VPN Slovenija – 5 najboljših omrežij VPN za uporabnike v Sloveniji

Home » VPN Slovenija – 5 najboljših omrežij VPN za uporabnike v Sloveniji

Zaradi vse večje zaskrbljenosti zaradi kršitev varnosti podatkov, nadzora in cenzure postajajo VPN omrežja vse bolj priljubljena. Danes vam bo Joker predstavil seznam Top 5 VPN Slovenija – 5 najboljših omrežij VPN za uporabnike v Sloveniji.

Top VPN Slovenija
ExpressVPN

Hiter VPN, odličen za potovanja

NordVPN

Najbolj uveljavljen VPN. 63% popusta

CyberGhost

Hiter in varen VPN. Že od 2.19€/mesec

Potreba po ohranjanju zasebnosti na spletu je vedno večja, posledično pa narašča priljubljenost VPN omrežij. Gre za tehnologijo, ki omogoča vzpostavitev varne in zasebne povezave z internetom. Deluje tako, da šifrira vaš internetni promet in ga usmerja prek strežnika v drugi državi. Hkrati večina teh spletnih mest in aplikacij ne vidi vaše dejanske geografske lokacije, kar vam omogoča dostop do vsebin, ki so sicer v državi blokirane. Tako je morebitnim nepridipravom oteženo prestrezanje vaših spletnih dejavnosti in zaščitena vaša zasebnost. Če vas VPN zanima podrobneje, si lahko preberete naš članek o tem, kaj je VPN in kako deluje.

Zanesljiv in dobro preizkušen VPN je zato temeljno orodje za ohranjanje zasebnosti na spletu. Najboljši VPN zagotavlja visoko raven zaščite zasebnosti, ne da bi pri tem ogrozil učinkovitost. Čeprav se nekateri izogibajo uporabi VPN in se raje odločajo za druge vrste omrežnih povezav, močno priporočamo uporabo dobrega VPN za delo, zlasti če vaše delo vključuje obdelavo občutljivih podatkov.

V zadnjih nekaj letih je na trg vstopila množica ponudnikov storitev VPN, kar prinaša tako prednosti kot slabosti. Po eni strani je zdaj na voljo vrsta cenovno ugodnih možnosti VPN.  To pomeni, da ne glede na to, kako pomembne ali priložnostne so vaše potrebe po zasebnosti, obstaja storitev VPN, ki je primerna za vaš namen. Vendar to pomeni tudi, da se morajo potrošniki prebijati skozi še več oglaševalskega hrupa.

Zanimivost: Prvo VPN omrežje je leta 1996 razvil Microsoftov uslužbenec Gurdeep Singh-Pall. Tehnologija je bila prvotno zasnovana tako, da je zaposlenim na daljavo omogočala varen dostop do virov podjetja.

Katere kriterije je dobro upoštevati pri izbiri VPN?

vpn slovenija

Ker je na trgu toliko omrežij VPN, je izbira pravega za vaše potrebe lahko zelo težka. Tukaj so najpomembnejši kriteriji:

 • Varnost in zasebnost: Želeli si boste ponudnika z močnim protokolom šifriranja, kot je OpenVPN, in jasnim pravilnikom o zasebnosti, ki pojasnjuje, kateri podatki se zbirajo in kako se uporabljajo. Dober VPN mora imeti tudi politiko prepovedi beleženja.
 • Hitrost in zmogljivost: VPN lahko upočasni hitrost interneta, zato je pomembno, da izberete ponudnika, ki ponuja hitre in zanesljive povezave. Poiščite VPN z več lokacijami strežnikov in hitrimi strežniki.
 • Enostavnost uporabe: Dober VPN mora biti enostaven tudi za začetnike. Poiščite ponudnika z uporabniku prijaznim vmesnikom in preprostim postopkom namestitve. VPN mora ponujati tudi vrsto funkcij, kot so samodejni izklop, deljeno tuneliranje in podpora za več platform.
 • Cena: Cene VPN se lahko zelo razlikujejo, zato je pomembno, da upoštevate svoj proračun. Ne pozabite, da brezplačni VPN morda ne bo zagotavljal enake ravni varnosti in zasebnosti kot plačljivi VPN. Poiščite VPN z razumno ceno, ki ponuja dobro razmerje med funkcijami in zmogljivostjo.

