Top kriptovalute za nakup maja 2024!

Home » Top kriptovalute za nakup maja 2024!
katere kriptovalute kupiti

Bitcoin halving je minil v znaku pričakovanega padca cen kriptovalut, toda kripto trg se spet zagreva in morda je to še zadnji čas za nakup obetavnih kriptovalut, preden bikovski vlak odpelje. To je seznam top kriptovalut za nakup maja 2024!

Bitcoin halving je minil brez večjih posebnosti, kot so mnogi tudi pričakovali. Kakšen teden po halvingu je cena Bitcoina najprej padla do 60.000 dolarjev, nato 57.000, v času pisanja tega članka pa se je z zajetno zeleno svečo pognala do 63.000 dolarjev. Medtem ko je Bitcoin padel za slabih 15%, pa je altcoin trg doživel bolj krvavo kopel, saj so se mnogi kovanci (kot so na primer Injective Protocol (INJ), Arbitrum (ARB) in številni memecoini) doživeli tudi 50% padec. Kar za bikovsko razpoložene pomeni le eno – najboljše kriptovalute za nakup so na razprodaji.

Seveda pa je kljub temu pomembno, da ločimo kakovostne projekte od plevela, in s tem v mislih smo pripravili tale seznam kriptovalut za nakup maj 2024. Tukaj ne boste našli tako imenovanih shitcoinov, temveč kakovostnih projektov z dejansko uporabnostjo ter kakovostno ekipo v ozadju.

Če so v prejpnjem bull runu prednjačili kripto kovanci s področja DeFi in NFT, pa so letos najbolj vroče tematike umetna inteligenca, gaming in RWA. Zato večina kriptovalut na našem seznamu prihaja s teh področij.

Opomba: Svet kriptovalut je zelo nestanoviten ter poln prevar. Pozivamo vas, da nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti in da pred kakršnokoli investicijo opravite lastno raziskavo – DYOR.

1. Ispolink (ISP)

Ta dragulj pripada dvema vročim narativama – AI in gaming, poleg tega pa njegova tržna kapitalizacija v času pisanja tega članka znaša le 10 milijonov dolarjev.

Ispolink (ISP) je vrhunska platforma, ki je zasnovana za preoblikovanje zaposlovanja v blockchain in Web3 sektorjih. Uporablja pristop, ki ga poganja umetna inteligenca, da bi povezala tehnološka podjetja z vrhunskimi Web 3 razvijalci in drugimi tehnološkimi strokovnjaki. Platformo odlikuje vključevanje tehnologije veriženja blokov za povečanje preglednosti in učinkovitosti v postopku zaposlovanja. Ekosistem podjetja Ispolink vključuje različne izdelke, predvsem »Ispoverse«, njihovo play-to-earn igro, ki ponuja izobraževalno infrastrukturo in edinstvene GameFi izkušnje tako za igralce kot blagovne znamke.

Ker je podjetje Ispolink povezano s pripovedmi o umetni inteligenci in igrami, je še posebej zanimiva naložba v razvijajočo se domeno Web3. Njegov mehanizem za povezovanje, ki ga poganja umetna inteligenca, optimizira povezavo med podjetji, ki se ukvarjajo z veriženjem blokov, in vodilnimi tehnološkimi talenti, kar je ključnega pomena za podjetja, ki želijo izkoristiti celoten potencial tehnologije veriženja blokov. Poleg tega redno sklepajo številna kakovostna partnerstva, ki dodatno krepi njihov ugled v blockchain prostoru.

Smo že omenili, da ima žeton ISP komaj 10 milijonov dolarjev tržne kapitalizacije?

Kje lahko kupim ISP?

ISP je zaenkrat na voljo na nekaterih centraliziranih kripto borzah, kot sta KuCoin in MEXC, pa tudi na dexih, kot je ali Pancakeswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

2. Velo (VELO)

Velo (VELO) je celovita blockchain finančna platforma, ki se osredotoča na omogočanje varnih in učinkovitih čezmejnih transakcij s poudarkom na finančni vključenosti. Družba Velo, ki je začela delovati leta 2018 in temelji na omrežju Stellar, si prizadeva povečati hitrost denarja in razširiti finančne storitve na regije s premajhno bančno oskrbo, predvsem s poudarkom na jugovzhodni Aziji. Osrednji izdelki podjetja Velo vključujejo decentralizirano borzo (DEX), univerzalno omrežje veriženja blokov in nabor finančnih storitev, ki omogočajo vse od plačil do trgovanja in upravljanja premoženja. Izstopajoča funkcija platforme, Orbit, poenostavlja transakcije s kriptovalutami za vsakdanjo uporabo, zlasti s plačili s kodo QR, ki se nemoteno povezujejo s tradicionalnimi finančnimi sistemi.

