Top kriptovalute za nakup aprila 2024

Home » Top kriptovalute za nakup aprila 2024

Pa je še en mesec naokoli in čas za nov seznam najbolj obetavnih kriptovalut za nakup. V ospredju so spet AI kriptovalute, pa tudi gaming in RWA. Halving je blizu, altcoin trg pa se zagreva!

Bitcoin halving je le še nekaj tednov stran, in to je zgodovinsko gledano najboljši katalizator za pravi altcoin rally, ko se cene altcoinov pozvpnejo do vrtoglavih 10x ali celo 100x vrednosti. Seveda pa je kljub temu pomembno, da ločimo kakovostne projekte od plevela, in s tem v mislih smo pripravili tale seznam kriptovalut za nakup aprila 2024. Tukaj ne boste našli tako imenovanih shitcoinov, temveč kakovostnih projektov z dejansko uporabnostjo ter kakovostno ekipo v ozadju.

Če so v prejpnjem bull runu prednjačili kripto kovanci s področja DeFi in NFT, pa so letos najbolj vroče tematike umetna inteligenca, gaming in RWA. Zato večina kriptovalut na našem seznamu prihaja s teh področij.

Opomba: Svet kriptovalut je zelo nestanoviten ter poln prevar. Pozivamo vas, da nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti in da pred kakršnokoli investicijo opravite lastno raziskavo – DYOR.

1. Creo Engine (CREO)

Creo Engine se uveljavlja kot svetlo sijoča zvezda v pokrajini Web3 gaming, saj se odlikuje z združevanjem lastnega razvoja iger s celovito gaming platformo. Pri tem ne gre le za omogočanje tržnice za igre; Creo Engine igre razvija tudi prek svojega studia Nomina Games. Ena od njegovih vodilnih iger, Evermore Knights, je primer inovativnega pristopa platforme, saj združuje zasvojljive elemente tekmovalnega igranja z zaslužkarsko mehaniko web3, ki je že dosegla precejšnjo angažiranost igralcev. Platforma  CreoPlay je zasnovana tako, da je varna, zanesljiva in interoperabilna, kar igralcem omogoča, da brez težav prenašajo svoja sredstva in predmete med igrami.

Uvedba interoperabilnih NFT v igrah izboljšuje igralno izkušnjo in povečuje vrednost nakupov igralcev. Poleg tega je Creo Engine svoj uspeh zaznamoval z lastnim žetonom CREO in dosegel pomembne mejnike, kot je uvrstitev na različne borze, ter pokazal močno organsko rast. Ti dosežki kažejo na živahen ekosistem, ki se ujema z etosom podjetja web3 in ponuja decentralizirano in obogateno igralno izkušnjo, ki presega zgolj mehaniko play-to-earn.

Projekt se postavlja ob bok še eni priljubljeni Web3 gaming platformi – Nakamoto Games (NAKA), le da ime še bitsveno nižjo tržno kapitalizacijo (v času pisanja tega članka 40 milijonov dolarjev).

Kje lahko kupim CREO?

CREO je zaenkrat na voljo na nekaterih centraliziranih kripto borzah, kot sta MEXC in Bitget, pa tudi na dexih, kot je ali Pancakeswap.

2. Pendle (PENDLE)

Pendle je protokol, ki omogoča tokenizacijo in trgovanje s prihodnjimi donosi. Z oblikovanjem novega mehanizma AMM, ki podpira sredstva s časovnim upadanjem, Pendle uporabnikom omogoča večji nadzor nad prihodnjimi donosi, saj zagotavlja opcionalnost in priložnosti za njihovo uporabo.

To je še posebej inovativno, saj omogoča ločitev donosa od lastništva osnovnega sredstva. Preprosto povedano, Pendle uporabnikom zagotavlja trg, na katerem lahko prodajo prihodnji dohodek iz svojih naložb za vnaprejšnjo gotovino, kar je lahko zanimivo za tiste, ki se želijo zavarovati pred nestanovitnostjo trgov kriptovalut ali pa imajo preprosto raje takojšnjo likvidnost.

PENDLE je izvorni žeton projekta Pendle in služi kot osnova protokola za trgovanje z donosi. Uporabniki, ki zagotavljajo likvidnost, lahko zaklenejo PENDLE in prejmejo žetone vePENDLE z glasovalno in ekonomsko močjo. Imetniki žetonov vePENDLE upravljajo platformo in prejemajo nagrade iz 3% provizije na vse donose, ki jih obračuna YT. Imetje žetona vePENDLE poveča nagrade za do 250%, spodbuja decentralizacijo in nagrajuje zveste člane skupnosti.

Skupna zaklenjena vrednost (TVL) Pendle je že ob koncu leta 2023presegla 457,15 milijona dolarjev, s čimer se je utrdil njegov položaj ključnega akterja v zgodbi v LSDFi niši.

Kje lahko kupim PENDLE?

PENDLE je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta Binance ter KuCoin, pa tudi na dexih, kot je Uniswap ali Pancakeswap.

