Top kriptovalute za nakup – december 2023

Home » Top kriptovalute za nakup – december 2023

Cena Bitcoina raste, leto pa se bliža koncu – in to je super čas za naš seznam top kriptovalut za nakup decembra 2023. Poglejmo tudi, kako smo se odrezali z izbranimi jesenskimi kovanci.

Dobro blago se bojda samo hvali, pa vendar se želimo malo »pohvaliti« glede našega jesenskega izbora top kriptovalut. Na koncu koncev je to nek indikator, da se vse te »degen« ure visenja po Discordih, Twitterjih in raznih grafih vsaj nekje obrestuje. Izkazalo se je, da bodo vroče teme naslednjega bull runa najverjetneje res koncepti, kot so umetna inteligenca, Layer 2 blockchaini, blockchain igre na srečoin LSDFi.

Poglejmo si, kako so se odrezale naše top kriptovalute za nakup od datuma objave članka 12. septembra 2023 do 12. novembra 2023 (obdobje 2 mescev):

KovanecCena kriptovalute 12. 9. 2023 v USDCena kriptovalute 12. 11. 2023 v USDRazlika v %
NAKA0,46421,32+ 184.36%
RLB0,12580,24+ 90.78%
FET0,22340,425+ 90.24%
GMX30,7254,72+ 78.13%
MAGIC0,430,67+ 55.81%
RDNT0,1940,2795+ 44.07%
LBR1,121,57+ 40.18%
HBAR0,4640,62+ 33.62%
UNIBOT6951,4–  25.51%

Najbolje se je torej odrezal blockchain gaming projekt Nakamoto Games (NAKA), najslabše pa Unibot (UNIBOT), Telegram bot za trgovanje s kriptovalutami. Pri tem je treba oomeniti, da je cena Bitcoina (BTC) v tem obdobju zabeležila 47.59% rast, Ethereum (ETH) pa 32.43%. Torej so se bolje od Bitcoina odrezalo zgornjih pet kriptovalut.

Je zdaj dober čas za nakup kriptovalut?

V dobi, ki jo zaznamujejo vojne, korupcija, inflacija in vse manjše zaupanje, je prehod na digitalno premoženje naraven napredek človeštva, ki lahko reši številne današnje izzive. Čeprav tehnologija ostaja po svoji naravi nevtralna in se lahko uporablja tako pozitivno kot negativno, bi bilo ignoriranje tega premika nespametno. In ljudje se teg svedno bolj zavedajo, posledično pa se vedno več glav obrača k blockchain svetu.

Trg kriptovalut se je leta 2022 soočal z več resnimi izzivi. Propad ekosistema Terra (LUNA) je sprožil vsesplošno skepso glede uporabnosti tehnologije, čeprav je ta delovala, kot je bilo načrtovano. Škandal, ki je vključeval borzo kriptovalut FTX in goljufive prakse njenega vodstva, ki ga je vodil Sam Bankman-Fried (SBF), ni pretresel le vlagateljev, temveč tudi regulativne organe.

Ključne izkušnje iz preteklega leta so tako:

  • Priznanje, da je bilo potrebno očiščenje trga, ki je bil pretirano hipnotiziran in nekoliko neracionalen, saj so obljube o visokih donosih privedle do slabega obvladovanja tveganja.
  • Potrditev, da je osnovna tehnologija kljub občasni zlorabi zanesljiva.
  • Razumevanje, da je področje kriptovalut zelo tvegano, vendar še vedno bogato s prihodnjimi priložnostmi za tiste, ki še niso vključeni.
  • Pričakovanje strogih predpisov, ki bodo, čeprav so izziv, vzpostavili pomembne temelje za prihodnjo rast trga.

V drugi polovici leta 2023 pa se je nad kripto pokrajino posijalo sonce, trg se počasi prebuja, prihajajoč Bitcoin halving ter šušljanje ob odobritvi Bitcoin ETF in tudi Ethereum ETF pa v trg vlivajo novo upanje, in, seveda, nov kapital.