Še posebej izstopa zaradi partnerstev in potencialnega vpliva v jugovzhodni Aziji – regiji z velikim potencialom rasti na področju digitalnih plačil in finančne tehnologije. Velo je sklenil strateška partnerstva z večjimi omrežji POS, kar bi lahko omogočilo kriptoplačila pri več kot 100.000 trgovcih.

Si predstavljate, da bi Velo dobil zeleno luč za vsako 7-Eleven prodajalno na Tajskem? Potencial je ogromen.

Kje lahko kupim VELO?

VELO je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta KuCoin ter Crypto.com, pa tudi na dexih, kot je Pancakeswap.

3. Realio Network (RIO)

Realio Network (RIO) je decentralizirana platforma, ki s tehnologijo blockchain omogoča tokenizacijo realnih sredstev (RWA), kot so nepremičnine in zasebni kapital. Zgrajena je na večverižnem ogrodju s plastjo 1 in uporablja mehanizem proof-of-stake, ki ga zagotavlja njen mehanizem ComeBFT, ki poudarja varnost, skalabilnost in energetsko učinkovitost. Omrežje podpira različna okolja veriženja blokov zaradi interoperabilnosti z Ethereumom, Algorandom, Stellarjem in kot del ekosistema Cosmos s protokolom IBC.

Cilj omrežja Realio je poenostaviti postopek izdajanja in upravljanja digitalnih vrednostnih papirjev in premoženja ter uporabnikom omogočiti sodelovanje pri tokenizaciji premoženja, ne da bi jim bilo treba upravljati lastna vozlišča.

Realio ima edinstven položaj, saj se osredotoča na RWA, vlagateljem in uporabnikom pa omogoča, da na decentraliziran način tokenizirajo sredstva in z njimi trgujejo. Izvorna žetona, RIO in RST (Realio Security Token), omogočata različne operacije omrežja, vključno s plačili pristojbin za transakcije in nagradami za staking. Žetoni RIO so bili razdeljeni s poštenim zagonom (fair launch) in so bistveni za upravljanje in operativne dejavnosti omrežja.

Kje lahko kupim RIO?

RIO je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot je KuCoin, pa tudi na dexih, kot je Uniswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4. Inspect (INSP)

Inspect (INSP) je blockchain socialno omrežje, ki temelji na Twitterju in je namenjen neposredni integraciji s platformami družbenih medijev za zagotavljanje večjega sodelovanja uporabnikov in analize podatkov posebej za skupnost kriptovalut. Prepozna uporabnike z NFT profilnimi slikami na Twitterju in poleg metrike skupnosti zagotavlja podroben vpogled v povezane NFT. Cilj tega projekta je racionalizirati procese interakcije in odkrivanja na področju kriptovalut in NFT na družbenih platformah, tako da bodo uporabniki lažje sledili kripto projektom, z njimi sodelovali, jih odkrivali in celo trgovali z njimi neposredno prek Twitter razširitve.

Inspect je zaradi inovativne integracije z družbenimi mediji in zagotovljenih partnerstev pokazal velik cenovni potencial. Projekt je pritegnil naložbe v skupni vrednosti 2,57 milijona dolarjev od pomembnih subjektov, kot so Polygon Ventures, Avalanche in Algorand, kar poudarja njegovo verodostojnost in vero industrije v njegovo prihodnjo rast.

Glede na priljubljenost socialnih omrežij v našem času, bi blockchain verzija lahko dobila veliko privržencev.

Kje lahko kupim INSP?

INSP je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta KuCoin ter ByBit, pa tudi na dexih, kot sta Pancakeswap ter Uniswap.

5. MindAI (MDAI)

Tisti, ki ste zamudili zgodnje dni projektov Fetch.ai (FET) ali Paal AI (PAAL), se boste najbrž razveselili tega dragulji pri manj kot 3 milijonih dolarjev tržne kapitalizacije.

MindAI (MDAI) je decentralizirana platforma, zasnovana za revolucionarno interakcijo uporabnikov z umetno inteligenco s pomočjo naprednega klepetalnega robota. Uporablja tehnologijo blockchain za – tako je – povečanje varnosti in preglednosti aplikacij umetne inteligence v različnih sektorjih, kot so izobraževanje, zdravstvo in finance. Klepetalni roboti MindAI ponujajo večplastne funkcionalnosti, vključno s psihološkim svetovanjem, izobraževalno podporo in celo nalogami osebne pomoči, kot je ustvarjanje profilov za zmenke. Sestavna značilnost MindAI je integracija s programom Telegram, ki uporabnikom omogoča interakcijo s klepetalnim robotom umetne inteligence neposredno prek priljubljene aplikacije za sporočanje.

