Top altcoini za nakup v aprilu 2023!

Home » Top altcoini za nakup v aprilu 2023!
alt coin

Kriptovalute že dolgo niso več zgolj Bitcoin, saj imajo altcoini danes širok spekter uporabe in se uporabljajo na številnih področij, od logistike do umetne inteligence. Ker pa jih je na tisoče, je težko ločiti plevel od pravih altcoinov, zato vam je Joker pripravil seznam top 10 altcoinov za nakup aprila 2023.

Kriptovalute v zadnjih nekaj letih postajajo vse bolj priljubljene in so se razširile v številne pore tako finančnega sistema kot družbe nasploh. In medtem ko se še vedno držimo v območju medvedjega trga in veliko kriptovalut trguje tudi do 80% pod svojo najvišjo vrednostjo, je to idealen čas za nakup altcoinov, ki bo marsikoga bogato nagradil v naslednjem bikovskem trendu.

Seveda pa je trg kriptovalut zelo konkurenčen in kar nepregleden, saj se praktično vsak dan pojavljajo novi kripto projekti, medtem ko je trenutno aktivnih več 10.000. Zaradi tega je seveda izredno težko izbrati pravi altcoin za naložbo, toda Joker ima rešitev za vas – vodič za nakup top altcoinov za april 2023.

1. Cosmos (ATOM)

Cosmos, imenovan tudi kot »Internet blockhainov«, želi ustvariti omrežje medsebojno povezanih blockchainov, ki bo omogočalo nemoten prenos podatkov in vrednosti med različnimi kriptosistemi. Zasnovan je tako, da bo obravnaval nekatere glavne izzive, s katerimi se sooča blockchain industrija, kot so skalabilnost, interoperabilnost in decentralizacija. Za operacije znotraj svojega sistema uporablja lastni žeton ATOM, ki po tržni kapitalizaciji zaseda odlično 22. mesto med vsemi kriptovalutami (CoinMarketCap).

Cosmos uporablja nov mehanizem soglasja, imenovan Tendermint, in protokol IBC, ki zagotavlja varno komunikacijo med verigami blokov. Poleg tega je razvil tudi nabor orodij SDK, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje in zagon lastnih neodvisnih verig blokov znotraj omrežja Cosmos. Različni blockchaini v omrežju Cosmos lahko nato med seboj komunicirajo ter prenašajo podatke in sredstva. S tem posledično nastane omrežje medsebojno povezanih sistemov.

ATOM je v obtok vstopil marca 2020 pri 1,13 dolarja in trenutno sedi pri 11.09 dolarja, kar je 878,94% rast. Svojo najvišjo vrednost pa je kriptovaluta dosegla septembra 2021 pri 44 dolarjih.

Zakaj je ATOM dobra investicija v aprilu?

Posebej bikovsko razpoloženje aprila okoli projekta Cosmos vlada predvsem zato, ker je 15. marca 2023 skupnost Cosmos z 99,99 % glasov za predlog potrdila, da se v verigo doda “replicirana varnost (RS)”, kar je bila dolgo pričakovana posodobitev Lambda, katere namen je omogočanje verigam blokov v ekosistemu Cosmos, da si delijo vire za potrjevanje za večjo varnost ter ki vliva dodatno zaupanje v ATOM.

Kje lahko kupim ATOM?

ATOM je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kriptomat ali Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

2. Dogecoin (DOGE)

Legendarni memecoin že od svojega nastanka leta 2013 povzroča srbenje prstov številnih vlagateljev. Dogecoin, ki je bil pred nekaj leti odgovoren za virtualno poplavo podobnih žetonov, je zabeležil slab januar in februar, toda v marcu dodal precejšnjo vrednost.

Dogecoin zaradi svoje naraščajoče kulturne/internetne vrednosti dosega tudi mainstreamovsko sprejetje. Danes je eden glavnih primerov uporabe Dogecoina opravljanje spletnih nakupov. Poleg tega obstajajo tudi številna spletna mesta in igralnice s kriptovalutami, ki kot plačilo sprejemajo Dogecoin.

DOGE je v obtok vstopil 2013 pri 0.00008547 doarja in trenutno sedi pri 0,1 dolarja, kar je neverjetna $117452.24% rast. Svojo najvišjo vrednost pa je kriptovaluta dosegla maja 2021 pri 0,73 dolarja.