Katere kriptovalute kupiti decembra 2023?

Naš seznam za december 2023 se spet ne osredotoča na že uveljavljene glavne osumljence kripto scene (kot so Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Cardano (ADA) in Polkadot (DOT)), temveč na »majhne bisere«, za katere mislimo, da bi lahko imeli veliko cenovnega potenciala. Tako smo tekom lastnih raziskav analizirali različna področja in spisali ta seznam top kriptovalut za nakup.

Opomba: Seveda pa je ključnega pomena, da uporabniki pred naložbo pripravijo ustrezno izhodno strategijo. Prav tako je pomembno, da se o vseh naložbenih načrtih posvetujete s finančnim svetovalcem. Ta članek ni finančni nasvet!

1. PAAL AI (PAAL)

PAAL AI (PAAL) se je izkazal kot prelomni projekt, ki ponuja zelo prilagojenega pomočnika z umetno inteligenco, namenjenega obogatitvi uporabniških izkušenj – je kot blockchain verzija ChatGPT. Ta inovativna platforma uporablja napredne tehnologije umetne inteligence, kot so obdelava naravnega jezika (NLP), strojno učenje (ML) in avtomatizacija, da prilagodi odzive posameznim potrebam in željam uporabnika ter tako izboljša interakcijo med uporabniki v različnih aplikacijah.

Glavni cilj projekta PAAL AI je zagotavljati prilagojene, natančne in učinkovite odgovore s pomočjo umetne inteligence na različnih področjih ter uporabnikom pomagati s takojšnjimi in dobro informiranimi odgovori. Gre za vsestransko orodje, ki podpira sodelovanje na platformah, kot so Discord, Telegram, in prek spletnih klepetalnih robotov. Prilagodljivost platforme zagotavlja, da lahko obravnava široko paleto poizvedb, od hitrih poizvedb do poglobljenih analiz, zlasti na dinamičnih področjih kriptovalut in tehnologije blockchain.

PAAL svoje funkcionalnosti razširja tudi na platforme družbenih medijev, kar omogoča širšo dostopnost in interakcijo. Cilj projekta je torej je zagotoviti celovito znanje, podporo in orodja, ki bodo uporabnikom pomagala krmariti po zapletenosti ekosistema kriptovalut, kar pomeni pomemben korak v povezovanju umetne inteligence in tehnologije blockchain.

Zakaj je PAAL dobra investicija?

PAAL AI predstavlja edinstveno naložbeno priložnost, saj združuje 2 trenutno najbolj vroči narativi v svetu tehnologije – umetno inteligenco in tehnologijo blockchain. Poleg zaupanja vlagateljev in povečanja članov ekipe za 50% ter povečanja uporabnikov do 7000, so nedavno tudi sklenili partnerstvo z Googlom, kar priča o visokem zaupanju, ki ga imajo ljudje v ta projekt.

Kje lahko kupim PAAL?

PAAL je za enkrat na voljo na nekaj manjših kripto borzah, kot so Poloniex in Bitmart, sicer pa priporočamo nakup na dexih, kot sta Uniswap ali Gate.io.

2. dYdX (ETHDYDX)

dYdX je ena vodilnih decentraliziranih borz (DEX), ki slovi po svojih možnostih večnega trgovanja z več kot 35 priljubljenimi kriptovalutami, vključno z Bitcoin, Ether, Dogecoin in Cardano. projekt dYdX, ki ga je leta 2017 ustanovil Antonio Juliano, je začelo s ponujanjem storitev maržnega trgovanja, posojanja in izposojanja kriptovalut prek omrežja Ethereum layer-1. Do avgusta 2021 je platforma razširila svojo ponudbo in vključila navzkrižno maržno perpetualno trgovanje, kar uporabnikom omogoča, da izkoristijo svoje stanje za zagotavljanje likvidnosti v nestanovitnih tržnih razmerah.

