Vodič po spletnem pokru

Home » Vodič po spletnem pokru

Za spletni poker bi lahko rekli, da je poker na steroidih, saj bo celotno igralno izkušnjo ponesel na popolnoma novo raven. Zakaj bi se zadovoljili z nekaj mizami v lokalni igralnici, če pa lahko na spletu dostopate do najbolj izjemnih turnirjev in poker sob v živo kar iz udobja lastnega doma.

Na svetu je po nekaterih ocenah že več kot 100 milijonov igralcev spletnega pokra in če želite biti med uspešnimi, si oglejte naš vodič po spletnem pokru, ki vam bo olajšal prve korake v svetu ene najbolj priljubljenih kultnih iger moderne dobe.

Razlika med spletnim in pokrom v živo?

Verjetno lahko že na podlagi imena razberete razliko. Pri spletnem pokru se igre odvijajo na spletu, medtem ko poker v živo lahko igrate v lokalni igralnici ali pri svojem prijatelju. Vendar to še ni vse.

Spletni poker se po navadi odvija s hitrejšim tempom in se poleg tega ponaša tudi z manjšimi tveganji, saj lahko igrate s precej manjšimi vložki. Da o tem, da lahko do spletne različice dostopate kjerkoli in kadarkoli, sploh ne izgubljamo besed.

Vendar ima tudi spleti poker eno slabost, in sicer ne boste mogli videti soigralčevih obrazov, kar bo sicer otežilo blefiranje, vendar ga ne bo omogočilo.

Bralci se na nas pogosto obrnejo z vprašanjem, ali je pri spletnem pokru sploh možno zmagati. Seveda je možno. Ravno zaradi tega se spletna različica te kulte igre iz Amerike lahko razveseljuje tako velike priljubljenosti.

Prvi koraki v svetu spletnega pokra

Če ta članek berete na svojem računalniku ali mobilni napravi, potem imate že vse, kar potrebujete za igranje spletnega pokra. Izbirate lahko med prenosom programske opreme za igranje pokra, ki bo celotno izkušnjo dvignila na posebno raven, seveda pa lahko igrate tudi neposredno v brskalniku na spletni strani izbranega ponudnika.

Vse, kar potrebujete, če želite igrati spletni poker, je prvič zaupanja vreden spletni ponudnik pokra in drugič nekaj denarja, s katerim se boste lahko pridružili partiji. Naj vas na tem mestu opomnimo, da vam veliko spletnih igralnic nudi tudi brezplačno igranje pokra, kar je odlična izbira za začetnike, ki bi se radi brez tveganja najprej spoznali s potekom igre.

Ne, tudi če želite takoj igrati s pravim denarjem, vam ni treba že v prvem krogu staviti celega premoženja. Glede na poker sobo lahko stavite tudi 1 ali 2 centa.

Kako igrati spletni poker?

Če boste igrali na domačem računalniku ali prenosniku, je prvi korak prenos spletne programske opreme za poker. Programska oprema po navadi ne zahteva veliko, tako da jo bo lahko poganjal tudi starejši računalnik.

Vam prenos programske opreme ne ustreza? Nič hudega, saj lahko poker igrate tudi brez kakršnegakoli prenosa na spletni strani izbranega ponudnika, pogosto spletna igralnica itd. Res pa ja, ta je spletni poker v brskalniku okrnjen, kar pomeni, da ne boste imeli na voljo vseh funkcij, ki jih nudi programska oprema.

Verjetno nam ni treba posebej omenjati, da morate biti stari vsaj 18 let, če želite igrati kjerkoli. Seveda boste morali vsakemu ponudniku poslati dokumente, ki dokazujejo vašo starost.

Še zadnji korak, preden lahko res začnete igrati, je nakazilo denarja na svoj račun. Po navadi za to potrebujete kreditno ali predplačniško kartico, v zadnjem času so zelo priljubljene tudi elektronske denarnice, kot so Neteller, Skrill in PayPal.

