Top memecoini na Solani ta hip

Home » Top memecoini na Solani ta hip

Trenutno smo v fazi bikovskega trga, ko memecoini na Solani eksplodirajo do neverjetnih cen in za sabo puščajo številne milijonarje. Poglejmo, kateri Solana memecoini bi lahko bili naslednji 100x.

Solana memecoini kot najbolj vroča stvar ta hip

Najbrž ste že slišali za Solana memecoine, ki so v zadnjih tednih preplavili kripto sfero in vzklijejo kot gobe po dežju. Govorimo o memecoinih, kot je na primer BONK, katerega cena se je pozvpela v stratosfero in danes obsega kar 1.4 milijarde dolarjev.

Toda kaj je memecoin? Preprosto povedano so to kriptovalute, ki imajo v resničnem svetu le malo ali nič uporabne vrednosti. Namesto tega meme kovanci privabljajo kupce zaradi hypa in FOMO (Fear of Missing Out). Vzemimo za primer memecoin PEPE. Ta memecoin je bil lansiran sredi medvedjega trenda aprila 2023, do zdaj pa se je cena PEPE povzpela za več kot 50000%. To kaže, da lahko meme kovanci tudi sredi medvedjega trga ustvarijo velike donose – in toliko več potenciala nastaja v bikovskem trgu.

Zakaj Solana in ne Ethereum?

V primerjavi z blockchain omrežji Ethereum in Binance Smart Chain (BSC) je bilo na omrežju Solana (SOL) predstavljenih zelo malo meme kovancev. Vendar pa se število meme kovancev v zadnjih tednih na Solani vztrajno povečuje, predvsem zaradi nižjih pristojbin in bolj skalabilnih transakcij. Za primerjavo – za transakcijo na omrežju Ethereum boste plačali okoli 70 dolarjev (odvisno od časa v dnevu in zasedenosti omrežja), na Solani pa le nekaj centov.

OPOZORILO: Trgovanje z memecoini je izjemno tvegano in obstaja velika verjetnost, da kovanec strmoglavi na vrednost 0. Zato vam svetujemo izjemno previdnost in vas pozivamo, da v kolikor se lotite nakupa memecoina, vanj ne investirate več, kot ste pripravljeni pogrešiti. Prav tako vam odsvetujemo, da predstavljajo memecoini velik delež vašega portfelja. Svetujemo, da naj predstavljajo manj kot 5% celotnega portfelja.

Kako kupiti memecoine na Solani?

  1. Najprej si priskrbite kripto denarnico, ki podpira omrežje Solana. Vroče denarnice, ki so združljive s Solaninimi memecoini, so na primer Solflare, Phantom in Torus (Sicer odlična kripto denarnica Metamask tukaj ne pride v poštev).
  1. Kupite SOL na kripto borzi, kot so Binance, Coinbase ali KuCoin). Memecoine boste namreč kupovali s SOL, v tej izvirni valuti Solane boste prav tako plačevali provizije za plin.
  1. Naložite SOL v svojo kritpo denarnico tako, da prenesete sredstva iz kripto borze v denarnico. Poskrbite, da za prenos vnesete pravilno omrežje. Poskrbite tudi, da boste imeli dovolj SOL tako za nakup memecoinov, kot za provizije za plin. Dobro je, da si majhen delež SOL pustite na strani za plin.
  1. Izberite svoj memecoin. To lahko storite tudi tako, da odprete portal DexScreener in izberete omrežje Solana. Tam se vam bo odprl obsežen seznam memecoinov s številnimi parametri.
  1. Decentralizirane borze (DEX) na Solani, kot sta Raydium ali Jupiter, so mesta za zamenjavo SOL za memecoine. Povežite svojo denarnico s temi borzami, odprite njihov vmesnik za zamenjavo in trgujte. Za trgovanje z memecoinov boste potrebovali naslov memecoina – to je daljši zapis naključnih številk in črk, ki se nahaja ob imenu memecoina.
  1. Odprete DEX, vpišete par (recimo SOL za BONK) in opravite nakup memecoina.
  1. Čestitke, zdaj imate memecoin.

Top memecoini na Solani marca 2024:

1. Dogwifhat (WIF)

SOL naslov: EKpQGSJtjMFqKZ9KQanSqYXRcF8fBopzLHYxdM65zcjm

Dogwifhat (WIF) je od začetka delovanja doživel eksponentno rast tržne vrednosti. Marca 2024 je kovancu uspelo preseči mejo 2 USD in je le tri mesece po izdaji dosegel tržno kapitalizacijo več kot 2 milijardi USD. To znatno povečanje je v veliki meri posledica njegove uvrstitve na ugledne borze, kot je Binance, kar je povečalo njegovo prepoznavnost in dostopnost širšemu občinstvu.