Projekt temelji na Ethereum pametnih pogodbah in STARK Rollups in poudarja decentralizacijo in protokole brez zaupanja. Platforma, ki se je razvijala skozi številne iteracije, se osredotoča na decentralizacijo svojih sestavnih delov, zaradi česar je ključni akter v svetu decentraliziranih financ (DeFi). Njena zavezanost k ustvarjanju trgovalnega okolja brez dovoljenj in razširljivosti postavlja dYdX kot ključno središče za trgovce s kriptovalutami, ki iščejo decentralizirano, varno in učinkovito trgovalno izkušnjo.

Zakaj je DYDX dobra investicija?

dYdX se nenehno razvija in ponuja večno trgovanje na drugem sloju, žetone za upravljanje (DYDX), stave in zbirke NFT. Žetoni DYDX spodbujajo sodelovanje skupnosti pri upravljanju in zagotavljajo nagrade za staking. Načrt platforme za popolno decentralizacijo, zlasti z novo različico dYdX v4, obljublja popolnoma decentralizirano in s strani skupnosti nadzorovano trgovalno okolje. Ta prehod bo izboljšal njeno ponudbo, vključno s ponovno uvedbo promptnega in maržnega trgovanja ter izboljšanjem obstoječih funkcij.

Kje lahko kupim DYDX?

DYDX je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

Binance

Nizke provizije, široka ponudba ...

3. THORChain (RUNE)

ThorChain (RUNE), ki je bil uveden leta 2018, revolucionira izmenjavo kriptovalut, saj uporabnikom omogoča izmenjavo žetonov v različnih omrežjih veriženja blokov, ne da bi se pri tem zanašali na centralizirane borze. To je mogoče doseči z njegovim lastnim žetonom RUNE, ki poganja omrežje ThorChain.

ThorChain zaradi svoje nelastniške narave zagotavlja, da uporabniki med izmenjavo ohranijo popoln nadzor nad svojim digitalnim premoženjem, kar je pomemben problem na področju decentraliziranega financiranja (DeFi). Za zagotavljanje likvidnosti za avtomatizirane vzdrževalce trga (AMM) uporablja stalne likvidnostne bazene (CLP), s čimer se izogne potrebi po zunanjih cenovnih virih ali orakljih. Ta pristop vključuje tudi pristojbine na podlagi zdrsa, da se ohrani likvidnost in prepreči nepovratna izguba. Ključno za funkcionalnost sistema ThorChain je omrežje, ki temelji na tehnologiji Tendermint, ki uporablja algoritem za dokazovanje deleža (PoS) za preprečevanje napadov Sybil in bizantinsko toleranco napak (BFT) za zagotavljanje celovitosti omrežja, tudi če nekatera vozlišča delujejo nepravilno ali zlonamerno. Upravljavci vozlišč, ki so ključnega pomena za delovanje omrežja, upravljajo visoko zmogljivo IT infrastrukturo in oblikujejo obveznice RUNE, da bi zaslužili nagrade in zavarovali omrežje.

Zakaj je RUNE dobra investicija?

Žeton RUNE v omrežju ThorChain večplastno vlogo, saj zagotavlja likvidnost kot sredstvo za poravnavo, zagotavlja varnost kot mehanizem, odporen na kibila, signalizira prioritete v verigi za upravljanje, ponuja spodbude z nagradami za izplačilo, zaračunava pristojbine in subvencionira plin. Uporabniki lahko dostopajo tudi do funkcij, kot je RuneVault, za stavljenje in pridobivanje donosov na svoje naložbe. Ta edinstven položaj v ekosistemu skupaj z njegovim prispevkom k likvidnosti in učinkovitosti omrežja ustvarja vrednost za družbo RUNE, zaradi česar je privlačna naložba.

Kje lahko kupim RUNE?