3. Injective Protocol (INJ)

Injective Protocol (INJ) je prelomna blockchain platforma, ki se odlikuje kot odprto, interoperabilno omrežje s pametnimi pogodbami, optimizirano za decentralizirane finančne aplikacije (DeFi). Podjetje Injective Protocol, ki sta ga leta 2018 ustanovila Eric Chen in Albert Chon, se je hitro uveljavilo v svetu kriptovalut in s pomočjo svoje edinstvene tehnične infrastrukture in strateških partnerstev na novo opredelilo meje DeFi.

Srce protokola Injective je njegov lastni žeton INJ, ki ima več ključnih vlog, vključno z upravljanjem protokola, zbiranjem vrednosti dApp in omogočanjem različnih operacij v ekosistemu Injective. Pomembna decentralizirana aplikacija v omrežju je Helix, hitro rastoča decentralizirana borza izvedenih finančnih instrumentov, ki kaže, da lahko Injective na svoji platformi gosti različne finančne storitve. S tržno kapitalizacijo pri več kot 3 milijardah dolarjev (v času pisanja tega članka) je protokol Injective utrdil svoj položaj močnega igralca v kripto prostoru, ki ga podpirajo vplivni subjekti, kot je sam Binance.

Kje lahko kupim INJ?

INJ je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Coinbase ter KuCoin, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

4. Alliance Block Nexera (NXRA)

Nexera Protocol, uveden decembra 2022, pomeni uresničitev protokola Prometheus, opisanega v beli knjigi podjetja AllianceBlock iz leta 2020. Ta protokol predvideva večplastno arhitekturo, ki na skladen način omogoča čezmejne transakcije na kapitalskih trgih. Kot temeljni žeton te nove dobe je protokol NXRA v položaju, da izboljša uporabnost v celotnem naboru rešitev AllianceBlock ter ekosistem požene v naslednjo fazo rasti in integracije med DeFi in TradFi.

Platforma strankam omogoča dostop do različnih finančnih produktov in storitev, kot so orodja za upravljanje naložb, plačilne storitve in posojila. Glavni cilj tega projekta je uporabnikom zagotoviti varno in odprto metodo za upravljanje finančnih sredstev, ki jih imajo na verigi blokov, zato NXRA spada med Real World Assets (RWA) narativo.

Žeton NXRA je večnamenski instrument, ki se lahko uporablja v različnih kontekstih, med drugim kot glavno sredstvo menjave, način spodbude za akterje ekosistema in plačilni mehanizem za omrežnino. Žeton NXRA bo služil tudi kot denarna rezerva rezervnega sklada ekosistema in deluje kot žeton upravljanja za glasovanje in prenos pooblastil.

Kje lahko kupim NXRA?

NXRA je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta MEXC ter KuCoin, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

5. Blendr Network (BLENDR)

Blendr Network (BLNDR) je blockchain platforma, ki ponuja varen in razširljiv dostop do računalniških virov za raziskave in razvoj, kar omogoča napredek na področju umetne inteligence, 3D modeliranja in drugih. Optimizira visokozmogljivo računalništvo brez centraliziranih stroškov ter podpira umetno inteligenco, upodabljanje in simulacije. S spodbujanjem neposredne komunikacije med vozlišči GPU zagotavlja zasebnost podatkov, zmanjšuje zakasnitve in povečuje odpornost na napake. Omrežje uporablja veriženje blokov za nespremenljivo izvajanje nalog in preverjanje celovitosti, skupaj z algoritmi za dinamično dodeljevanje nalog za učinkovito dodeljevanje računalniških nalog, kar optimizira prepustnost in stroškovno učinkovitost sistema.

Kje lahko kupim BLENDR?

BLENDR je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta MEXC ter Bitmart, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

6. Dione Protocol (DIONE)

Dione Protocol (DIONE) je ekosistem, ki uporabnikom pomaga preprosto pridobiti decentralizirane žetone. Razvijajo sistem za premostitev vrzeli med dejanskimi problemi in DeFi rešitvami. Poleg tega si njihov celoten ekosistem prizadeva delovati na obnovljive vire energije. Zato tudi DIONE spada med RWA projekte.

Časovni načrt protokola Dione vsebuje celovit načrt, ki se osredotoča na energetska partnerstva, razvoj osnovnega mehanizma za trgovanje z energijo in različne trajnostne pobude. Ta v prihodnost usmerjen načrt je dokaz Dionejeve zavezanosti, da s tehnologijo veriženja blokov prispeva k bolj zeleni in trajnostni prihodnosti.

Dione se razlikuje po tem, da je zasnovan kot plast 1, združljiva s sistemom EVM, ki se za večjo hitrost, varnost, razširljivost in interoperabilnost zgleduje po omrežju Avalanche. Njen preobrat od žetona ERC-20 do razvoja lastne verige blokov Odyssey poudarja inovativen pristop k združevanju tehnološkega napredka z okoljskim ravnanje, saj je Dionejev mehanizem konsenza proof-of-stake usklajen z nihovim zelenim etosom in ponuja energetsko učinkovito alternativo tradicionalnim sistemom proof-of-work.

Kje lahko kupim DIONE?