Zakaj je DOGE dobra investicija v aprilu?

Ena njegovih glavnih lastnostih je, da nikoli ne vemo, kdaj bo doživel »pumpo« – vemo le, da jo bo. In to se je zgodilo ravno v času pisanja tega članka, 3. april 2023, ko je Elon Musk spremenil twitter ikono v psa Doge, posledično pa je DOGE poskočil za 25% v eni sami uri.

Še rabite dodatne dokaze, da je DOGE super investicija za zabavo?

Kje lahko kupim DOGE?

DOGE je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kriptomat ali Coinbase, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

3. Binance Coin (BNB)

V času pisanja tega članka je je BNB 4. največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji in je lastni žeton za uporabnost največje borze kriptovalut Binance. Gre za kripto borzo, ki je ustvarila enega največjih kripto ekosistemov in ponuja številne funkcije ter produkte, zato je BNB tesno povezan z uspehom borze. Žetoni BNB se lahko uporabljajo kot oblika plačila za pristojbine za transakcije na borzi Binance. Poleg tega so imetniki BNB upravičeni tudi do popustov pri transakcijah na borzi Binance.

No, če si želite podrobno izvedeti o BNB, si preberite naš BNB vodič.

Binance Coin (BNB) je v obtok vstopil 2017 pri 0.0096 doarja in trenutno sedi pri 303 dolarjih, kar je neverjetna 313937.83% rast. Svojo najvišjo vrednost pa je kriptovaluta dosegla maja 2021 pri 690 dolarjih.

Zakaj je BNB dobra investicija za april 2023?

Binance Coin (BNB) je bil nedavno pretresen zaradi tožbe ameriške Komisije za trgovanje z blagovnimi terminskimi pogodbami (CFTC) proti borzi kriptovalut Binance in njenemu izvršnemu direktorju Changpengu Zhaoju. Vendar pa se lahko pogosto zgodi nasprotni učinek, ko trgovci pričakujejo več padcev pri določeni kriptovaluti, zlasti ko širši trg raste.

Metrike v verigi trenutno kažejo pozitivno razhajanje cenovno prilagojenih dnevnih aktivnih naslovov za BNB, ki se razteza do ravni 420 (prikladno, vemo) dolarjev. Platforma za blockchain forenziko Santiment predlaga, da se cene običajno znižajo, ko se dnevni aktivni naslovi zvišajo. Ko se dnevni aktivni naslovi znižajo, se cene običajno zvišajo. Trenutni trend bi lahko za april 2023 pomenil potencialno 33,75% rast.

Kje lahko kupim BNB?

BNB je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kriptomat ali Coinbase, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

4. Ecoterra (ECOTERRA)

Tukaj je zelo vroč altcoin, ki se še niti ni uradno lansiral! Ecoterra je Web3 platforma za spodbujanje trajnosti in boja proti podnebnim spremembam, ki se je začela s predprodajo in v prvih 24 urah zbrala več kot 28.000 dolarjev. Ecoterrina glavna mantra je »recycle-to-earn« in želi nagraditi posameznike in podjetja za recikliranje ter hkrati spodbuditi naložbe v projekte za pridobivanje alternativne energije in sajenje dreves. Gre za eno najbolj obetavnih blockchain rešitev za globalno vprašanje trajnosti, ki je lahko steber v boju proti podnebnim spremembam.

https://twitter.com/ecoterra3r/status/1641832840278032384?ref_src=twsrc%5Etfw

Za začetek zaslužka morajo uporabniki preprosto skenirati črtno kodo predmetov, ki jih nameravajo reciklirati. Ecoterrina aplikacija vsebuje zbirko podatkov o materialih in uporabnikom prikaže nagrado za vsak predmet. Prav tako ima interaktivni zemljevid, ki uporabnikom pomaga najti najbližji center za recikliranje. Ko uporabniki oddajo svoje reciklažne izdelke, lahko s pomočjo aplikacije Ecoterra fotografirajo potrdilo o prejemu. Ecoterra bo nato nagrade ECOTERRA nakazala neposredno v uporabnikovo denarnico.

Zakaj je ECOTERRA dobra investicija za april 2023?