RUNE je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

4. Injective Protocol (INJ)

Injective Protocol (INJ) je stalnica na naših kripto izborih, in tudi tale seznam ni izjema. Ta projekt je je revolucionarni blockchain prve plasti, ki je posebej zasnovan za podporo interoperabilnim decentraliziranim financam (DeFi) in Web 3 aplikacijam. Ta inovativna platforma omogoča ustvarjanje novih aplikacij DeFi z uporabo visokozmogljive decentralizirane infrastrukture za izmenjavo na verigi, decentraliziranih mostov, orakljev in sestavljive plasti pametnih pogodb s CosmWasmom. Program Injective, ki je bil zgrajen s pomočjo paketa Cosmos SDK, uporablja mehanizem konsenza na podlagi dokazovanja prevzema (Proof-of-Stake), ki temelji na tehnologiji Tendermint, kar mu omogoča doseganje takojšnje dokončnosti transakcij in ohranjanje impresivne hitrosti več kot 10.000 transakcij na sekundo.

Medobratovalnost Injective je izjemna lastnost, saj podpira sredstva iz znanih verig blokov, kot so Ethereum (ETH), Solana (SOL), Polygon (MATIC) in druge, s čimer je prvo omrežje v ekosistemu Cosmos s takšnimi zmogljivostmi. Ta interoperabilnost skupaj z modelom upravljanja, ki ga vodi skupnost, uporabnikom omogoča, da v celoti izkoristijo potencial njene platforme. Veriga Injective je prilagojena potrebam razvijalcev in uporabnikov po vsem svetu, kar omogoča, da DeFi aplikacije učinkovito delujejo v različnih verigah blokov. Poleg tega je Injective uvedlel različne spodbujevalne mehanizme za spodbujanje razvoja. Ponuja edinstvene ugodnosti, kot je zaslužek do 40% vseh pristojbin za trgovanje za gostovanje relejnih vozlišč in uporabniških vmesnikov, ter izvaja pomemben program odkupa in odprodaje za protokolarne pristojbine. Platforma s svojim paketnim dražbenim modelom ponuja tudi zaščito pred front-runningom ter zagotavlja pregledne in sledljive transakcije, kar odraža visoko raven zaupanja in nadzora za uporabnike.

Zakaj je INJ dobra investicija?

V ekosistemu Injective za upravljanje skrbi decentralizirana avtonomna organizacija (DAO), v kateri lahko imetniki žetonov INJ predlagajo nove uvrstitve na trg in posodobitve na ravni protokola. Žeton INJ, ki je osrednji v sistemu Injective, služi več namenom, vključno z upravljanjem, zavarovanjem izvedenih finančnih instrumentov, varnostjo protokola in spodbudami za posrednike. Poleg tega je INJ pridobil zaupanje investitorjev in v 2023 do konca leta naredil 8x cene.

Kje lahko kupim INJ?

INJ je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

Binance

Nizke provizije, široka ponudba ...

5. ALLIANCEBLOCK NEXERA (NXRA)

AllianceBlock Nexera (NXRA) predstavlja pomemben razvoj ekosistema AllianceBlock. NXRA kot izvirni žeton nadomešča starejši žeton AllianceBlock (ALBT), podeduje njegovo uporabnost in postavlja temelje za razširjeno interoperabilnost in uporabnost v celotnem naboru rešitev AllianceBlock. Preobrazbeno potovanje sistema AllianceBlock je doseglo vrhunec z uvedbo protokola Nexera decembra 2022, ki je uresničitev protokola Prometheus, predvidenega v beli knjigi iz leta 2020. Ta protokol služi kot povezovalno tkivo v tehnološkem nizu AllianceBlock, saj ustvarja nemotene prehode med decentraliziranimi financami (DeFi) in tradicionalnimi financami (TradFi).

Protokol Nexera je prelomna rešitev za ustvarjanje spremenljivih in sestavljivih NFT, imenovanih MetaNFT. Ti MetaNFT so zasnovani tako, da so bolj prilagodljivi, skalabilni in razširljivi, kar pomeni pomemben napredek v naslednji generaciji NFT. Prehod na protokol Nexera in uvedba žetona NXRA pomenita začetek novega obdobja za AllianceBlock.

Zakaj je NXRA dobra investicija?