MindAI predstavlja obetavno naložbeno priložnost zaradi svojega pionirskega pristopa k združevanju umetne inteligence in veriženja blokov. Potencial projekta poudarjajo njegove raznolike aplikacije v različnih sektorjih, ki so privlačne za široko občinstvo. MindAI je vzpostavil zanesljive varnostne ukrepe, vključno s protokoli KYC in revizijskimi protokoli, ki zagotavljajo zaupanje vlagateljev in skladnost z zakonodajo.

Poleg tega je cena MDAI po začetnem hypu padla s 25 dolarjev na 4 v času pisanja tega članka.

Kje lahko kupim MDAI?

MDAI je zaenkrat na voljo samo na decentralizirani borzi Uniswap, na katero se lahko povežete s kripto denarnico, kot je Metamask.

6. Credefi (CREDI)

Credifi (CREDI) je inovativen kripto projekt, namenjen združitvi decentraliziranega financiranja (DeFi) s financiranjem realnih sredstev (RWA). Platforma ponuja večstopenjsko strukturo storitev, ki vključuje portfeljsko posojanje, projektno peer-to-peer posojanje in trgovinsko financiranje ter obravnava različne ravni tveganja in profile vlagateljev. Credifi uporablja tehnologijo blockchain za zagotavljanje bonitetnih ocen in ocen tveganja, kar posojilodajalcem in posojilojemalcem olajša varno sodelovanje v finančnih transakcijah. Žeton CREDI, ki je osrednji element njenega ekosistema, omogoča različne funkcionalnosti, vključno z razdeljevanjem nagrad, stakingom in sodelovanjem pri upravljanju.

CREDI velja za obetavno naložbo zaradi trdnih partnerstev s ključnimi finančnimi subjekti in potenciala za revolucijo v sektorju DeFi. Podjetje Credifi na primer sodeluje z družbo Experian, pomembnim akterjem na področju finančnih podatkov in analitike, kar povečuje njegovo verodostojnost in operativno zmogljivost v okolju DeFi.

Kje lahko kupim CREDI?

CREDI je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta KuCoin ter BitMart, pa tudi na dexih, kot sta Pancakeswap ter Uniswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

7. Coti (COTI)

Coti (COTI), skrajšano »Currency of the Internet«, je specializirana finančna tehnološka platforma, ki deluje na lastni verigi blokov na podlagi usmerjenega acikličnega grafa (DAG) in uporablja algoritem soglasja Proof of Trust. Podjetje Coti, ki je začelo delovati že leta 2017, želi postati temeljni protokol za prihodnje decentralizirane rešitve in ponuditi alternativo tradicionalnim finančnim sistemom. Platforma se osredotoča na ustvarjanje skalabilne in učinkovite infrastrukture za transakcije, pri čemer je namenjena predvsem trgovcem, plačilnim dApps in izdajateljem stablecoinov. S svojim lastnim mainnetom, ki se bo začel uporabljati leta 2019, Coti omogoča hitrosti obdelave do 10.000 transakcij na sekundo, pri čemer poudarja nizke pristojbine, zmanjšanje zakasnitev in globalno finančno vključenost.

Coti predstavlja zanimivo naložbo zaradi svojega edinstvenega položaja v sektorju digitalnih plačil in potenciala za prekinitev tradicionalnih plačilnih sistemov po vsem svetu. Zaradi te lastnosti je potencialni konkurent glavnim plačilnim procesorjem, kot je Visa, kar zadeva zmogljivost transakcij.

Kje lahko kupim COTI?

COTI je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot so Binance,  KuCoin ter BitMart, pa tudi na dexih, kot sta Pancakeswap ter Uniswap.

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

8. BRN Metaverse (BRN)

Pa smo končno prišli do gaming žetona za nakup v maju.

BRN Metaverse (BRN) je večplasten projekt, namenjen premostitvi vrzeli med metaverse in resničnim svetom s pomočjo inovativne tehnologije in ekosistema. Vključuje napredne tehnologije, kot so umetna inteligenca, Web 3.0 in blockchain, da bi povečal svoje zmogljivosti v sektorjih metaverse in blockchain iger. Ključna značilnost metaverze BRN je njena osredotočenost na žetone GameFi in NFT, ki so sestavni del njenega inventarja v igri in virtualnih gospodarstev. Igralci v BRN Metaverse lahko izkusijo mehaniko »play-to-earn«, kjer vrednost sredstev v igri določajo povpraševanje igralcev, redkost in uporabnost.