Tako, prvi koraki so uspešno za vami, zdaj pa je čas za igranje.

Katere različice pokra lahko igrate na spletu?

Na voljo so vam vse različice pokra, vendar posamezne spletne strani ne nudijo vseh različic. Še vedno med vsemi različicami prevladuje No-Limit Texas Hold’em, ki ga je pokeraška legenda Doyle Brunson poimenovala kar kadilak pokra. Veliko pove tudi podatek, da samo v tem trenutku poteka več tisoč partij No-Limit Texas Hold’ema na vseh možnih ravneh stav.

Seveda so vam na voljo tudi druge različice, kot so Pot-Limit Omaha, Omaha Hi-Lo, 7 Card Stud, 5 Card Draw itd.

Zelo priljubljeni med igralci pokra so tudi spletni poker turnirji, saj tej ne omogočajo samo zabave na povsem novi ravni, temveč si lahko kot igralec priigrate bogate nagrade vse tja do 200.000 € pri vložku 10 €, tako da si lahko predstavljate, kakšne nagrade vas pričakujejo pri višjih vložkih.

Kako najti najboljšo spletno stran za igranje pokra?

Kljub temu da lahko danes izbirate med številnimi spletnimi stranmi, ki so specializirane ali med drugimi tudi nudijo igranje pokra, se seveda hitro postavi vprašanje, katera stran je najboljša za vas. Ob tako velikem številu je skoraj nemogoče preveriti vsako posamezno stran, saj vas bo to samo oropalo dragocenega časa.

Da se izognete brezglavemu obiskovanju raznoraznih spletnih ponudnikov, je vsekakor priporočljivo vedeti, kaj sploh iščete. Ob iskanju vam bodo zagotovo v oči padli glavni ponudniki z največ uporabniki in največ igrami, vendar se pogosto izkaže, da imajo ravno ponudniki z manj uporabniki precej višje bonuse dobrodošlice.

Dobro je tudi vedeti, katero različico spletnega pokra želite igrati, saj je veliko spletnih ponudnikov, specializiranih na točno določene različice, kar je v veliki meri odvisno od priljubljenosti posameznih iger. Zato ni presenečenje, da velik delež celotne ponudbe iger sestavlja Texas Hold’em, takoj za njim pa Omaha, medtem ko je delež ostalih različic sicer manjši, vendar nikakor zanemarljiv.

Bonus dobrodošlice

Že bežen pogled vam bo hitro razkril, da so razlike med najboljšimi in najbolje z igrami založenimi ponudniki zelo majhne. Zato vam bo ponudba bonusov dobrodošlice zagotovo v pomoč pri odločanju, saj so zneski različni od ponudnika do ponudnika.

Gre za bonus, ki ga prejmejo vsi novi igralci za prvo nakazilo na svoj igralniški račun. Njegova višina po navadi znaša 100 % višine nakazila, kar v praksi pomeni podvojeno nakazilo. Na tak način lahko pridobite med 10 in 1000 €, kar je predvsem odvisno od posameznega ponudnika in od pogojev za izplačila. Višji kot je bonus, strožji so pogoji za izplačilo.

Zadnje čase opažamo tudi vedno več posredniških strani, ki sicer samo oglašujejo spletne strani za poker, vendar poleg tega nudijo tudi različne bonuse dobrodošlice, zato si je koristno vzeti nekaj več časa in natančno pregledati glavne ponudnike, saj si lahko samo z bonusom dobrodošlice zagotovite gromozansko prednost pri igranju.

Vplačila in izplačila denarja

Pravzaprav je vplačevanje in izplačevanje denarja na spletu veliko lažje, saj imate za to na voljo različne načine. Poleg klasičnega bančnega nakazila in plačil s kreditnimi karticami lahko na spletu plačujete tudi z elektronskimi denarnicami. Število plačilnih metod pa je seveda odvisno od posameznega ponudnika, zato bodite pozorni pri izbiri.