Žeton NXRA zato ni le sredstvo za izmenjavo znotraj ekosistema, temveč tudi ključni spodbujevalec vizije podjetja AllianceBlock, da zapolni vrzel med DeFi in TradFi. Poleg tega je nedavni prenos žetona NXRA v omrežje Arbitrum (ARB), hitro rastoče omrežje drugega sloja, ki omrežje Ethereum nadgrajuje z višjimi hitrostmi in nizkimi stroški transakcij, pozitivno vplival na njegovo tržno uspešnost. K rasti je prispevala tudi uvrstitev trgovalnega para NXRA/USDT na borzo Nexera. AllianceBlock se je pozicioniral kot ključni igralec v industriji tokenizacije, ki hitro pridobiva na veljavi za tokenizacijo sredstev iz realnega sveta (Real World Assets – RWA), tehnologije, ki velja za enega najboljših primerov uporabe tehnologije veriženja blokov.

Kje lahko kupim NXRA?

NXRA je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Kucoin in BitFinex, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

Chainlink (LINK) je pravi starosta kripto sveta in pionirski projekt na področju kriptovalut, katerega namen je premostiti vrzel med pametnimi pogodbami in podatki iz realnega sveta. Projekt sta leta 2017 ustanovila Sergey Nazarov in Steve Ellis ter deluje od leta 2019, deluje pa kot sredstvo za vključevanje zunanjih podatkov v blockchain omrežja. Osnovna zamisel podjetja Chainlink je omogočiti interakcijo z zunanjimi podatki pametnim pogodbam, ki so samoizvršljive pogodbe s pogoji sporazuma, zapisanimi neposredno v kodo. To je ključnega pomena, saj pametne pogodbe po svoji naravi delujejo v zaprtem ekosistemu in so omejene na podatke, ki so na voljo v njihovi verigi blokov.

Omrežje Chainlink uporablja decentralizirano omrežje »orakljev« za pridobivanje podatkov iz različnih zunanjih virov. Ti oraklji niso le prenašalci podatkov, temveč imajo tudi ključno vlogo pri preverjanju podatkov, preden ti prispejo v verigo blokov. Ta sistem zagotavlja, da so podatki, ki se vnašajo v pametne pogodbe, točni in zanesljivi, ter preprečuje manipulacije ali napake na točkah vnosa podatkov.

Arhitektura družbe Chainlink je zasnovana tako, da zagotavlja, da v postopku dostave podatkov ni ene same točke odpovedi. Decentralizirano omrežje oracle omogoča pametne pogodbe za varno in zanesljivo avtomatizacijo prenosa podatkov med verigami blokov in zunanjimi sistemi. Široka uporabnost verige Chainlink se kaže v različnih sektorjih, vključno z decentraliziranimi financami (DeFi), gamingom in zavarovalništvom. V DeFi se oraklji Chainlink uporabljajo za dostop do finančnih podatkov o premoženju in trgih. Pri igranju iger lahko zagotavljajo naključne elemente za igranje iger, pri zavarovanju pa olajšajo prenos podatkov, potrebnih za začetek in poravnavo pogodb.

Zakaj je LINK dobra investicija?

Z razvojem verige Chainlink 2.0 se bodo v prihodnosti njene zmogljivosti še povečale. Z vidika naložbenega potenciala se je Chainlink izkazal izjemno dobro, saj je njegova cena še vedno precej višja kot med ICO. Čeprav je napovedovanje njene prihodnje cene lahko zahtevno, se zdi, da ima Chainlink precejšen potencial za rast. Rast decentraliziranih orakeljskih omrežij in trenutno trgovanje s Chainlinkom z diskontom v letu 2023 kažeta, da je to morda ugoden čas za naložbe. Pričakuje se, da bo splošni trend za LINK naraščajoč, čeprav je ponovna vrnitev na rekordno vrednost iz leta 2021 v bližnji prihodnosti malo verjetna.

Kje lahko kupim LINK?