Glede na to, da se pričakuje, da bo gaming ena glavnih narativ v tekočem kripto bikovskem trgu, verjamemo, da bi se BRN lahko postavil ob bok velikanom, kot so Axie Infinity, Nakamoto Games in Big Time.

Kje lahko kupim BRN?

BRN je zaenkrat na voljo na centralizirani borzi MEXC, pa tudi na dexih, kot je Pancakeswap.

9. OriginTrail (TRAC)

Pa smo pri AI in RWA kovancu, ki je plod tudi slovenske domišljije.

OriginTrail (TRAC) je inovativen projekt, ki združuje tehnologijo blockchain z decentraliziranim grafom znanja (DKG) za izboljšanje izmenjave podatkov v različnih panogah. V bistvu OriginTrail omogoča nemoteno in varno izmenjavo podatkov med organizacijami in sistemi, zaradi česar je še posebej dragocen pri upravljanju globalne dobavne verige. Žeton TRAC, izvirni uporabni žeton ekosistema OriginTrail, ima ključno vlogo, saj omogoča različne operacije, kot so objava podatkov, zastava za podporo omrežja in vloga zavarovanja v omrežnih transakcijah.

Projekt je pomembno sodeloval z velikimi organizacijami, kot so British Standards Institution, švicarske zvezne železnice, in celo sodeloval pri vladnih projektih v EU in Združenem kraljestvu. Takšna partnerstva ne le potrjujejo uporabnost tehnologije OriginTrail, temveč tudi nakazujejo njeno razširljivo uporabo v različnih panogah. Poleg tega Integracija s Polkadotom (DOT) izboljšuje interoperabilnost z drugimi verigami blokov ter širi možne primere uporabe in scenarije sprejetja.

Kje lahko kupim TRAC?

TRAC je na voljo na kar nekaj večjih kripto borzah, kot sta KuCoin ter Coinbase, pa tudi na dexih, kot sta Pancakeswap ter Uniswap.

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

10. Shadow Node (SVPN)

Tehnologiji VPN in blockchain gresta z roko v roki, in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bomo dobili zanesljiva decentralizirana VPN omrežja. In tale »gem« ima tržno kapitalizacijo šele pri 12.3 milijona dolarjih.

Shadow Node (SVPN) je decentraliziran projekt VPN (virtualno zasebno omrežje), namenjen izboljšanju zasebnosti in varnosti na spletu. Uporablja tehnologijo veriženja blokov za omogočanje varne, zasebne in neomejene spletne izkušnje. Ključna značilnost platforme Shadow Node je njena decentralizirana narava, ki zmanjšuje odvisnost od tradicionalnih centraliziranih storitev VPN, ki so lahko izpostavljene napadom in kršitvam zasebnosti. Uporabniki storitve Shadow Node lahko sami upravljajo vozlišča in s tem prispevajo k infrastrukturi omrežja, ki jih nato nagradi z žetoni SVPN. Ti žetoni se lahko v ekosistemu uporabljajo za različne storitve, kot je dostop do izboljšanih zmogljivosti VPN ali sodelovanje pri upravljanju.

Sam trg VPN je hitro rastoč sektor, saj se povečuje globalna zaskrbljenost glede zasebnosti in varnosti interneta, zlasti v regijah s strogimi zakoni o cenzuri. Inovativna uporaba tehnologije veriženja blokov podjetja Shadow Node ga dobro umešča na ta rastoči trg in mu v primerjavi s tradicionalnimi ponudniki VPN ponuja edinstveno ponudbo vrednosti.

Kje lahko kupim SVPN?

SVPN je zaenkrat na voljo na centralizirani borzi MEXC, in pa na decentralizirani borzi Uniswap.

Ko potegnemo črto

Vse kaže, da je trg kriptovalut preživel dokaj kruti padec po Bitcoin halvingu. Seveda so možna še številan nihanja in razburkano morje, a nekaj si je treba obetati – bull run je tu, z njim pa so na mizi številni obetavni projekti, katerih cena lahko gre tudi 10x ali 100x višje. Za nekatere bo potreben čas, da bodo eksplodirali, nekateri pa sploh ne bodo. To so enostavno pravila kripto igre, ki nagrajuje dobro obveščene in potrpežljive. Nikoli ne veste, morda se tukaj skriva vaš naslednji 100x žeton. Seveda pa pristopajte s premišljeno strategijo in nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti.

Top kripto borze 2024:

Registriraj se

hitro in enostavno

Kupuj, trguj in vlagaj!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

700 USDT

omejen čas!

4.8

Registriraj se in prejmi do:

100 USDT popusta

za trgovanje

4.8

Registriraj se in prejmi:

$25 v BTC

darila!

4.8