Gre za mlad in obetaven kripto projekt, ki se še niti ni dodobra začel. V prvi fazi predprodaje lahko vlagatelji kupijo Ecoterrin izvorni žeton ERC-20, ECOTERRA, po ceni 0,004 USDT. To pomeni 150% popust glede na predvideno kotizacijsko ceno 0,01 USD. Kot eden izmed najbolj obetavnih kripto projektov z ICO v 2023, je ECOTERRA že pridobila pozornost na družbenih omrežjih, kot sta Reddit in Twitter. Večino ljudi je navdušila prej omenjena aplikacija Recycle2Earn, ki z rednimi nagradami spodbuja okolju prijazna dejanja.

Kje lahko kupim ECOTERRA?

ECOTERRA je trenutno na voljo v predprodaji preko njihove spletne strani. Za prejemanje kriptovalut ECOTERRA potrebujete kripto denarnico.

5. Polygon (MATIC)

Polygon je z več kot 7000 aplikacijami, ki delujejo v njegovem omrežju, največji konkurent Ethereuma. Omrežje Polygon omogoča hitre transakcije z izjemno nizkimi stroški, zato je idealna rešitev za podporo blockchain iger in drugih dappov, ki temeljijo na velikem številu transakcij. Zaradi tega številni GameFi razvijalci svoje izdelke selijo na Polygon.

Verjetno je glavna prednost Polygona njegova sposobnost ustvarjanja ekosistemov z več verigami v povezavi z Ethereumom, saj lahko gradi stranske verige, združljive z virtualnim strojem Ethereum Virtual Machine (EVM). Ta rešitev močno poveča interoperabilnost sistema Ethereum z drugimi verigami blokov, kar je v blockckhain letu 2023 vse bolj zaželeno.

Polygon (MATIC) je v obtok vstopil 2019 pri 0.003 doarja in trenutno sedi pri 1 dolarju, kar je neverjetna 36430% rast. Svojo najvišjo vrednost pa je kriptovaluta dosegla decembra 2021 pri 2,9 dolarja.

Zakaj je MATIC dobra investicija za april 2023?

Kot ena večjih kriptovalut, ki je preživela medvedji trg, Polygon pripravlja nove razširljivosti v blockchain svetu. Ta vsestranskost in odlična skalabilnost bosta Polygon zaradi velike uporabniške zmogljivosti postavila v ospredje gibanja Internet of Blockchains (IoB).

Kje lahko kupim MATIC?

MATIC je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kriptomat ali Bitstamp, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

6. Tamadoge (TAMA)

O tem mladem in ambizioznem meme/metaverse projektu smo že pisali in z razlogom ga uvrščamo še na aprilski seznam top kriptovalut za nakup. Tamadoge (TAMA) se je luč sveta ugledal leta 2022 in želi želi izkoristiti izjemno priljubljenost, ki so jo v zadnjih letih pridobili meme kovanci. Toda gre več kot le za memecoin, saj ponuja celoten metaverse oz. ekosistem.V tem ekosistemu lahko igralci kujejo svoje hišne ljubljenčke Tamadoge in jih negujejo, dokler se ne razvijejo do konca. Podobno, kot to lahko počnete pri slavni blockchain igri Axie Infinity.

Tako kot pri drugih play-to-earn projektih so tudi hišni ljubljenčki Tamadoge zasnovani kot NFT. Uporabniki lahko s svojimi hišnimi ljubljenčki, ki se borijo proti drugim igralcem, zmagujejo v izzivih igre. Igre Tamadoge bodo vsebovale lestvico, na kateri bodo igralci razvrščeni glede na število zbranih točk.

Zakaj je TAMA dobra investicija za april 2023?

Februarja 2023 je Tamadoge izdal dve arkadni igri – Super Doge in Rocket Doge. Uvedba teh iger je pripomogla k občutni rasti cene TAMA. Od začetka prodaje igre Super Doge se je cena žetonov TAMA povečala za več kot 80 %. Glede na to, da se trg prebuja in da Tamadoge načrtuje izdajo nove igre aprila 2023, se zdi TAMA kot zelo privlačna investicija.

Kje lahko kupim TAMA?

TAMA je na voljo na nekaterih kripto borzah, kot sta OKX in Bitmart, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Gate.io.