LINK je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

7. SingularityNET (AGIX)

SingularityNET (AGIX), ki ga je leta 2017 ustanovil raziskovalec umetne inteligence in podjetnik Dr. Ben Goertzel, je decentralizirana tržnica za storitve umetne inteligence. Njegov glavni cilj je demokratizacija umetne inteligence, tako da je dostopna širšemu občinstvu in olajša sodelovanje med razvijalci. Platforma uporablja tehnologijo blockchain, da bi ustvarila dostopnejši in decentraliziran trg za storitve umetne inteligence. SingularityNET deluje na podlagi predpostavke, da je centraliziran nadzor umetne inteligence s strani velikih tehnoloških podjetij pomembna ovira za demokratizacijo teh tehnologij.

Pomemben mejnik je platforma dosegla s prvo ponudbo kovancev (ICO) decembra 2017, ko je zbrala več kot 36 milijonov dolarjev. S temi sredstvi je bil v letu 2018 podprt razvoj različice beta, ki razvijalcem omogoča izdelavo in uvajanje storitev umetne inteligence. Od takrat je SingularityNET sklenil partnerstva z različnimi organizacijami, vključno s Hanson Robotics, Ocean Protocol in etiopsko vlado, za razvoj in uvajanje aplikacij AI v različnih sektorjih. Pomembno sodelovanje s projektom Cardano iz leta 2021 je bilo namenjeno razširitvi zmogljivosti in dosega platforme.

Ponudba platforme vključuje trg umetne inteligence za nakup in prodajo storitev in rešitev umetne inteligence, umetno inteligenco kot storitev s storitvami, kot so algoritmi za obdelavo naravnega jezika in strojno učenje, orodja za razvijalce umetne inteligence, raziskovalne zmogljivosti umetne inteligence ter okvir za upravljanje umetne inteligence, ki zagotavlja etičen in odgovoren razvoj umetne inteligence.

Zakaj je AGIX dobra investicija?

Ključni element strategije podjetja SingularityNET je, da vsakomur omogoči zaslužek z umetno inteligenco. Ta pristop omogoča podjetjem in razvijalcem, da kupujejo in prodajajo algoritme UI v velikem obsegu, s čimer zmanjšujejo stroške in širijo zmogljivosti UI. Poleg tega povezovanje umetne inteligence z robotiko, ki ga ponazarjajo projekti, kot je SophiaVerse, s strani mreže SingularityNET pomeni pomemben korak k doseganju bolj povezanega in naprednega ekosistema umetne inteligence.

SingularityNET s sodelovanjem s podjetjem Cardano in drugimi strateškimi partnerstvi, kot sta EARTHwise in Vechain, poudarja svojo zavezanost razvoju decentraliziranih rešitev umetne inteligence in trajnostne tehnologije, ki temelji na podatkih. Namen teh sodelovanj je pospešiti uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja ZN in zagotoviti rešitve umetne inteligence za podjetja, kar dokazuje potencial podjetja SingularityNET za širok vpliv v različnih sektorjih.

Kje lahko kupim AGIX?

AGIX je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

8. Toncoin (TON)

Toncoin (TON) je edinstven primer v svet kriptovalut, ki je nastal na podlagi ambiciozne vizije platforme za sporočanje Telegram. Leta 2018 je Telegram začel uporabljati odprto omrežje Telegram Open Network (TON) in uvedel “gram” kot svojo domačo valuto za upravljanje pristojbin za transakcije, plačila in potrjevanje transakcij. Ta projekt, ki sta ga zasnovala Nikolaj in Pavel Durov, uporablja protokol proof-of-stake, razširjen s shardingom, katerega cilj je rešiti težave s skalabilnostjo, ki so pogoste pri blockchain projektih, kot je Bitcoin (BTC). Po Telegramovem umiku iz projekta zaradi regulativnih izzivov pa je odprtokodna narava kode TON omogočila, da jo je skupnost nadaljevala. Razvijalci, kot sta Anatolij Makosov in Kirill Emelianenko, so se vključili v nadaljnji razvoj omrežja. Fundacija TON, nekomercialna organizacija, je projekt preimenovala v Odprto omrežje, pri čemer je ohranila kratico TON, in zdaj nadzira delovanje Toncoina.