BLENDR je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta MEXC ter CoinEX, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

7. SoonVerse (SOON)

Nadaljujemo z gaming biserjem z zelo nizko tržno kapitalizacijo pri samo 1.5 milijona dolarjev. SoonVerse (SOON) je integriran pospeševalnik in inkubator za Web3 igre in metaverse, ki uporabnike Web2 vključuje v svet Web3. Projekt je v kratkem obdobju sodeloval z več kot 20 projekti in se pripravil na izid težko pričakovane igre. Češnja na torti so mehanizmi za sežiganje žetonov, ki so vzpostavljeni, da bi se celotna ponudba $SOON zmanjšala za 70%, pri čemer je prva faza tega načrta že v teku. Od septembra 2023 se je vsak mesec sežgalo 4% žetonov $SOON, kar se bo nadaljevalo do junija 2024.

Pred kratkim je tudi izšel SoonVerse Celestial Pass, ki je edinstvena NFT zbirka, zasnovana izključno za člane SOONDAO. Celestial Pass kot temeljno sredstvo SoonVerse predstavlja lastništvo delnic celotnega projekta in ima ključno vlogo pri poslanstvu ustvarjanja skupnostne platforme. Imetniki prepustnice Celestial Pass nimajo le priložnosti aktivno sodelovati pri razvoju in upravljanju platforme SoonVerse, temveč uživajo tudi ekskluzivne dolgoročne ugodnosti platforme.

Kje lahko kupim SOON?

SOON je na voljo na borzi MEXC, pa tudi na Uniswap.

8. ChainGPT (CGPT)

O ChainGPT smo se že večkrat razpisali, in to z razlogom. ChainGPT je napreden model umetne inteligence, ki je v slabem letu dvignil veliko kripto prahu in postal eden najuspešnejših AI projektov. Od poenostavitve programiranja pametnih pogodb do pomoči pri odpravljanju napak in analizi, ChainGPT služi kot zmogljivo orodje za racionalizacijo zapletenih procesov v blockchain ekosistemu.

ChainGPT je že od samega začetka pozotivno presenetil s strateškim sodelovanjem s tehnološkimi in finančnimi voditelji, da bi umetno inteligenco vključili v tradicionalne in decentralizirane finančne sektorje. Pomembna so bila na primer partnerstva z Chainlink, TronDAO in BNB Chain.

Projekt je za prvo polovico leta 2024 predstavilo zanimiv roadmap. Ključni dosežki vključujejo uvedbo CryptoGuard, varnostne razširitve Web3, ki jo poganja umetna inteligenca, in celovite mobilne aplikacije za platformi iOS in Android. Ta razvoj obljublja izboljšano funkcionalnost SDK, integracijo ChainGPT AI na Twitterju ter pomembne nadgradnje Crypto AI Hub, AI Trading Assistant in AI NFT Generator, ki poudarjajo uporabniško izkušnjo in kreativno opolnomočenje.

Kje lahko kupim CGPT?

CGPT je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so KuCoin, Bybit in HTX, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Pancakeswap.

9. Atlas (NAVI)

Atlas Navi je prva navigacijska aplikacija Drive to Earn, ki uporablja umetno inteligenco in kamero pametnega telefona za izogibanje prometu z zaznavanjem cestnih razmer, nesreč, prometa na posameznih pasovih, razpoložljivih parkirnih mest, policijskih vozil in preusmerjanjem voznikov, da se izognejo problematičnim potem. Vsebuje licenčna vozila 3D NFT in mehanizem Drive to Earn, ki uporabnike nagrajuje z žetoni $MILE za vsak prevoženi kilometer, žetone MILE pa lahko uporabniki pretvorijo v NAVI.

Pred kratkim je Atlas Navi predstavil Drive2Earn 2.0, ki z uporabo žetonov NAVI ponuja boljše nagrade za voznike, vključno z znatnimi popusti pri cenah bencina. Ta nova iteracija vključuje napravo Atlas Miner, ki izboljšuje zmogljivosti zbiranja podatkov in omogoča učinkovitejšo analizo prometa. Z uvedbo redkih žetonov NFT Boost lahko vozniki zdaj zaslužijo še večje nagrade in popuste pri nakupu goriva. Ta evolucija označuje ambicijo podjetja Atlas Navi, da pri zbiranju podatkov o vožnji prehiti podjetje Tesla in izkoristi svojo hitro rastočo bazo uporabnikov ter potencialno postane največji zbiralec podatkov o avtonomni vožnji z umetno inteligenco.

Ko potegnemo črto

Bitcoin halving se bliža, zgodovinsko pa je april dober mesec za kriptovalute. V katere boste vložili svoj denar, je seveda odvisno samo od vas. Potreben bo čas, da bodo eksplodirali. Toda ko se bo to zgodilo, poskrbite, da se boste pravočasno vkrcali na vlak. Nikoli ne veste, morda se tukaj skriva naslednji 100x žeton. Seveda pa pristopajte s premišljeno strategijo in nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Kriptomat

Hitra in enostavna registracija

Kriptomat
5.0/5