Poker strategije za začetnike

Ste že pripravljeni na prvo partijo pokra? Ne tako hitro, saj vam manjka še najbolj pomembna stvar – dobra strategija. Poker ni zapletena igra, saj so osnovna pravila hitro razumljiva, kar velja tudi za vrednosti posameznih kombinacij. Vendar poznavanje pravil ne šteje veliko pri pokru. Veliko bolj pomembno je, da ugotovite, kako igrati poker, saj vam bo to prineslo konstantne dobičke.

Predvsem na začetku je pomembno, da ohranite zdravo ravnovesje med zabavo, navdušenjem in razočaranjem, saj lahko ravno izgube privedejo v nepremišljeno polaganje stav, kar se še nikoli ni končalo dobro. Zato v nadaljevanju najdete 4 osnovne poker strategije za začetnike, ki vam bodo služili kot neke vrste temelj igranja, na katerem boste gradili z vsako igro.

1. Bodite agresivni …

Verjetno se vam bo ta nasvet zdel neprimeren, vendar je polaganje stav edina možnost za zmago pri pokru. Zato morate biti že na samem začetku fokusirano agresivni in tako soigralcem pokazati, da mislite resno. Veliko začetnikov igra večino časa igra preveč previdno in zadržano. Zato igrajte agresivnejše, če dobite dobre karte, sploh kombinacije asa in kralja oz. asa in kraljice pri Texas Hold’emu.

2. … vendar hkrati potrpežljivi

Agresivno igranje še zdaleč ne pomeni razmetavanja denarja v upanju, da boste imeli najboljšo kombinacijo. Tako boste kvečjemu hitro brez žetonov. Eden najbolj uporabnih nasvetov za igranje pokra je, da večkrat odstopite, kot igrajte. Ja, verjetno se vam sedenje za mizo in opazovanje igre ne zdi ravno zabavno.

Zapomnite pa si, da bo statistično gledano večina vaših kombinacij obsojena na poraz. Zato raje odstopite, če vidite, da se vam obeta slaba kombinacije. Čas za mizo raje uporabite za opazovanje soigralcev in njihovega načina igranja. Verjemite nam, da se vam bo potrpežljivost bogato izplačala, saj boste zagotovo dobili tudi dobre lastne karte.

3. Oči na peclje

Pri pokru je vse odvisno od dane situacije. Lahko dobite dvakrat enako kombinacijo lastnih kart, vendar bodo imele te enkrat višjo, spet drugič pa nižjo relativno vrednost glede na skupne karte in lastne karte vaših soigralcev. Zato natančno opazujte način igranja drugih pokerašev za mizo. Predvsem novinci takoj zvišajo stave, če imajo zares dobre kombinacije, kar lahko izkoristite v svojo korist tako, da blefirate ipd.

Sicer je pri spletnem pokru ne morete videti obrazne mimike in govorice telesa, lahko pa marsikaj izveste iz posameznih stav in načina stavljena, zato ponavljamo, oči na peclje!

4. Igrajte na dolgi rok

Kot začetnik boste zagotovo kar nekajkrat izgubili, preden boste zmagali. Prepričani smo, da boste kmalu v vsej začetni evforiji stavili vse žetone hkrati zaradi dobrih lastnih kart in se pri tem tudi opekli. Vendar ne dopustite, da vas porazi demotivirajo. Vsakemu pokerašu se je že zgodilo, da sreča ni bila na njegovi strani, vendar zaradi tega niso takoj obupali.

Zavedati se morate, da je poker igra na dolgi rok. Več kot boste igrali, lažje boste ocenili različne kombinacije in aktivnosti soigralcev. Bodite agresivni, ko je treba, in igrajte preudarno ter ne dopustite, da poraz vodi v nepremišljene ”all-in” stave. In čez nekaj časa boste videli, da se vam bo vse to bogato obrestovalo.

Dodaj odgovor