VPN-je na tem Jokerjevem seznamu priporočamo zaradi več kot le krepitve digitalne zasebnosti – omogočajo enostavno pretakanje vsebine in premagovanje geoblokiranih medijev, imajo strežnike, prijazne do torrentov, in so dovolj hitri, da podpirajo igranje iger po vsem svetu. Na podlagi teh stalnih ocen boste pri vsakem vnosu na našem seznamu videli nekaj točk, ki poudarjajo prednosti posameznega omrežja VPN in načine uporabe, za katere ga najbolj priporočamo.

1. NordVPN

NordVPN je Jokerjeva prva izbira VPN storitve za uporabnike Slovenije. NordVPN z več kot 5500 strežniki v več kot 59 državah praktično zagotavlja hiter strežnik, kjer koli ste. Verjetno se boste s temi strežniki povezali z Nordovim lastnim protokolom NordLynx, ki je predelana različica protokola WireGuard. Skratka, je stabilen in pri našem testiranju je zagotavljal izjemno visoke hitrosti povezave, ki so znašale približno 810 Mb/s.

NordVPN

Najbolj uveljavljen VPN. 63% popusta

NordVPN
5.0/5

Ena največjih prednosti NordVPN so njegove varnostne funkcije. NordVPN uporablja šifriranje na nivoju vojske in strogo politiko prepovedi beleženja, da vaše spletne dejavnosti ostanejo zasebne in varne. Poleg tega ponuja dodatne varnostne funkcije, kot sta stikalo za prekinitev povezave, ki samodejno prekine internetno povezavo, če se povezava VPN prekine, in dvojni VPN, ki za večjo varnost dvakrat šifrira vaš promet. Druga zanimiva funkcija je Threat Protection, ki je sicer prijeten dodatek, vendar so namenski blokatorji sledilnikov učinkovitejši.

Tudi pri pretakanju vsebine NordVPN resnično navdušuje. Odblokirali boste lahko več lokacij Netflixa, iPlayerja, Disney+, Amazon Prime …

Prednosti
 • Dostop do 1500+ evropskih serverjev (skupno 5500+ serverjev)
 • Najvišja stopnja šifriranja
 • Politika prepovedi beleženja
 • Visoka hitrost povezave in neomejena pasovna širina
Pomanjkljivosti
 • Med dražjimi VPN-ji na trgu

NordVPN Cena:

Cena NordVPN sega vse od 3,99 pa do 14,99 EUR/mesec. Na voljo so vam mesečni, letni in 2-letni plan, glede stopnje zaščite pa obstajajo trije nivoji – Standard, Plus, Complete. Če želite prihraniti nekaj denarja, izberite najdaljši dveletni paket. Dobili boste najboljšo ceno v ponudbi in standardno 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, ki vam omogoča, da preizkusite storitev, preden se zavežete.

NordVPN ne sprejema plačil prek sistema PayPal, vendar lahko naročnino kupite s kreditno ali debetno kartico, AmazonPay, Google Pay ali prenosom ACH. Če bi raje plačali anonimno, lahko plačate z različnimi kriptovalutami, vključno z Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) in Dogecoin (DOGE).

2. ExpressVPN

ExpressVPN navdušuje že na papirju: več kot 3000 strežnikov na 160 lokacijah v 94 državah po vsem svetu, stikalo za prekinitev povezave, deljeno tuneliranje in zakriti strežniki. Čeprav imajo nekateri ponudniki skupaj več strežnikov, jih ima le malo tako širok razpon – kar pomeni, da boste ne glede na to, kje se nahajate, dobili hitre in zanesljive povezave. Še posebej impresivno ponudbo ima v Aziji, ki jo drugi ponudniki pogosto zanemarjajo.

ExpressVPN

Hiter VPN, odličen za potovanja

ExpressVPN
4.5/5

Vse aplikacije uporabljajo izjemno varno šifriranje AES-256 po industrijskih standardih ter protokola OpenVPN in Lightway. Tu izstopa slednji – Lightway, ki je lasten, odprtokodni protokol in zagotavlja odlične hitrosti – čeprav je to področje, na katerem Express prehiteva bližnja tekmeca Surfshark in NordVPN. Vendar pa razlike ne boste opazili, če ne uporabljate povezave s hitrostjo več kot 1 Gb/s.

ExpressVPN ponuja tudi širok nabor naprav. Ne le, da lahko zaščitite svoj računalnik PC, Mac, iPhone ali Android, ampak tudi svoj usmerjevalnik (router), Chromebook, računalnik Linux, Fire TV Stick in številne druge naprave, ki lahko uživajo enako zaščito.

