrijo umetne inteligence s ponudbo vključujoče platforme, na kateri lahko posamezniki in organizacije prispevajo in uvajajo rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci. Ekosistem PAAL imetnike žetonov spodbuja z delitvijo dobička in odkupom žetonov, s čimer spodbuja sodelovanje skupnosti pri svoji rasti in trajnosti.

Uporabnost žetonov PAAL vključuje možnosti trgovanja na decentraliziranih in centraliziranih borzah, nagrade za delitev dobička za imetnike in redne odkupe žetonov za podporo ceni in zmanjšanje tržne nestanovitnosti. Edinstvena decentralizirana platforma umetne inteligence platforme PAAL uporabnikom omogoča dostop do tehnologije umetne inteligence in njeno uporabo za različne aplikacije, s čimer postaja pomemben igralec na področju decentraliziranih financ (DeFi).

Kje lahko kupim PAAL?

PAAL je na voljo na nekaterih srednje velikih kripto borzah, kot sta Bitmart in Poloniex, sicer pa priporočamo nakup na dexih, kot je Uniswap.

Ko potegnemo črto

Kot je razvidno iz tega članka, obstajajo številni kakovostni projekti umetne inteligence. V katere boste vložili svoj denar, je odvisno samo od vas. AI žetoni, tako kot gaming žetoni, predstavljajo prihodnost ekosistema veriženja blokov. Potreben bo čas, da bodo eksplodirali. Toda ko se bo to zgodilo, poskrbite, da se boste pravočasno vkrcali na vlak. Nikoli ne veste, morda se tukaj skriva naslednji 100x žeton. Seveda pa pristopajte s premišljeno strategijo in nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Pogosta vprašanja

Kaj so AI žetoni?

To so kriptovalute, ki podpirajo projekte, povezane z umetno inteligenco (AI). Prav tako lahko gre za aplikacije in tudi storitve, ki se zagotavljajo v okviru ekosistema veriženja blokov. Ti žetoni predstavljajo delež v prihodnosti, saj je tehnologija umetne inteligence še vedno v povojih.

Ali je vlaganje v umetno inteligenco dobra naložba?

Katera kriptovaluta bo eksplodirala leta 2024?

Je umetna inteligenca prihodnost sveta kriptovalut?

Kje najti kakovostno kripto denarnico?

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5