WIF pa še ni končal svojega hypa, kot kaže. Nova pobuda z nepričakovanim naslovom “sphere wif hat” želi zbrati 650.000 dolarjev za en teden oglaševanja memecoina na Sphere v Las Vegasu. Gre za nedavno odprto sferično prizorišče dogodkov,  ki je opremljeno z LED. Do zdaj je pobuda zbrala več kot 240.000 dolarjev, pri čemer je po podatkih verige blokov veliko donacij znašalo od 1 do 100 dolarjev, čeprav sta dve denarnici donirali 9.999 dolarjev, kar je trenutno najvišji znesek, doniran v eni transakciji.

2. Myro (MYRO)

SOL naslov: HhJpBhRRn4g56VsyLuT8DL5Bv31HkXqsrahTTUCZeZg4

Tudi drugi memecoin na seznamu je pasje obravan. Myro je ime psa, ki ga ima Raj Gokal, eden od soustanoviteljev Solane. Ta projekt je poklon njemu in njegovemu psu ter odgovor na splošno povpraševanje po pripovedih o psih v kriptografskem prostoru. Myro je bil ustvarjen kot odgovor na to povpraševanje in za zagotavljanje vrednosti ekosistemu, ki sta ga ustvarila Raj in njegov partner – verigi blokov Solana. Myro želi ponuditi več edinstvenih funkcij in prispevati k dolgoročni rasti ekosistema Solana. Te funkcije so:

  • Trgovalni robot Myro: BuyBot na Telegram, pri čemer se morebitne pristojbine prenesejo v zakladnico, t. i. Treat Jar, za financiranje prihodnje rasti.
  • Staking platforma, kjer lahko imetniki kovancev Myro zastavijo svoje kovance, da zaslužijo nagrade in zaščitijo verigo blokov Solana.

3. Book of Meme (BOME)

SOL naslov: ukHH6c7mMyiWCf1b9pnWe25TSpkDDt3H5pQZgZ74J82

Book of Meme (BOME) je v 12. marca po uvrstitvi na borzo Binance doživel velik porast tržne kapitalizacije na 1 milijardo dolarjev. Vendar je kripto skupnost opozorila na incident, ki je morda povezan s trgovanjem z notranjimi informacijami na borzi. Po podatkih portala CoinMarket Cap je tržna kapitalizacija BOME zaradi povečanega obsega Binance v soboto kratkoročno poskočila za 36.000 % na 1,45 milijarde dolarjev s približno 4 milijonov dolarjev. Medtem ko so ustanovitelji zaradi skoka obogateli, so številni vlagatelji Binance obtožili, da eden od njenih uslužbencev morda izvaja trgovanje z notranjimi informacijami.

BOME pa ima ambicije, ki segajo dlje od »shitcoina«. Portal Darkfarms je BOME opisalo kot vsestransko platformo, saj ponuja funkcije, kot so obnovljiva elektronska revija, orodje za ustvarjanje memov in knjižnica memov pod licenco CC0. Preprosto povedano, BOME želi postati središče za meme, ki ponuja orodja za ustvarjanje in dostop do knjižnice, pri čemer za lastništvo in distribucijo uporablja tehnologijo blockchain.

4. Slerf (SLERF)

SOL naslov: 7BgBvyjrZX1YKz4oh9mjb8ZScatkkwb8DzFx7LoiVkM3

Slerf, žeton z motivom lenivca je v prvih 24 urah dosegel obseg trgovanja več kot 2,7 milijarde dolarjev, kažejo podatki DEXScreenerja. Ta obseg je zajemal 800.000 poslov od 130.000 posameznih trgovcev, kažejo dodatne metrike za par SLERF/USD. Tržna kapiralizacija memecoina znaša v času pisanja tega članka neverjetnih 500 milijonov dolarjev.

Napaka ali prebrisana marketinška poteza?

10 milijonov dolarjev vreden spodrsljaj, ki je bil povezan z memecoinom Slerf (SLERF) iz Solane, je bil morda dejansko prefinjen marketinški trik – vsaj po mnenju nekaterih opazovalcev razpleta zapleta.  Razvijalec projekta Slerf je 18. marca pritegnil pozornost širše javnosti, potem ko je trdil, da je po nesreči »sežgal« predprodajno dodelitev 53.000 SOL žetonov, ki so bili namenjeni zgodnjim vlagateljem.