7. Decentraland (MANA)

Če vas zanima prihodnost metaverse kriptovalut, ste zagotovo slišali za Decentraland, ki je ob Sandboxu in Axie Infinity nekako vodilni kripto projekt na tem področju, njegov izvirni žetona MANA pa spada med največjih 50 kriptovalut po tržni kapitalizaciji.

Ta izjemno priljubljen projekt, ki je bil ustanovljen leta 2017, zdaj vsak dan uporablja na tisoče ljudi, ki se podijo po virtualnem svetu metaversa in igrajo igre, in kupujejo nepremičnine. Najdražja med slednjimi je v času nakupa stala kar 2,4 milijona dolarjev.

Decentraland pridno dela na svojem projektu, prav tako pa v primerjavi z 2022 raste tudi število transakcij, ki se izvajajo v ekosistemu Decentraland. Natančneje, Decentraland je v zadnjih mesecih omogočil nekaj velikih digitalnih nepremičninskih poslov.

Decentraland uporabnikom vseh proračunov omogoča nakup zemljišč, ki se nato uporabijo za gradnjo nepremičninskih projektov. Vsak projekt pa je nato mogoče prodati na NFT tržnici Decentraland.

Decentraland (MANA) je v obtok vstopil 2017 pri 0.007 dolarja in trenutno sedi pri 0,6 dolarja, kar je 7515% rast. Svojo najvišjo vrednost pa je kriptovaluta dosegla decembra 2021 pri 5,9 dolarja.

Zakaj je MANA dobra investicija za april 2023?

V Decentralandu se vedno nekaj dogaja. Luksuzna modna znamka Coach je z virtualno pop-up zabavo v Decentralandu lansirala težko pričakovani Metaverse Fashion Week! Na dogodku sodeluje pet umetnikov, ki spodbujajo samoizražanje na prizorišču v obliki vrečke Tabby, med udeleženci pa jso svetovno znane znamke, kot je TommyHilfiger. Decentraland ima zagotovo še veliko dogodkov v rokavu.

Kje lahko kupim MANA?

MANA je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kriptomat ali Coinbase, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

8. Ripple (XRP)

Ta kriptovaluta je vstala kot feniks iz pepela, izkušeni kripto navdušenci pa se bodo Ripple (XRP) spomnili iz bull runa 2017/2018. Ripple je digitalno DeFi premoženje, ki podpira globalna plačila v realnem času z učinkovitim podpiranjem cenovno dostopnih finančnih prenosov. Povprečne stranke lahko v primerjavi s tradicionalnimi bankami prihranijo impresivnih 60% provizij za transakcije.

Glavna prednost Rippla je veliko število primerov uporabe, kar je glavni razlog za napovedano rast vrednosti kriptovalute. Ripple poganja Ripplenet, ki je v zadnjih desetih letih vodilno plačilno omrežje na ravni fintech podjetij. Njegova izvorna kriptovaluta XRP pa omogoča mednarodna plačila in zmanjšuje čas, ki ga banke potrebujejo za obdelavo čezmejnih finančnih transakcij.

XRP podpira tudi decentralizirano omrežje, ki podpira decentralizirane aplikacije (dApps) in pametne pogodbe, XRP Ledger (XRPL).

Ripple (XRP) je v obtok vstopil 2014 pri 0.002 dolarja in trenutno sedi pri 0,5 dolarja, kar je 17775% rast. Svojo najvišjo vrednost pa je kriptovaluta dosegla januarja 2018 pri 3,8 dolarja.

Zakaj je XRP dobra investicija za april 2023?

XRP je imel smolo, saj ga je leta 2020 tožil ameriški SEC. Regulator je trdil, da so Ripple in njegovi vodilni delavci zavajali vlagatelje v XRP, ker digitalnega premoženja niso registrirali kot vrednostnega papirja in niso zagotovili ustreznih razkritij. Posledično se XRP ni pridružil velikemu bikovskemu trendu 2021 in projekt je za nekaj časa živel v senci. Toda, ker se zdaj zdi, da zdaj počasi rešujejo te probleme, lahko pričakujemo dobro okrevanje.

Kje lahko kupim XRP?