Leta 2021 je TON dosegel rekordno zmogljivost obdelave 55.000 transakcij na sekundo, pri čemer si želi obdelati še več milijonov transakcij. Poleg tega tokenomika Toncoina razkriva največjo zalogo 5 milijard TON, trenutno pa je v obtoku 3,4 milijarde. Omrežje validatorje spodbuja z nagradami TON in vzdržuje letno stopnjo inflacije 0,6 %.

Zakaj je TON dobra investicija?

Toncoin se kot domača kriptovaluta omrežja TON pogosto uporablja pri omrežnih operacijah, transakcijah in različnih aplikacijah, vključno z igrami in zbirateljskimi predmeti, ki temeljijo na omrežju TON. Ekosistem vključuje storitve, kot so TON Storage, TON Proxy (decentralizirano VPN omrežje) in edinstven sistem poimenovanja, ki v prvi vrsti uporabljajo Toncoin. Omrežje se ponaša z lastno trgovino z več kot 500 aplikacijami, ki dodatno vključujejo Toncoin v različne uporabniške storitve.

Kje lahko kupim TON?

TON je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5

9. Kaspa (KAS)

Kaspa (KAS) predstavlja prelomni korak v tehnologiji blockchain, ki je znana predvsem po tem, da lahko podpira visoke hitrosti blokiranja in hkrati zagotavlja zanesljivo varnost, podobno kot mehanizmi konsenza PoW (Proof-of-Work). Sistem Kaspa, ki sta ga leta 2016 predstavila Yonatan Sompolinsky in Aviv Zohar, obravnava izzive skalabilnosti, ki so značilni za verige blokov PoW. Uporablja protokol GHOSTDAG, skalabilno posplošitev mehanizma konsenza Bitcoina, in ohranja varnostne prednosti mehanizma PoW z večjo hitrostjo in prilagodljivostjo pri času blokiranja in nagrajevanju.

Kaspa se odlikuje kot plast za zaporedje transakcij s takojšnjim potrjevanjem, ki rudarjem omogoča hitro vključevanje zahtevkov za transakcije v verigo blokov. To ogrodje uporablja protokol PHANTOM, ki je v bistvu poenostavljena, skalabilna oblika pravil konsenza Bitcoina. Za razliko od tradicionalnih verig blokov, ki opustijo vzporedne bloke, PHANTOM omogoča njihovo sobivanje in jih organizira v konsenz. Ta pristop družbi Kaspa omogoča, da olajša zasebne dejavnosti pred trgovanjem in anonimne transakcije ter uporabnike zaščiti pred morebitnimi izkoriščanji, kot je manipulacija vrstnega reda transakcij.

Zakaj je KAS dobra investicija?

Sistem KAS beleži znatno rast, zlasti v zadnjem mesecu se je povečal za več kot 300 odstotkov. Ko je Ethereum prešel na konsenz za dokazovanje deleža, se je Kaspa pojavila kot ustrezna alternativa za rudarje. Zaradi tega je KAS zdaj uvrščena med TOP 100 kriptovalut glede na tržno vrednost. Njegova tržna vrednost in ponudba v obtoku odražata njegovo vse večje sprejemanje v kripto skupnosti.

Kje lahko kupim KAS?

KAS je na voljo na vseh večjih kripto borzah, kot so Binance, Kucoin in Kraken, pa tudi na dexih, kot sta Uniswap ali Sushiswap.

Binance

Nizke provizije, široka ponudba ...