Razvijalec projekta Slerf je ob spoznanju svoje napake na portalu X objavil “oh fuck”, nato pa je 10 minut pozneje v objavi sledilo pojasnilo in “Zelo mi je žal”. Slerfove objave so se nato iz opravičila spremenile v navdušenje, saj je obseg trgovanja s žetonom v naslednjih urah narasel na več kot 2 milijardi dolarjev. Vendar pa nekateri skeptiki opozarjajo na več sumljivih poslov kot dokaz, da je bil domnevno napačen dogodek zažiga morda nameren, da bi pritegnil pozornost – čeprav so dokazi večinoma posredni. 

Razvijalec skupnosti Solana Gary Henderson je trdil, da se zdi, da je bil sežig Slerfa prirejen, in opozoril na denarnico ustvarjalca Slerfa, ki je tik pred požigom likvidnosti iz sklada likvidnosti odstranila 1.050 SOL.

5. Cronk (CRONK)

SOL naslov: EZgZu4D9MNyYAripEV7fXZTyymSG71Wod8MCqGbVYBVz

CRONK je še eden Solanin memeocin, ki želi kapitalizirati na napačno izgovorjeni besedi – in to mu dobro uspeva. Do tega trenutka je CRONK zrasel do 1 milijona tržne kapitalizacije in 8000 sledilcev na Twitterju. Poleg tega se je projekt lansiral šele 18. marca, tako da lahko rečemo, da je še vedno zgodaj. Prav tako je ekipi že uspelo uvrstiti CRONK na portal CoinMarketCap (CMC).

6. Smog (SMOG)

SOL naslov: FS66v5XYtJAFo14LiPz5HT93EUMAHmYipCfQhLpU4ss8

SMOG je že februarja 2024 zavzel trg. Medtem ko je večina trga meme kovancev prepolna neizvirnih kovancev s kužki, Smog izstopa z motivom zmaja. Svež zgodbeni pristop je SMOG-u omogočil, da si je ustvaril posebno nišo. Meme skupnost je hitro sprejela ta trend in v manj kot mesecu dni poslala SMOG za 600% navzgor po lestvici.

Čeprav se je tržna kapitalizacija podjetja Smog v zadnjih nekaj dneh povečala na 250 milijonov dolarjev, je v primerjavi s konkurenti z visoko kapitalizacijo, kot so Pepe, Bonk in Dogwifhat, zelo majhna. Zaradi razmeroma nižje tržne kapice in naraščajočega zagona, ki spremlja kriptožetone v zraku, je zmajev žeton postal viralni fenomen. Airdropi so nameščeni na platformi Zealy. SMOG je zdaj dostopen tudi na verigi blokov Ethereum.

7. Solama (SOLAMA)

SOL naslov: AVLhahDcDQ4m4vHM4ug63oh7xc8Jtk49Dm5hoe9Sazqr

Še ena zanimiva igra besed, ki združuje Solano in lame – SOLAMA. Solama je iztisnila ščepec navdiha iz norega uspeha Shiba Inu in se pridružila ekosistemu Solana. Žeton deluje s sloganom “Uradna ‘neuradna’ maskota Solane”, s čimer posreduje vpogled v svoj neverjetni potencial. Solama, ki s svojim šarmom na temo lame privlači poglede milijonov ljudi, je že razvil ogromno skupnost. Solama trenutno žonglira okoli meje 0,045 dolarja, meme »strokovnjaki« pa menijo, da bo njena cena kmalu eksplodirala. 

8. Snap (NAP)

SOL naslov: 4G86CMxGsMdLETrYnavMFKPhQzKTvDBYGMRAdVtr72nu

Psevdonimni umetnik Kero je pritegnil pozornost kripto skupnosti, ko je v manj kot 24 urah zbral več kot 10 milijonov dolarjev za svoj memecoin SNAP ($NAP). $NAP je bil lansiran v 17. marca in ima trenutno 51 milijonov dolarjev tržne vrednosti z več kot 274 milijoni dolarjev v 24-urnem obsegu.

Ko potegnemo črto

Medtem ko memecoini na prvo žogo ponujajo »hitri zaslužek čez noč«, pa je treba opozoriti, da je verjetnost za zaslužek s strani retail investitorja podobna osvojitvi velikega dobitka na loteriji ali v casinu. Poskrbite, da nikoli ne vložite več, kot ste pripravljeni izgubiti ter da ne klikate raznih oglasov na Twitterju (ki imajo oznako »airdrop« ali »Presale«), ker gre v veliki večini primerov za prevare, kjer vam lahko izprazijo denarnico. S tem v mislih vam želimo vso srečo!

KuCoin

Welcome Gift Pack do 700 USDT!

KuCoin
4.8/5