In še dodatna prednost – ExpressVPN naročnino lahko plačate z Bitcoinom (BTC).

Prednosti
 • Odličen za pretakanje vsebine
 • Številne dodatne funkcije, kot je deljeno tuneliranje
 • Strežniki v več kot 90 državah, vključno s številnimi evropskimi
 • Več kot 4 milijone aktivnih naročnikov
 • 24/7 podpora uporabnikom
Pomanjkljivosti
 • Relativno drag glede na konkurenco

ExpressVPN Cena:

 • 12,58 €/mesec za 1 mesec, 9,70 €/mesec za 6 mesecev, 6,48 €/mesec za 1 leto + 3 mesece, obračunano naenkrat v ameriških dolarjih (99,95 USD).

3. Surfshark

Surfshark je vodilni ponudnik hitrih in varnih VPN omrežij že od svoje uvedbe leta 2018. Če iščete poceni VPN, ki je boljši od dvakrat dražjih izdelkov, je Surfshark dobra izbira za vas.

Ta VPN je zaradi impresivnih varnostnih funkcij, uporabniku prijaznega vmesnika in ugodnih cen postal eden najbolj priljubljenih v Evropi. Ker ima strežnike v več kot 60 državah, se lahko povežete s hitrim in zanesljivim strežnikom ne glede na to, kje ste. Poleg tega lahko z neomejenim številom hkratnih povezav z eno naročnino zaščitite vse svoje naprave.

Pri ocenjevanju smo ugotovili, da so njegove aplikacije izjemno prijazne do uporabnika ter zagotavljajo vse potrebne funkcije za zasebnost in varnost, vključno s šifriranjem AES-256, stikalom za izklop, deljenim predorom in bliskovito hitrim protokolom WireGuard. Surfshark si prizadeva za dodatne funkcije, kot sta MultiHop in Nexus, ki sicer še niso dodelane, vendar so obetavne. Surfshark je tudi  eden redkih ponudnikov VPN z operacijskim sistemom Linux, ki ponuja popoln GUI.

Surfshark je odlična možnost za tiste, ki želijo preprost VPN, ki ga lahko enostavno nastavijo in pozabijo nanj.

Prednosti
 • Podpora uporabnikom je nekoliko pomanjkljiva
 • Poceni s številnimi dodatnimi možnostmi
 • Neomejeneno število naprav
Pomanjkljivosti
 • Podpora uporabnikom je nekoliko pomanjkljiva

Surfshark Cena:

 • 12,95€/mesec za 1 mesec, 3,99€/mesec za 1 leto, 2,3€/mesec za 2 leti.

4. Private Internet Access (PIA)

Private Internet Access (PIA) obstaja že zelo dolgo, vendar se je za razliko od drugih dinozavrov VPN še naprej razvijal, namesto da bi ga izpodrinila nova garda.

Omrežje strežnikov PIA v Evropi je razporejeno na 42 lokacijah, kar uporabnikom omogoča veliko izbire. Na splošno ima 33.000 strežnikov v več kot 70 državah, kar je več kot dovolj za skoraj vse, kar lahko potrebujete. En paket lahko namestite na poljubno število naprav, kar je odlično za deljenje ali celovito zaščito.

Poleg uporabe najboljših protokolov za šifriranje VPN PIA ponuja tudi izbirni proxy strežnik SOCKS5. Da bi zagotovili izvajanje najsodobnejšega varnega protokola Wireguard, so bili vsi strežniki PIA nedavno nadgrajeni. Storitev poleg funkcije PIA MACE, ki onemogoča zlonamerno programsko opremo in sledilnike, vključuje tudi izvirno stikalo za izklop. Velja tudi stroga politika prepovedi beleženja, ki jo je potrdilo tudi sodišče.

Če iščete zelo funkcionalno in zanesljivo storitev po konkurenčni ceni, vam Joker priporoča PIA; zaradi 30-dnevne garancije za vračilo denarja lahko ta VPN mirno preizkusite brezplačno.

Prednosti
 • Strežniki na več kot 40 lokacijah po Evropi
 • Velik poudarek na zasebnosti in varnosti
 • Odlična vrednost za ceno
 • 30-dnevna garancija za vračilo denarja
Pomanjkljivosti
 • Aplikacije so zmogljive, vendar zapletene

Private Internet Access Cena:

 • 11€/mesec za 1 mesec, 3,33€/mesec za 1 leto (aktualno znižanje), 2 €/mesec za 3 leta + 3 mesci.