10. Games for a Living (GFAL)

Za zadnji projekt na seznamu smo spet skočili v svet blockchain iger. Games for a Living (GFAL) je inovativna platforma, ki je pripravljena revolucionirati ekosistem Web3 iger. GFAL je bila ustanovljena z vizijo pospeševanja razvoja video iger, ki temeljijo na tehnologiji blockchain, zlasti v kategoriji AAA, in si prizadeva razvijalcem omogočiti orodja in vire za ustvarjanje, odpravljanje napak, uvajanje in lansiranje visokokakovostnih iger. Z vključevanjem teh iger v veriženje blokov želi GFAL povečati njihove možnosti za uspeh ter spodbujati rast in povezovanje v igralnem sektorju.

Pri nastanku GFAL leta 2021 so sodelovali ugledni veterani iz industrije, kot sta Manel Sort, nekdanji vodja v King Studiu, in Javier León, nominiranec za nagrado Emmy, ter Christian Gascons in Marc Tormo iz slavnega podjetja Blizzard Entertainment. Njihova skupna vizija je bila gojiti pravičnejši svet iger z boljšo porazdelitvijo dobička. GFAL si prizadeva odpraviti omejitve tradicionalnih igralnih modelov z omogočanjem ustvarjanja, lastništva in prostega trgovanja z igralnimi predmeti na sekundarnih trgih ter s tem spodbujanjem resničnega gospodarstva v igrah. Ta pristop združuje dinamike Free-2-Play, Play-2-Earn in Pay-2-Win ter razvijalcem ponuja ustvarjalno svobodo, da prilagodijo dinamiko igre potrebam svojega občinstva.

Zakaj je GFAL dobra investicija?

GFAL je zasnovan kot premostitveno sredstvo v raznolikem igralnem ekosistemu. Služi za več namenov, vključno s transakcijami v igri, kovanjem igralnih sredstev v NFT, nakupom ekskluzivnih sredstev in trgovanjem z njimi. Sistem VIP nagrajuje aktivne uporabnike GFAL s transakcijami s popustom, prednostnim dostopom in pravicami do upravljanja, kar imetnikom žetonov dodaja vrednost. Razvijalci lahko z lastništvom žetona GFAL dostopajo tudi do ekskluzivnih funkcij, kot so portal za razvijalce, analitika iger in dogodki v živo. Ker se ekosistem širi z več igrami, se pričakuje, da se bo uporabnost žetona GFAL ustrezno povečala.

Kje lahko kupim GFAL?

GFAL je zaenkrat na voljo predvsem na dexih, kot sta Pancakeswap ali Sushiswap.

Ko potegnemo črto

Zaključek našega potovanja skozi kripto pokrajino decembra 2023 razkriva dinamično in večplastno kriptosfero. Izstopajo inovativni projekti, kot so PAAL AI in SingularityNET, ki združujejo umetno inteligenco in blockchain, ter robustne blockchain rešitve, kot sta ThorChain in Injective Protocol, ki pionirsko oblikujejo prihodnost DeFi. Toncoin in Kaspa dokazujeta, kako tradicionalne blockchain paradigme dobivajo nove dimenzije z naprednimi tehnološkimi rešitvami. Games for a Living pa na prizorišče prinaša svež pristop k blockchain igranju, ki obljublja revolucijo v gaming industriji.

Seveda pa se moramo zavedati, da je svet kriptovalut zelo nestanoviten in nepredvidljiv, zato nikoli ne investirajte več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Kje kupiti kriptovalute

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

Registriraj se

hitro in enostavno

Kupuj, trguj in vlagaj!

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

Pogosta vprašanja

Katere so najboljše kriptovalute za nakup decembra 2023?

To je odvisno od vašega portelja, naš izbor vključuje kriptovalute z majhno tržno kapitalizacijo, ki imajo po našem mnenju velik cenovni potencial: PAAL, GFAL, LINK, KAS, TON, INJ, AGIX…

Zakaj dYdX velja za dobro naložbo?

Zakaj investirati v Injective Protocol (INJ)?

Zakaj je Chainlink (LINK) dobra naložbena izbira?

Zakaj je dobro investirati v Kaspa (KAS)?

Zakaj razmisliti o naložbi v Games for a Living (GFAL)?