XRP je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin ali Bitstamp, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

9. Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT) je blockchain projekt, ki se je začel izvajati v začetku leta 2020 in je od takrat pritegnil veliko pozornosti. Deloma zato, ker ga je ustanovil eden od soustanoviteljev Ethereuma Gavin Wood, deloma pa zaradi svoje pionirske sposobnosti omogočanja interoperabilnosti prek vzporednih verig blokov.

Projekt je bil ustvarjen za reševanje znanega vprašanja interoperabilnosti med različnimi verigami blokov, saj je na področju verig blokov 1. plasti postajala vse večja konkurenca. Poleg tega so podjetniški uporabniki ugotavljali potrebo po integraciji zasebnih verig z decentraliziranimi platformami. Polkadotova pionirska rešitev je uporaba parachainov, ki so neodvisne verige blokov, ki se povezujejo z drugimi in komunicirajo z uporabo mostov. To zagotavlja razmeroma preprosto rešitev za zapletene probleme integracije, ki so pogosti v Web3 svetu.

Zakaj je DOT dobra investicija za april 2023?

Polkadot se potencialno pripravlja na velik preboj cene v tem mescu, kar je podprto z objavo svojega najnovejšega zmagovalca parachain. V skladu s protokolom proof-of-stake (PoS) je Moonsama zasegla mesto kot 42. parachain na Polkadotu, saj določa tempo uvajanja novih NFT aplikacij v celoten ekosistem.

Kje lahko kupim DOT?

DOT je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin ali Bitstamp, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

10. Ethereum (ETH)

Ker Jokerja nihče ne bi jemal resno, če ne bi na seznam postavil kralja med altcoini. Ethereum (ETH) je takoj za Bitcoinom druga največja kriptovaluta in najbrž ne potrebuje posebne predstavitve.

Gre za prvo decentralizirano blockchain platformo, ki omogoča pregledne in varne transakcije brez posrednikov, vse to pa omogoča pametna pogodba. Vendar pa je največja privlačnost Ethereuma njegova funkcionalnost pametnih pogodb in da je to najboljši DeFi kripto kovanec na trgu. Na Ethereumu je dejansko zgrajenih na tisoče projektov. Če želite izvedeti več o Ethereumu, si lahko preberete naš Ethereum vodič 2023.

Če pa vas zanima napoved cene za ETH v 2023, pa skočite sem.

Ethereum (ETH) je v obtok vstopil 2015 pri 0.42 dolarja in trenutno sedi pri 1870 dolarjev, kar je 17775% rast. Svojo najvišjo vrednost pa je kriptovaluta dosegla novembra 2021 pri 4891 dolarjev.

Zakaj je ETH dobra investicija za april 2023?

Cena ethereja se je več kot podvojila, potem ko je junija dosegla najnižjo vrednost okoli 880 USD, in preživela številne negativne dogodke. Neto deponirani ETH na uradnem naslovu Ethereum 2.0 so presegli 18 milijonov ETH, potem ko so se marca povečali za približno 3,5 %. Depoziti so se povečali pred nadgradnjami Shanghai in Capelli 12. aprila, ki bodo vlagateljem omogočile umik ETH iz pametne pogodbe PoS. Torej velika posodobitev za Ethereum ta mesec!

Kje lahko kupim ETH?

ETH je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin ali Bitstamp, pa tudi na decentraliziranih borzah (dexih), kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

Ko potegnemo črto

Altcoini ponujajo možnost privlačnega donosa na vaše naložbe v kriptovalute,  zlasti če upoštevate, da ste verjetno zamudili ladjo z Bitcoinom, ki s svojo tržno kapitalizacijo 500 milijard dolarjev težko doseže 50x donose v kratkem času. Seveda pa altcoini pomenijo tudi večje tveganje, zato se pred investicijo dobro informirajte glede projektov. Naš seznam vsebuje različne altcoine z dobrim potencialom. Ethereum, Cosmos in Polkadot so na primer bolj uporabni ter uveljavljeni, medtem ko TAMA in ECOTERRA s svojimi nizkimi tržnimi kapitalizacijami ponujata večji potencial za na primer 50x rast cene. Ključno je, da se ob tem zabavate in da ne vložite več, kot ste pripravljeni izgibiti. Srečno!

Pogosta vprašanja

Kaj je altcoin?

Na kaj moram biti pozoren pri vlaganju v altcoine?

Kateri je najboljši altcoin za nakup aprila 2023?

Kje lahko kupim altcoine?