5. CyberGhost VPN

Še ena uveljavljena blagovna znamka v industriji najboljših VPN je CyberGhost. Z leti si je pridobil ugled zaradi anonimnosti, učinkovitosti pretakanja in strežnikov, prijaznih do torrentov. CyberGhost je z več kot 8900 strežniki eno največjih strežniških omrežij v tem sektorju, z razporeditvijo po 91 državah pa je na voljo široka izbira, ko je treba izbrati, na katerega se želite povezati.

CyberGhost

Hiter in varen VPN. Že od 2.19€/mesec

Na naših testih je CyberGhost navdušil z neverjetno visoko hitrostjo, zlasti ko je bil povezan z bližnjimi strežniki. Navdušujoče enaka hitrost prenosa 88 Mb/s je bila dosežena skupaj s hitrostjo prenosa 89,23 Mb/s. S tako hitro povezavo ne bi smeli imeti težav, ne glede na to, ali pretakate vsebine, preverjate račune v Evropi ali se premikate med državami EU.

CyberGhost aplikacije so bile lani prenovljene, z izdajo različice 8 pa je uporabniška izkušnja bistveno bolj poenostavljena in sodobna. Vendar lahko CyberGhost hkrati namestite le v 7 različnih naprav. Po tem se ne morete več odjaviti iz ene naprave in uporabljati druge, kot to omogočajo praktično vsi drugi ponudniki.

CyberGhost uporablja 256-bitno šifriranje. Prav tako je skladen z uredbo GDPR, kar pomeni, da izpolnjuje najvišje standarde zasebnosti na svetu. CyberGhost ima sedež v Romuniji, kar je dobra novica, saj Romunija rutinsko zavrača spoštovanje zakonov o obvezni hrambi podatkov v EU, saj jih je obravnavala kot kršitev zasebnosti podatkov.

Prednosti
 • Visoka kakovost za nizko ceno
 • Odličen za Netflix in torrente
 • Enostavna uporaba
 • 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja
Pomanjkljivosti
 • Redke posodobitve aplikacij

CyberGhost Cena

 • 12,99€/mesec za 1 mesec, 6,99€/mesec za 6 mesecev, 2,19 €/mesec za 2 leti + 4 mesece.

Kakšne so omejitve interneta v Evropi?

Teoretično v Evropi ni omejitev interneta, saj imajo uporabniki odprt dostop do zakonitih vsebin in storitev po lastni izbiri prek izbranega ponudnika internetnih storitev (ISP). Z izjemo Rusije in Belorusije, dveh evropskih državah, ki izvajata vsesplošno ali znatno cenzuro. Čeprav uredba EU podpira tudi načelo nediskriminatornega upravljanja prometa, še vedno omogoča razumno upravljanje s potrebnimi zaščitnimi ukrepi. To pomeni, da lahko ponudniki internetnih storitev v nekaterih posebnih in začasnih razmerah blokirajo ali omejijo vašo povezavo, da zagotovijo skladnost z zakonskimi obveznostmi in upravljanje prezasedenosti.

Ko potegnemo črto

Pri pretakanju ali brskanju po internetu je dobro, da vedno uporabljate VPN, ne glede na to, ali ste evropski državljan, ki potuje v tujino na počitnice, ali pa ste samo v Uniji. Dobili boste dostop do veliko večjega števila različnih pretočnih vsebin in boste poleg nepoštenih metod zbiranja podatkov bolje zaščiteni pred goljufijami, zlonamerno programsko opremo in drugimi spletnimi nevarnostmi. Pri izbiri VPN v Sloveniji ključnega pomena upoštevati različne dejavnike, kot so hitrost, varnost, zasebnost in združljivost. Izbrana storitev VPN mora ustrezati vašim posebnim potrebam in željam. Priporočamo, da temeljito preučite vsakega ponudnika VPN in primerjate njegove funkcije, da bi našli najboljšo možnost za vas. Upamo, da vam bo naš seznam prišel prav!

Pogosta vprašanja

Ali lahko uporabljam brezplačni VPN v Sloveniji?

Katerih je 5 najboljših VPN-jev za uporabnike v Sloveniji?

Kaj je 14-Eyes?

Ali lahko VPN-je uporabljam za pretakanje in prenašanje torrentov v Sloveniji?

Je ExpressVPN dober VPN za slovenske uporabnike?

Je Surfshark dober VPN za uporabnike v Sloveniji?

Sorodni članki: