Vitalik Buterin svari pred Bored Ape NFT

Home » Vitalik Buterin svari pred Bored Ape NFT
bored ape yacht club

Vitalik Buterin je vse prej kot navdušen nad dragimi NFT-ji Bored Ape Yacht Club, ki so bili zgrajeni na ethereum blockchainu, ki ga je soustanovil. V intervjuju z revijo Time je govoril o svojih pomislekih glede množičnega razkazovanja bogastva, kot je recimo hvaljenje z drgaimi NFT-ji Bored Ape. Velika večina jih namreč ne more več ločiti od kriptovalut.

»Postaja druge vrste igra na srečo«

»Nevarnost je v tem, da imaš te skoraj 3-milijonske opice in vse skupaj postane druge vrste igra na srečo,« je delil svoje mnenje o virtualnih statusnih simbolih. Zvezdniki, kot so Steph Curry, Jimmy Fallon in Paris Hilton so vsi kupili Bored Ape Yacht Club NFT-je. Najnižja cena tega posameznega NFT-ja je več kot četrt milijona evrov, nekateri pa se prodajajo tudi za več milijonov. Bored Ape Yacht Club ostaja najbolje prodajana  NFT zbirka na tržnici OpenSea.

Bored Ape #6653
Bored Ape #6653

Buterin je eden najvplivnejših osebnosti na področju kriptovalut. Leta 2015 je soustanovil Ethereum, da bi izkoristil možnosti, ki jih ponuja tehnologija blockchain. Njegova kreacija je postala večbilijonska decentralizirana platforma, k temu pa je pripomogel tudi razcvet NFT-jev na ethereum blockchainu. Leta 2021 je skupna prodaja NFT-jev namreč dosegla skoraj 21 milijard. Letos se je razburkan trg sicer malo umiril. Glavni razlog za to zmanjšanje prodaje je razprodaja kriptovalut, ki se je prikradla tudi na trg NFT.

Buterin je v intervjuju govoril tudi o tem, kako se kripto uporablja odkar je Rusija konec februarja napadla Ukrajino:

»Ena svetla plat situacije, ki se dogaja v zadnjih treh tednih je, da je veliko ljudi v kripto svetu opomnila, da končni cilj kripta ni v igranju igric z večmilijonskimi slikami opic, ampak v dejanjih, ki imajo pomembne učinke v resničnem svetu.«

Dodaj odgovor